Design-design last minute

Salam 
 Minggu terakhir ni rasa sangat penat.. 
Sebab tu tak dapat nak berblog sangat..so sorry.. 
Tapi kina janji lepas kawin kina akan blog dengan jayanya..hahaha.. 
InsyaAllah..:)

Siapa yang dapat datang, cari penunjuk arah ni ya!InsyaAllah tak sesat..hee..
Kina print out 20 penanda arah..Biar banyak kan! GPS pun takut sesat gak..
sama dengan design bunting dari cheap-cheap kan? cari jangan tak cari ye..
Kina edit design dari Cheap-cheap..Tq Cheap-cheap sebab izinkan..
Edit pakai photoscape je..Lepas tu terus hantar print pada KBB shoppe..
Baru ambil semalam..ha..belum bayar pun lagi..hahaha..
Tq Zimie yang baik! Kina suka hasil print outnya..Jap lagi kina bank in k!

Bukan tu je kina hantar print dengan KBB shoppe..
Kina hantar design ni jugak..Ni untuk label di majlis 1 Oktober..
First time belajar guna Adobe Ilustrator untuk buat design ni..trial version..
Ideanya untuk letak atas bantal polisterin masa bertunang hari tu..

Thank you tag untuk lolipop pun kina design pakai photoscape & paint..
Suka warna purple & polkadot tu..nampak smurflicious..ahahha..
Kalau biru mesti lagi smurf..tapi tema bukan biru plak..hee..
Yang ni kina print dekat kedai depan office lepas tu punch sendiri..

Ini hasilnya..malas..jadi gam je..

Design last yang kina buat adalah sticker untuk centerpiece..
Yang ni memang sangat last minute..Thanks to Lurvering printkan!
Design & font sama untuk menu label..suka padanan pink & grey..
Yang bestnya print dengan Lurvering dapat harga special...
Kina just beli 60 keping sticker ni..untuk deco centerpiece atas meja..
Risau jugak mahal sebab sticker panjang nak lilit pada jar..
Alhamdulillah dapat harga macam beli 1000..30sen untuk 1 pcs..
Berbaloi sebab sticker tu panjang ok..comel plak tu..
Puas hati dengan warna print out..kina minta nak doily cut macam fariza.
Yang ni label untuk centerpiece..Kina print & laminate dekat office je pakai kertas pink.
Centerpiece tu kina buat dalam 50..pakai botol jar untuk doorgift..dawai tak dilupa.
Ni bahan-bahan untuk buat centerpiece tu..
bahan-bahan untuk membuat centerpiece
Sticker tu kina dah tepek dekat semua 50 botol jar..
Bunga tisu tu buat pakai crepe paper colour purple..tq firuz tolong buatkan!
Boleh bayangkan tak centerpiecenya nanti dengan bahan-bahan ni? 

Last but not least..VVIP thank you tag teaser dari CBL..
Kina dapat hadiah giveaway dari CBL..belum tengok lagi yang real..

Tapi sangat comel kan? sesuai dengan namanya..
Creative by lynda..sangat creative ok! sesuai untuk doorgift VVIP..
Macam kina bagi untuk rombongan pengantin lelaki nanti..
Maaf kengkawan yang berebut nak thank you tag yang ni..
Sebab ni limited..kihkihkih..thank you lynda syg!

4 vendor printing ni kina sangat recommend ya!
Jadi......
4 hari lagi! hee



16 lovely comments:

kisah aku on September 26, 2011 at 9:41 AM said...

kina hebat!

ni@ @in on September 26, 2011 at 9:58 AM said...

last minit punye design pom awesome.hebat lah..hehehe(^^)

Adawiyah A.Halim on September 26, 2011 at 10:09 AM said...

heeee...sll last minute mst menjadi..hehehe
kina..kite nmpk polka dot..cute la..ska =)

~ NANA ~ on September 26, 2011 at 10:12 AM said...

wahhh list minute yg menjadi! hehe

:: FrappoFrap :: on September 26, 2011 at 10:21 AM said...

best nye.. gud luck kina.. wish u semoga semuanya berjalan dengan lancar :))

Fariza on September 26, 2011 at 11:57 AM said...

wow. nama fariza ada. he3.
kina... cntiknya semua. semuanya cantik !!! jealosu tau. :p. good luck.

miszatie on September 26, 2011 at 12:09 PM said...

kina terbaik!!...last minute pun cntik x pe dear..:)

Renee Meow on September 26, 2011 at 2:02 PM said...

cant wait for ur wedding dear..! byk bende2 yg best..! :)

n.i.n.a on September 26, 2011 at 7:42 PM said...

kina.. mane nak dpt puncher utk thank you tag pd lolipop tu? nak jugak hehe

Cik Zimie on September 26, 2011 at 11:25 PM said...

haha kina!! ops glad u love it.tula nak jumpa kina last2 jumpa pudin plaks. :P

Cik Roza on September 28, 2011 at 8:30 AM said...

shantiknyeeeeeee...... smoga majlis berjalan lancar seperti yg dirancang....amin...

http://tinta-brain.blogspot.com/

Honey Sakura @ eiMyLiciOus on September 28, 2011 at 11:15 AM said...

kreatifnyerrrrr!!! tahniah.....dah dekat sgt da tu...he heeee...

anyway salam perkenalan....sy b2b baru...

hanizahanim on September 28, 2011 at 1:40 PM said...

hye shakina..btw semalam i ade terime ur invi card from ur mum..and u know wut?kite adalah jiran..lol.

ok btw i nak tnye mane u rembat all the lolipop itu..saye ade terpk utk bagi lolipop yg cantek2 for my wedding and tp xtahu nak cari mane..hehu..

btw all da BEST ur ur wedd jiran:)) my femly xdpt dtg cz ada kenduri arwah di rumah maksu saye..sorry:((

Fiza Zainol on September 29, 2011 at 8:57 AM said...

kina sgt cntik ok... last minit pn mnjadi... goodluck kina!!.. dh xlama dah.... all da best.. :)

NuRuL iZZa on October 2, 2011 at 9:05 PM said...

kina..nk tnye kina beli kat mne lolipop yg ciut-miut tu..sy spt terpk mau bg itu..hehe..

mysweetwoq:) on October 6, 2011 at 2:48 PM said...

salam.. kina nak tanya, beli puncher bentuk bulat scallop tu kat mane ye? puas cari tak jumpa... nway, selamat pengantin baru :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork