Mini giveaway: Mudah dan senang shopping di Zalora

Salam..

Seperti dijanjikan di instagram. Hehe. Sorry lewat setengah jam. :P Khamis aritu ada dapat voucher Zalora. Pastu terus la berbelanja. Hihi. Di kala zaman yang bakal semuanya MAHAL. Yang nak kawen tu cepat-cepat la ye kawen sebelum tak mampu dah nak kawen dengan kos yang super tinggi sekarang. Actually  kalau korang buka Zalora banyak kali kot die offer voucher & discount. Kalau first sign up pun ada dapat voucher. 


Pagi-pagi tadi pudin watsapp "Sayang, ada barang ni dari Zalora dah sampai". Ha, aku la bini yang tak kerja tapi guna alamat opis suami. Hikhik. Biasanya die tak tau barang dari sape. Selalunya cakap ada parcel sampai je, kali ni zalora sekali bagitau. Sebabnya....Zalora pakai kotaknya sendiri! 

Selamat sampai & semua terbungkus elok dalam kotak Zalora.
Bukak2, semua terbungkus elok dalam plastik masing-masing. Excited, terus test baju blouse. Sekarang ni kalau beli baju semua mesti ada butang @ zip utk breastfeeding. Dan dekat Zalora banyak ok. Alhamdulillah muat elok. Kalau tak muat boleh return dengan senangnya. Sebab die dah ade include kertas pos laju & instruction untuk kita return kalau tak puas hati. Alamat pun die dah siap type ko! Pegi pos laju drop je. Memang memudahkan customer. Lepas tu Zalora siap sms tanya puas hati tak dengan service. Of course la reply puas hati. 

Mula terpikir kenapa ade consignment note Pos Laju dlm parcel..hahaha..senang nak return rupanya..
Antara 5 benda yang kina beli kina paling sookaaaa dgn foundation FCC. Tunggu la nanti review lepas da pakai berminggu-minggu2. hihi..bukan dress je ade dekat Zalora, cosmetic, bag, perfume, skincare & macam-macam ado. Teringin nak beli SKII tapi xpe, tunggu 3 series la. Huahua. Setia lagi dengan safi rania gold.

Kalau untuk yang tengah cari baju tunang ke baju pernikahan ke tapi nak brand Rizalman ke, Jovian ke, designer-designer lain ke..pegi la terjah Zalora. Harga berpatutan untuk hasil seorang designer. Siap ada discount lagi. Cantik-cantik. Pastu ade 50% discount lagi. Contoh 2 baju yang kina suka. Simple tapi elegant.
So niceeeee..:)..rizalman's..
Minat betul dengan color ni..

Dalam parcel yang kina dapat tu pun ada disertakan voucher. 1 voucher RM25 untuk sesiapa yang tak pernah beli di Zalora, valid sehingga 28 Februari 2014, 1 lagi voucher 10% untuk yang pernah membeli di Zalora. Jadi kina nak bagi jela dekat sesiapa yang berminat. Hanya komen & sertakan email untuk kina emailkan voucher & t&c voucher ni..Nanti kina pick random je.. Thank you :)

*UPDATE: Pemenang yang bertuah adalah komen No.8..kina generate dari RANDOM baru baca komen jadi memang tiada langsung bias ye. Tahniah buat yang menang..:)



Contest dan giveaway untuk bride to be!

Salam..

Untungkan ada blog sekarang ni, join je contest dan giveaway untuk mengurangkan bajet kawen..Ada tips2 yang kina pernah tulis camne nak menang contest2 ni..sila godek2 dalam blog ni ye..Click link untuk ke contest/giveaway ye..

Giveaway ni nak dekat tamat dah ni..Deadline 30 November ni..Hadiahnya nyuuummylicious!

Hadiah Utama

Candy Buffet/ Candy Bar bernilai RM250 + Rainbow Cake

Valid (December 2013 - December 2014)

Contest yang ni pulak akan tamat pada 8 December dan akan announce pemenang 13 December..


Giveaway yang ni pulak dari AAWD..Kina pernah promote AAWD dulu, suka sangat tengok pelamin dorang sekarang. Kebabom sangat. Makin success. Jom join giveaway dorang untuk dapatkan voucher hantaran/handbouquet. Deadline 22 December 2013.

1 lagi contest dari Pameran Pengantin Malaysia. Contest pameran pengantin malaysia ni ada beberapa task kena buat.. Tapi hadiah menarik, jadi adakan sedikit afford ok..
http://pameran-pengantin-malaysia.blogspot.com/2013/11/blog-contest-kembali-here-we-gooooo.html

Bagi yang takde blog, jangan risau..ada instagram? boleh join contest instagram ni..kot2 ada rezeki dapat tajaan Tajrii Spa bernilai RM500-RM600..Cuma follow instagram pameranpengantinmalaysia..


Rindu nak join. Sekarang ni style join contest untuk mak-mak je la. Hihi. Sape yang bakal mak-mak boleh la melepak dekat my personal blog di shakinafarhan.blogspot.com. Sebab tu sini tak berapa nak update dah..Hihi..Ok la..goodluck ladies!


Pemenang Giveaway!

Salam

Sorry lambat update pemenangnya..hehe..tq kepada semua 20 contestants..
Buat yang tak menang jangan kecewa, nanti kita buat lagi contest ok..

Utk pemenang kategori cabutan bertuah..kina pakai RANDOM.ORG..

Komentator yang ke 19 !


Utk komen yang dipilih juri..

Namanya: shu

Sebenarnya ada a few yang menarik hati kami tetapi profile blog tak dapat dilihat..
Jadi macam mana nak tau syarat2 dah diikuti kan..

Ok..buat pemenang..boleh email kina details ye..
Hadiah akan dipos hari Isnin depan insyaAllah..

TQ..!

Giveaway : Cuma komen & menang!

Ini adalah sticky post..
scroll down untuk updates terbaru..

Salam
Minggu lepas kina ada cakap nak buat simple giveaway kan?
Beberapa hari jugak kina pikir nak buat giveaway ape..
Dapat ilham dari ibu kina yang akan ke Bandung jumaat ni..
Pastu pegi Guangzhou pulak bulan depan..
Bestnya la kan..

Ibu kina tanya nak kirim apa?
Harus la ku jawab baju & barang2 baby..hahaha..
Kalau bride to be harus la kirim kain ke kan..

Kalau korang, apa yang korang nak kirim?
Mudah je, korang komen la dekat ruangan komen ni..

Akan ada 2 pemenang..
1. kina akan pilih secara rawak berdasarkan no komen..
2. komen yang menarik hati kina..

Syarat-syarat:
Anda cuma perlu komen di bawah post blog ni..
Anda boleh komen tidak lebih dari 5 kali..
Giveaway ni terbuka kepada semua follower blog ni..
Follower tersebut mestilah telah me'link'kan blog ni..
Follower like Journey of bride to be di facebook..

Mudah kan?
Hadiahnya:
1 keping mengandungi 2 strips untuk gigi atas & bawah..taken from google image.
7 keping pemutih gigi 3D Crest Whitestrip Stain Shield 5 Minutes

bernilai RM60 

&

Duit raya RM10..
(kalau ada yang nak sponsor hadiah boleh email kina)

Dead line: 30 Ogos 2013

p/s: bagi 3D crest professional effect dah kehabisan stock..
tapi supplier baru je pos, insyaAllah akan sampai awal Sept..
bagi yang betul2 berminat nak dapatkannya boleh booking dgn kina..
just email me at shakina.farhan@yahoo.com..

Tq semua 4 the supports..:)





Short survey: Apa color tema 2013/2014?

Salam

Kina nak buat 1 short survey tentang warna tema 2013 / 2014
Bagi yang belum join simple giveaway kina
Boleh join DI SINI
Tinggal 2 hari saja lagi!!

Ok, sambung dengan topik kita..
Kalau korang bride to be 2013/2014
boleh korang vote warna baju nikah, sanding, tunang korang;
Kalau korang dah bride to be basi macam kina
boleh la vote warna favourite atau korang rasa tengah hot & in now:

BOLEH VOTE LEBIH DARI 1 YE..:)
What color trends for 2013/2014?
  
pollcode.com free polls      
Tq in advance ladies!
Result ini akan membantu dalam project terbaru kina..
Mucho mucho gracias..:)


Happy 3rd blogoversary

Salam
Pejam celik pejam celik dah 3 tahun berblog..
Kalau baca blog post lama2 rasa mcm..
"Eh, ak ke yg tulis ni?"..krik krik krik..kelakar!
Likers & Follower pun dah 2k++..
Tq sudi baca & follow..
InsyaAllah next week kina akan buat simple giveaway..
1 giveaway dekat blog ni..
1 lagi share & win dekat fb page Theshopablog..
Alhamdulillah, Allah jadikan blog ni sebagai medium utk kina
-prepare wedding dl..tgk checklist dkt blog..tgk checklist org lain..
-membantu bride to be yg lain..sorry pada yg email bracket tu kina punya laptoo problem..nt kina reply..
-kenal2 dgn blogger lain..bahkan rapat mcm kenal kwn lama je skg ni..
-paling penting membantu dlm bajet wedding..yela, melalui blog kina byk menang contest & juga dilantik jd duta RKM..kl dikumpulkan nilai yg disponsor dari contest nilainya lebih dari 10k..terima kasih Allah..smpi la ni xsangka..
-gaji tahunan dari nuffnang even 3 angka je..ok la byk tu..igt lg dulu dpt tengok seringgit nuffnang tu bukan main melompat suka mcm kera-ian..
Last but not least..esok hari paling bermakna utk kina..birthday shahadah..
Tepek sekeping gmbr anak daraku.semoga menjadi anak yg solehah..mama xsbr nk jd wedding planner awk..eh..hahaha..






Minimalace : less is more

Salam

Dah pernah dengar Minimalace? Mesti ada yang pernah..
Sebabnya likers Minimalace di facebook page die saja..
Dah nak mencecah 40 ribu orang..
Kina la salah seorangnya..hihihi
Actually baju raya kina & pudin adalah dari Minimalace tahun ni..
Cuba teka yang mana 1? Kihkih..Lepas raya baru upload..


Maybe dekat blog personal la kot..heee

Design peplum & fishtail kan tengah famous..
Mesti ramai tahun ni beraya peplum2 kan..
Kina pun geram je tengok baju2 peplum tapi xsesuai dgn diri..
So kina grab yang fishtail ajela..
super cantik..kejap je yg ni dah sold out masa release

kalau pakai warna ni mesti kulit nampak lebih cerah no..

baju raya kina design yang ni..harga RM189 termasuk postage..ok la kan?

Yang ni comel, tapi tak sesuai kot utk diriku..kalau kurus slim boleh..

Peplum black edition
 Kenapa kina beli dekat minimalace?
1) Design lawa-lawa
2) Harga affordable
3) Boleh request breastfeeding zip (please request panjangkan sikit zip tu)
4) Ada sepasang dengan lelaki jadi malas nak pikir nak cari..
5) Kain die pun bukan jenis lycra tapi cun gak kan..
Ada jugak utk budak2..nak tempah utk flower girl ke..sila2..

Sesuai dengan nama Minimalace, design yang tak over tapi cantik..
Less is more bukan? Kalau buat pakai bertunang pun ok sangat..
Untuk nikah pun ok tapi maybe boleh buat veil sarat sket kan..

Minimalace sekarang ada jual sepasang baju melayu sekali..
Tapi limited..dekat fanpage Minimalace belum upload lagi..
Dekat segram dah ade dah gambar..
Boleh jugak datang tengok kedai minimalace..
Dekat seksyen 13 shah alam..kina xpernah pegi jadi xtau katne..
Kina beli online aje..

Kalau nak beli online boleh email
minimalace@yahoo.com
Maybe akan reply lambat sket due to high demand kan..








Jom grab bantal comel itu!

Salam Ramadhan..
Kita terus direct to the point! Hehehe..
Dengan harga RM30 korang boleh dapat bantal ni..
Design boleh request..

Apa yang boleh dibuat dengan bantal-bantal comel ni?
Meh kina bagitau apa yang boleh dibuat..

1) Bagi hadiah dekat suami/ibuayah/tunang/kawan

2) Kalau bakal pengantin tu letak dekat meja guestbook corner.

3) Kalau yang nak pegi wedding bagi hadiah ni dekat pengantin.

4) Letak dalam kereta. Kl orang nampak sure tau ni dah berpunya.

5) Buat bantal busyuk. Hahaha.

Jom tengok dulu contoh-contoh bantal dari Craftique..
design org kawen!
Cute kan?

Auww, romantik..bagi kat pudin ni mesti tersengih2 die..
This is my fav! Nak bagi hadiah dekat adik ipar.

lovely
Saya suka saya suka (ala2 mei mei upin ipin)
Kalau letak buat hiasan dekat dewan/guestbook smart kan?

Ramai juga yang akan melangsungkan perkahwinan masa hari raya nanti kan..

Masih tercari-cari nak bagi hadiah apa dekat sang mempelai?
Apa kata bagi hadiah bantal comel ni..
Kompem hadiah tu pengantin akan simpan..
Tak bagi dekat orang @ jual semula..kehkeh..
Yela, kadang2 dapat hadiah benda yang sama 3 4 ketul..

Jom bagi hadiah yang ada sentimental value..handmade lagi tu..
Harga pun affordable..RM30 sahaja..
Boleh request design, letak nama, ucapan ke..
Nak bagi hadiah anniversary ke..

Kina pun dah order 1 bantal untuk adik ipar kina 8 tahun tu..
Nak buat gambar ana muslim sebab die suke sgt ana muslim..
Nak order sepit rambut utk shahadah chinta yang dah laju berjalan tu..
Tak lama lagi die dah setahun! 

Ok, sambung balik..

Lepas tu kan..ada jugak handphone casing..RM13 je..
Nak buat handphone casing sedondon ke utk raya ni..haa..
Semua nak sedondon kan..hahaha..
Contoh handphone casing
Casing untuk ipad ke,laptop ke, boleh jugak request..
Keychain pun comel2..nak buat  doorgift ke..
Kalau nak buat corsage brooch pun boleh request dengan acu atiq..
Keychain handphone

Olololo..comeynye..buat hadiah bridesmaid pun ok!

keychain angry bird buat hadiah aqiqah!

Brooch..macam gula-gula!

Nak cuci mata lagi? nak tengok apa yang ada..
Boleh klik dekat SINI..

Harga secara kasarnya..untuk lebih details boleh hubungi acu atiq ye.
- bantal = rm30
- headband = rm10
- pencil box zip dan snap (yg gambar binatang tu) = rm15
- pencil box 3d (yg gambar ladybird tu) = rm18
- coin purse = rm13
- hp case = rm13
- keychain kecik kecik = rm5-rm6

SEMUA HANDMADE! 

Untuk order lebih dari RM80 akan dapat free cloth pantyliner. 
Kalau order banyak kot2 untuk nak bagi doorgift kan benda2 kecik tu..
Order lebih dari RM120 akan dapat discount & free cloth pantyliner..
TAPI TAPI TAPI
Untuk dapat barang free & discount macam yang kina cakap..
Korang bagi password "shahadah anak solehah" 
Nanti akan dapat discount & free cloth pantyliner tu..
Serious ni..kina xtipu..
macam ni rupa cloth pantyliner..xperlu pakai buang..

Nak order? Boleh email: acuatiq75@yahoo.com 
Atau pm di fb : Acu Atiq

Ramadhan kali ini mungkin ada yang last bergelar single..
Ramadhan kali ini mungkin ada yang gelar isteri..
Ramadhan kali ini mungkin ada yang sedang preggy..
Ramadhan kali ini mungkin ada yang da bergelar ibu..(ehem..)
Semoga Ramadhan kali ini lebih bermakna..

Banyakkan ibadah, kurangkan juadah..(nanti raya kompem slim)
Hehehehe..ok..bye2..









Corded Lace/Alencon Lace to let go!

Salam
Bride-to-be yang sedang mencari corded lace/alencon lace..
Ada customer kina nak let go 4.5 meters corded lace ni..
Macam ni rupa die dari jauh
Zoom sikit..Cantik kan?
Contoh penggunaan corded lace atau alencon lace ni camni..Mewah!


She bought from Canada 9 meters so ada lebih die nak let go la murah2..

Dekat jakel katanya RM190 semeter, tapi dia nak let go RM380 sahaja!

Kalau beli dekat jakel 4.5 meters = RM855. So jimat 55%!

Berminat? boleh email kina di shakina.farhan@yahoo.com

Ada 1 je ye..Sape cepat die dapat..Tq..

SOLD OUT!
P/S: Laptop & handphone baru format..semua benda banyak hilang..
termasuk la bracket & checklist kahwin..huhu..

10 idea DIY kad kahwin sendiri

Salam

Rindunya nak Do-It-Yourself..sob2..
Actually, mood nak tulis pasal wedding cards ni tiba..
Selepas anak berjaya menjumpai kad kahwin yang dah disorok lama..
Yes, she is so clever and active girl! Even maknye kuat tido masa pregnant..

Perasaan bila tengok balik kad kahwin sendiri? Yang dibuat sendiri..
Ohhh! Priceless!! Rasa macam boleh cakap macam ni 10 tahun akan dtg..

"Shahadah, ni lah kad kawen mama & papa buat sendiri"
"Papa tolong jugak gam benda rhinestone tu depan library UM"
HAHAHA

So girls, its so worth it tau walaupun takde la cun sangat..

Ni idea-idea yang boleh korang try letak atas kad selain rhinestone..hihi

1) Butang 
Butang ni pun nice, boleh beli borong dekat mana2..

credit to : here
 2) Ribbon
Ribbon atas kad kahwin rasanya dah biasa sangat kan. 
Kalau pakai ribbon yang keras lebih cantik rasanya.
credit to : local vendor
3) Felt
Ingat lagi pernah 1 ketika dulu semua orang gilakan felt.
Craft thingy yang sangat menarik. Comel sangat card ni.
credit to : here
4) Lace
Wow, ni sangat la ekslusif & elegan & super mahal..hihi..
Kalau kuantiti yang sikit macam VIP ke should be ok la.
credit to : here
5) Doily paper
Bagi yang tak mampu berhadapan dengan kos lace,
doily adalah penganti yang bagus. Beli kat chow kit murah je. 
credit to : here
6) Crochet
Bagi yang pandai ber'crochet' boleh try buat macam ni.
Tak perlu sampai 3 love pun ok , kalau tak larat 1 pun cun dah. hihi
credit to : here
7) Pearl
Dekat contoh ni gabungan pearl & kertas. (i tak minat sangat rama2 tu)
credit to : here
8) Bunga 3D
Kerlasss kau mamaria! Jenuh nak buatnya kan..hahaha..
Usaha escalator kejayaan! 
Tak pun pakai 3D flower kecik2 1 yard dpt byk tu kan.
credit to: here
9) Rubber Stamp
Bukan letak rubber stamp atas kad tu ok, tapi stamping..hehe
Kina paling suka main stamping..Senang pun senang..
Kalau buat kad pastu stamp kat bawah tu
'made by Shakina' ataupun 'wajib dtg tau!' hahaha..
Mesti orang kata ngengada lah! Biar lah wedding haku! Haha
credit to : here
10) Rhinestone!
Hahahaha..lastly my expired wedding card lah sebagai contoh keeen..
boleh baca kisah2nya di sini
Rasa nak frame untuk letak dekat rumah sendiri nanti..
Even harganya cuma RM0.35 sen..tapi hasil air tangan tu..
Memang tak sama dengan card harga RM3.50..hehe..
Doakan kina dapat duduk rumah sendiri..yang tak tahu bila..
InsyaAllah, adalah rezeki tu nanti ye.

Last but not least, selamat berDIY!
Kalau rasa nak DIY start lah dari awal. 
6 bulan sebelum dah boleh start..
Sebulan target lah siapkan 150 keping..
Sehari cuma siapkan 5 keping..Hehehe..


Like & Share untuk menang handbouquet!

Salam
Another giveaway lahhh!!!
Kina suka sangat contest like & share..
Benci contest yang kumpul like-like (rasanya beribu kali tulis pasal ni)..
Apa lagi..pegi like laju2 ibtisamhandbouquet
Dulu pun B2B blogger & sekarang sudah bergelar mommy..
Ciktie ni pandai tau DIY bunga tangan..suka tengok bunga felt dia..
Jom tengok bunga tangan yang mungkin korang akan menang..
(kalau join la..hee..)

Daisy handbouquet with pearl..Nampak lembut & ayu je..
Felt handbouquet..cute yet elegant..
Dan ini sangat comel..new trend eh..
Pearl handbouquet
Lace handbouquet..ni fresh dari ladang ciktie upload..
 Kalau nak tempah terus je roger Ciktie ye..
Harga sangat berbaloi..bermula dari RM45 bergantung kepada jenis..
Jangan malu, jangan segan boleh contact ciktie terus..
Email: fatimahibtisam87@gmail.com 

atau terus PM ke inbox facebook page.

atau sms/what apps ciktie 0178297875

Sempena Ciktie nak kembali buka tempahan bunga tangan..
Hari tu berehat sebab berpantang & jaga si comel fatihah..
Tercetus idea die nak buat giveaway bunga tangan..
Suka la kalau dapat bunga tangan free kan..2 orang yang bertuah ok..
Bukan seorang..tak perlu kumpul like atau entry tercreative..

Cuma perlu LIKE, SHARE & COMMENT!


Cara nak join GIVEAWAY HANDBOUQUET-IBTISAM
--->Share gambar ini di wall anda sebagai public..
kalau tak public xboleh nak tahu korang share ke tak..
--->Tinggalkan comment di bawah gmbr.. 
"SAYA NAK!! Serta Nama penuh & tarikh majlis anda"

Jangan la komen tapi tak share..teruk bebenor..
nak free tapi xnak tlg promote ye..side kick nanti..hee
Bagi yang BLOGGER, boleh share kt blog 
kemudian serta kan sekali link post tersebut di ruangan komen..
Kina tak join pun..tukang iklan aje ye..hee..

** 1st GA ini dibuka kepada bride-to-be yang majlisnya
pada bulan June 2013 dan ke atas, tahun depan pun boleh join.. 
** 2 orang pemenang akan dipilih dgn membuat cabutan undi oleh suami ciktie.
** Pemenang akan menerima satu jenis HandBouquet (Pearl/Felt/Satin/Ribbon/Ribbon Lace) & 10 corsage brooch untuk mjlis anda mengikut citarasa dan tema anda..Ok..Jimat banyak tuu..
** GA ini berlangsung sehingga tiba hari ulangtahun pernikahan ciktie iaitu 
13/4/13 jam 1200am...
** Comment selepas waktu itu tidak dikira...


So hurry up..tak sampai seminggu je lagi contest ni akan berakhir..

P/S: siapa yang nak checklist kawen aritu..boleh email kina semula x?
Kina akan reply malam je tau..bila shahadah chinta tido..hee..
Kalau tak, tak dapat nak bukak laptop ok..hehe..

Apa warna raya korang tahun ni?

Salam
Is it too early to think about raya? Nayyyy..
Ada tailor dah nak tutup tempahan baju raya ok..
Tahun ni kami suami isteri memang excited..
Sebab tahun lepas tak beraya..dalam pantang..
Orang je datang beraya nak melawat Shahadah chinta..
Banyak duit raya die dapat..Alhamdulillah..
Masuk tabung mama..hahaha..

Memang tak beraya la..Keluar pun tak boleh..
Apa makna raya tanpa ketupat, kuah kacang etc..?
So tahun ni nak beraya sakan sikit la..
Nak sedondon 3 beranak..hihi..

Dalam kepala nak green mint..xpun emerald..
Rupanya ramai jugak tema green mint raya ni..hihi..
Inilah color green mint..alahai..comeynye..
Cantikkkk sgt tapi belum tentu cantik pada diri ini..hahaha..link sini
Ini pula warna emerald green..
 Kina rasa darker sikit kot dari ni..
Ingat nak buat peplum labuh..
example sahaja. link sini
Tapi xboleh nak2 pikir aje..Kena pegi kedai tengok kain..
Kalau warna tu xde kena la amek warna lain kan..
Kina rasa macam nak beli kain macam masa bertandang..
Tapi bukan la warna coral..bila check2..
Rupanya banyak baju kina color coral & hitam..
And of course biruuuuu..hijau memang xbanyak..
Ada dalam 1 2 helai kot..

Ada jugak terlintas nak pakai baju bertandang buat raya..
Tapi pudin dah cakap, xyah la..asyik pakai yang tu je..
Nanti orang kata abang kedekut plak..hahaha..
Biasa dia agree bab2 nak berjimat ni..
Tapi i like bila baju yang kita tempah boleh buat pegi mana2..
Dalam erti kata lain simple tapi sweet..

Bagi yang kahwin lepas raya mesti berdebar kan?
Bagi yang dah kahwin sebelum raya syok la raya 1st kan?
Bagi yang dah kahwin dgn anak pun meriah..
So korang punya tema tahun ni apa?





Waktu majlis perkahwinan di Sarawak

Salam
Kina sekarang kan ikut suami tinggal di Bintulu,Sarawak..
Living cost sgt tinggi tapi bukan itu la yang kina nak story..
Kina yakin pada rezeki walau di mana-mana pun Allah akan bantu..

Bila dekat tempat orang kena sesuaikan diri cara orang..
Sebagaimana yang kita tahu, waktu solat dekat Sarawak pun awal..
Yes, pukul 8 dah siap semayang Isyak & tgk tv..

Waktu majlis kahwin dorang pun cepat..

Kalau pegi pukul 11 tu dah nyawa-nyawa ikan tau..
Hahaha..kitorang pernah dtg pukul 11 orang dah nak kemas2 tau..
Segan jugak tu..
Udah la weekend je dapat bangun awal lmbt skit..kihkih..

Tapi kina suka dengan waktu macam ni..
Start pukul 9 pagi habis pukul 11 lebih macam tu..
Tak ganggu waktu solat pun kan?
Takde lah pening pengantin nak fikir..
Dah habis majlis pun sempat bergambar-gambar..

Kalau buat kat semenanjung mungkin ada halangan jugak..
Yela, kalau orangnya kahwin dekat Kuantan,
Pengunjung dari Perak..Tak ke sebelum subuh aku gerak? 
Hehehe..Kesian jugak teman kan..

Ok la..tepek gambar shahadah chinta dekat wedding..
Ini first wedding yang die attend..behave sebab tgk ramai org..
Masa ni die 3 bulan ++


Dan ini gambar die yang paling latest la..6 bulan ++..
How time flies kan?
Bila dah jadi mak2 orang ni asyik nak cerita pasal anak..
Ampun ye..hihi..


 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork