Big Announcement! To rent @ For Rent?

Salam
Seperti mana yang ramai tahu. Eh, ramai ke?
Bagi yang tak tahu, kina memang ada sediakan
pengiklanan untuk apa-apa yang berkaitan dengan wedding.
Tapi lepas beberapa entry tentang sewakan baju kawin.
Kina dapat banyak sangat permintaan.

Since kina rasa kina charge agak mahal la jugak.
RM100 utk 1 entry, kalau ada orang nak sewa untung tu.
Kalau takde orang nak sewa kina rasa bersalah pulak kan.
Lepas tu kalau tiap2 hari kina post entry pasal baju sewa..
Macam jadi blog baju pengantin la plak nanti. Huehuehue.

So..the solution tiba-tiba popup di minda ni..
Korang nak sewakan baju korang?
Atau korang nak cari sewa baju murah-murah?
Kina akan sediakan platform untuk korang!

Mudah sahaja. 

For Rental @ Nak sewakan baju korang yang tak terusik dah tu.

1) Korang email kina gambar baju korang tu. Gambar tu mesti:
 - ada gambar baju tu penuh 
 - gambar korang dengan baju tu. (optional. ada lagi bagus.)
 - tak kisah nak hantar banyak2, nanti kina pilih 3 yang terbaik.
-material baju
-harga kalau nak letak @ minta email

Contoh:
oh..setahun sebulan yang lepas....

*material chiffon silk & lycra
*harga sewa RM200 (nego) @ email kl nak tahu harga
*sewa termasuk tudung & veil
*hubungi 0123333333 @ shakina.farhan@yahoo.com
*location: prefer pahang.
*size: S & M. tinggi 158cm.

ni contoh je..kina xbuat sewa dah ok.
gara-gara berlubang2 lepas dry cleaning. hrmm..
tp skit je la..xnampak sgt pun sebenarnye..

2) Kina akan upload dekat fanpage Journey of Bride to be
yang sudah ada 1313 likes..toche2 sape yang like tu..Kina upload
dekat 1 album special for rent @ rental.
3) 1 banner khas kina akan letak di blog ni, so B2B yang 
berminat nak cari baju utk disewa dorang akan klik banner tu
seterusnya tengok la baju-baju tersebut. Kalau dorang berminat
dorang akan email butiran dekat baju tu. Err..Paham tak?
Bila B2B klik banner kat tepi blog ni utk browse baju2 tu.

4) Kina charge sepasang baju RM10 sahaja seumur hidup!
Murah kan?Kalau takde orang nak sewa takde la rugi sangat kan. 
Kiranya kalau nak sewakan 2 pasang baju RM20. 
Jadinya gambar korang ada 6 keping la dalam album tu haa..gituu..

Untuk B2B yang nak rental baju dengan harga berbaloi-baloi.
Confirm korang akan dapat harga murah sebab dorang ni exb2b
dorang mesti faham. So nanti korang browse jela dekat album tu
yang kina akan sentiasa update & promote. Kalau korang minat
just email pemilik baju tersebut. Boleh nego-nego ke ye. 
FOC untuk browse tengok-tengok. Hahaha.

Ok la..itu sahaja..exb2b @ bakal menjadi ex berminat dengan
service platform nak sewakan baju ni boleh email kina 
di shakina.farhan@yahoo.com..Kita discuss2 ok..Kamsahamnida!

UPDATE: Boleh click di SINI utk melihat baju-baju yang telah diupdate.


5 lovely comments:

Rilla on November 5, 2012 at 6:01 AM said...

Good Ideakina! Rilla pun ada terfikir nak buat benda yang sama, cuma tak terlaksana je... Hehee. Just a suggestion, apa kata minta owner baju letak sekali detail pasal size n measurement dan juga location?

Shakina Farhan on November 5, 2012 at 12:52 PM said...

rilla: a,ah..lupe plak size & location..tq mommy rilla..kagum betul kina dgn rilla ni tau..baru bersalin tp aktif..

Huda Luna on November 5, 2012 at 2:07 PM said...

kinaaa. tq bukak benda ni

nnt huda email tak pun pm kina kat fb eh. tq tau :')

orked violet on November 5, 2012 at 2:40 PM said...

haa...best2!!

bagos La kina ni.otak bisnes.at the same time bLeh bantu-membantu kan..eceh.

hehehe.nnti kite emaiL =)

Sheila Salim on November 5, 2012 at 4:09 PM said...

Assalamualaikum...
bestnya. sheila rasa macam nak buat dekat kak kina juga lah :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork