DIY: Kad Kahwin Rhinestoneku

Salam 
 Kina rasa tak perlu untuk tutorial utk kad ni.. 
Sebab kina cuma tampal je 2 ketul rhinestone tiruan tu..hee.. 
Haruslah tiruan sebab murah je..yang ori semestinye mahal..

Bagi yang pernah mengikuti kisah kad kahwin rm0.35 ni mesti dah tahu..
Yes, total harganya 35sen utk kad + rhinestone. Murah kan?
Untuk mengetahui kisah kad ni boleh la klik sini.

Design sendiri kad sekeping ni, lepastu hantar touch up dan print dekat kedai.
Masa bulan 4 hari tu grab harga promosi 1000 keping kad = RM300..

Dekat mana kina tampal rhinestone pada kad tu?
Ini adalah design kad kina pada bahagian hadapan..
Warnanya white & dark grey..Dalam gambar nampak macam black..
Sorry di atas gambar yang kabur, maklum la takde DSLR..hee..

Di mana kina memang saja buat 2 tali tergantung dekat tepi belah kanan..
Lepas ditepek 2 ketul rhinestone love pink menggunakan gam UHU..
Jadi lah seperti ini!
kad rhinestoneku dah siap akhirnya!
Dalam gambar nampak cantik je kan? (perasan kan..haha!!)..
Membuat kad dengan design sendiri memang memerlukan kesabaran yang tinggi..
Kalau rasa tak nak ada masalah pilih sahaja design yang ready made ya..
Walaupun sedih dengan jenis kertas kad ni, tapi nak buat macam mana..dah jadi..
Lagipun orang akan buang juga lambat laun nanti..asalkan tetamu sampai dah..

Maaf lah bagi penerima-penerima kad ini nanti di atas ketidak kualitian kertas..


Lagi 50 hari ke 1 Oktober 2011..
Ada ke yang sudi menerima kad jemputan kina yang memang simple ni?
Segan je..Hee..

40 lovely comments:

Fariza on August 12, 2011 at 11:52 AM said...

cntiknya kina !!!
pandai kina.

Basyirah Abd Rahman on August 12, 2011 at 11:52 AM said...

jangan lupakan bg kat basyi jugak shake.. hehe.. nak simpan wat kenangan walaupun xdpt pegi..

fainie_riz on August 12, 2011 at 11:55 AM said...

trus nmpk mahal..huhuhu..takpe kina, still cantik tu..

Gee on August 12, 2011 at 11:56 AM said...

salam ramadhan KINA ;D

cute jugak ek tampal rhinestone mcm tu....love ur diy idea :D
gee ade bace psl kes kina buat kad tu, ishk takut jugak nnt jd macam tu..tapi tak pe, bak kate 'kina asal tetamu sampai dah'
pssss 50days tak lame lagi tu

K.I.N.A on August 12, 2011 at 11:59 AM said...

Fariza: tq dear..dalam gambar nampak cantik..kat luar nmpak betul2 sgt dull & biasa je..hee..:P

basyi: okeh! nanti shake bg ye..kad kita lebih kurang sama 1 keping kan..hee..

fainie: hee..tq fainie..dekat gambar nampak mahal kot..hee..

gee: hehe..itu la..redha je la..nak dekat kan..lagi2 puasa ni lg rse cepatnye..

Hunny Kitty on August 12, 2011 at 12:03 PM said...

ai sudi je....hihihihihii

yUmIe on August 12, 2011 at 12:09 PM said...

Ade2,yumie slh sorg yg sudi tu even tau xdpt g:(

btw,nice n simple kad kina:)

ms v on August 12, 2011 at 12:09 PM said...

weeee!

cantik ok! :)
sy je still mood dull dengan kad sendiri. huhu~

K.I.N.A on August 12, 2011 at 12:16 PM said...

hunny: hehe..tq..:)

yumie: masa tu dah due time eh? hee

V: hehe..kita serupa..huhu

Cik Tqah on August 12, 2011 at 12:29 PM said...

cantek la..pndai diy :)

~Lieza~ on August 12, 2011 at 12:31 PM said...

eh..kreatif la Kina nih.. Lieza x trpikir pn tali yg trgantung tue utk tampal rhinestone.. End result mmg simple but nice..=)suker la kad nih...

K.I.N.A on August 12, 2011 at 12:35 PM said...

cik tiqah: thank u dear..:)

lieza: actually nak buat macam lampu chandelier tu tp xd bentuk rhinestone mcm tu..hee..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on August 12, 2011 at 12:42 PM said...

kad lawa!! nak-nak.hehe~

malynd_anggun on August 12, 2011 at 12:44 PM said...

kite nak satu plizz...cantek la..
(walopon x sure bole dtg ke x?)

UyaRayza on August 12, 2011 at 12:54 PM said...

kena ade satu tuk aku tau heheheh

amy fahmi on August 12, 2011 at 12:55 PM said...

cantik je kina. nampak exclusive. yela, hasil tangan sendiri, kan.
nanti nak satu gak! :D

cik anis on August 12, 2011 at 12:57 PM said...

saya mahu! saya mahu! hehe..

natrah jaafar on August 12, 2011 at 1:08 PM said...

sweet je..nasib sy tak begitu kental utk design sendiri..semua guna ready made..hihi

Adila Yusof on August 12, 2011 at 1:29 PM said...

sweetnye kad kawin kina..:)

Renee Meow on August 12, 2011 at 1:40 PM said...

love it..!! smart la kina... kalau xbgtau org xtau pun harga card kina 35sen..mesti org ingat mahal .. hehe..

Miss Sunshine on August 12, 2011 at 2:37 PM said...

kina... cntiklah... sweet je ade dua love...

Cik Emie on August 12, 2011 at 3:03 PM said...

rajinnye kina n paling penting murah tapi lawa hehe :)

Cik Emie on August 12, 2011 at 3:03 PM said...

rajinnye kina n paling penting murah tapi lawa hehe :)

amani.. on August 12, 2011 at 3:49 PM said...

cantikla kina..bg qis bnde2 yg buat sendiri ni mmg nmpk cantik and nmpk lain dari yg kebiasaannye...

K.I.N.A on August 12, 2011 at 4:12 PM said...

maera: nanti jgn lupe bg address ya..

malyn: jemput2 dtg..hee

uya: aku bagi masa berbuka puasa sekolah nanti..

amy: hehe..sebab tu je puas hati..hee..orite..nanti kina bg..

anis: ok dear.bisa2..

natrah: ready made tak memeningkan kepala sgt..

K.I.N.A on August 12, 2011 at 4:14 PM said...

adila: tq sweetie..

renee: hehe..nampak dkt gmbr je mahal kot..depan2 biasa je..:P

hana: hehe..nmpk jiwang kan.haha

emie: hee..murah tu paling penting..hehe

qis: beri kepuasan kan kalau DIY ni..

tiramisu on August 12, 2011 at 9:20 PM said...

bestnye!berbaloi kan diy kad... kalo tira kreatif, da lame DIY gak... jimat btol... huhu...

oshinz on August 12, 2011 at 10:43 PM said...

cantik!!!! nak satu. hehehehe.

Cik Zimie on August 13, 2011 at 12:38 AM said...

wahhhh suka la tengok love2 tu :)

Syima Syaz on August 13, 2011 at 12:43 AM said...

kina... kita dah post kad jemputan utk kina k...

erk.. nak kina punya jugak.hehe

miszatie on August 14, 2011 at 11:36 PM said...

owh dear its simple n sweeet ske sgt!!
xde kad utk saye ke..saye kat area pahang jgk nih..:)
jangan lpe tau!!!!

~S~ on August 15, 2011 at 9:26 AM said...

Hi, Congrats on your coming wedding!

Have anything special for your special first night?

here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

Click Here: Lingerie Cabin


btw, i dlu pun buat sendrik kad kawin. lagi puas hati kott

Hidayati Farhan on August 15, 2011 at 10:04 AM said...

ok, walau da terlambat komen, nak jerit, kina, cantekkkkkkk. huwaaa, mudak rajin neh buat kite nak pengsan je taw. apsal rajin kina. kita nak kad awk bole? hehehe

cikyuSnida on August 15, 2011 at 1:33 PM said...

cantek2. rajen btol Kina nih. keep it up! :)

D Indah Cinta on August 15, 2011 at 3:33 PM said...

kreatifnya kina...mesti rasa sgt berpuashati kan bila dpt buat sendiri...baru la betul2 kena dgn citarasa kita sendiri :)

syuhaidah on August 15, 2011 at 9:06 PM said...

kina, sweet la...nk kad jgk..(buat muka x malu ek ) hehe..

~S~ on August 16, 2011 at 8:57 AM said...

Hi, Congrats on your wedding!

Have anything special for your special first night?

here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

Click Here: Lingerie Cabin

or Click Here: Lingerie Cabin@FB

izaFiza on October 19, 2011 at 11:30 AM said...

simple tu xpenting.yg penting sentimental value.=)

Boutique Lovey Dovey Shawl on November 8, 2011 at 1:21 PM said...

hi.. bleh ajar x cara nk diy kad kahwin ni

Farah Wahidah on September 9, 2013 at 4:11 PM said...

leh x sy mintk template kad kawin..cntik..awk gne kertas ape ye??

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork