Review: DIY menu label

Salam 
Kina tak pasti apa nama orang panggil benda alah ni.
Tapi kina panggil menu label. Untuk buat partition 4 tempat penting.
Betul ke panggilnya menu label? Sila betulkan saya budak baru belajar.

Ada 4 tempat kina letak :-
1) Buffet Station : Tempat tetamu ambil makanan.
2) Guestbook Corner : Tempat tetamu tulis note ucapan.
3) Cendol Corner : Tempat tetamu ambil cendol. (ah, tak sempat pun ngap)
4) Photobooth Corner : Tak jadi pun. hahaha.

Kina design ikut bracket yang sama macam tutorial DIY centerpiece.
Cuma kina nak atas kertas lebih keras & berwarna ikut tema majlis.
Jadi kina hantar print dekat KBB Shoppe dengan harga RM2 sekeping. 
Hasil print KBB Shoppe sangat berkualiti. Cantik warnanya. 

Menu label pink+dark purple+grey selepas print dengan KBB shoppe
Masih ingat tutorial bantal hantaran polisterin yang kina DIY masa bertunang?
Di sini kina menggunakan balik bantal polisterin yang warna silver grey tu.
Untuk dijadikan alas menu label tu. Kena plak dengan tema warnanya.
Kina cuma lipatkan menu tu dan letak atas bantal tu. Simple!
Bantal hantaran polisterin yang dah berusia 10 bulan selepas diguna semula.
Total damage : RM2.00 untuk 1 menu label. Jadi semua RM8.00.
Nasib baik masih simpan 5 bijik bantal polisterin hantaran tu..:)
Label di guestnote corner. Bunga carnation dari handbouquet masa nikah.
Di hari kejadian, menu label Buffet Station
Selamat mencuba!

23 lovely comments:

kaklong on November 9, 2011 at 11:31 AM said...

nice idea.....!

Fariza on November 9, 2011 at 11:34 AM said...

great. :)

nuraien on November 9, 2011 at 11:39 AM said...

kak kina..nak dapt design cm 2..kat ne ekh??

miss puteri on November 9, 2011 at 11:40 AM said...

comel! simple but nice (^_^)

Our Diaries on November 9, 2011 at 11:41 AM said...

creative la u ni...

FY on November 9, 2011 at 11:49 AM said...

i love how u recycle things!

K.I.N.A on November 9, 2011 at 12:12 PM said...

kak long: thanks, harap dpt share dgn semua..

fariza: thanks dear..

nuraien: akak guna bracket free tu then akak edit & design guna Adobe Illustrator.

put: thanks put..comel mcm put tak?

our diaries: hee..xcreative mana la..

FY: thanks..baru igt ayat tu recycle..

Basyirah Abd Rahman on November 9, 2011 at 12:20 PM said...

kagum dgn shake! byk bnda yg tak terfikir shake buat. hehe well done!

ctmz on November 9, 2011 at 12:41 PM said...

nice!! kina, bleh share x template tu..? ^__^ kalau xdpt xpe la..sy xpndai sgt nk design ni.. huhu~

K.I.N.A on November 9, 2011 at 12:47 PM said...

basyee: hee..last minute terfikir nak buat ni..

ctmz: kina ritu just design ng AI tp tak sama saiznye ng template yg KBB print..kina boleh share yang kina buat..tp bila print kena edit sendiri saiznye ya..

syaz@rozelt on November 9, 2011 at 2:23 PM said...

bnyk jugak shake capture gambar comey2..mesti firuz yg tolong kan??hehe..bentuk menu label tu mmg chanteq!

erin moshimoshi on November 9, 2011 at 2:45 PM said...

dear tq sharing

UyaRayza on November 9, 2011 at 3:09 PM said...

cntik ok hehehe..kreatif gitew

K.I.N.A on November 9, 2011 at 3:13 PM said...

syaz: hehe..kl gambar yg super cantik dtgnye dari Mohd Razali..kl yg comey2 firuz & i la..haha..

erin: its my pleasure..

uya: kreatif la sgt..lipat tu je..hee..

LisaLisut on November 9, 2011 at 4:21 PM said...

l to the a to the w to the a! lawa! :D

fainie_riz on November 9, 2011 at 5:29 PM said...

kina ni mmg creative la..i tak terusik pun buffet table nye deco sume..tak sempat...

K.I.N.A on November 9, 2011 at 6:42 PM said...

lisa: haha..tq cheerleader lisa..;P

fainie: huhu..biasa2 je..main lipat je..:P

BLuRpL3 on November 9, 2011 at 9:47 PM said...

kreatif sungguh la kina ni.hehe =)

K.I.N.A on November 10, 2011 at 8:58 AM said...

blurpl3: hee..thanks dear..

miszatie on November 10, 2011 at 9:17 AM said...

nicenye..:)

Irine Nadia MaRceLLo on November 10, 2011 at 10:44 PM said...

Ya Allah, cantikknyeeee kak :'D

K.I.N.A on November 11, 2011 at 12:07 PM said...

zatie & irine: toche2..hee

Cik Zimie on November 14, 2011 at 3:28 PM said...

tq kina.baru perasan post ni.hehe kreatif kina guna balik bantal hantaran tu tau.

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork