My Engagement Day : Sewa dulang hantaran

Sewa dulang telah ditutup kerana kami akan berpindah ke Bintulu.. 

Salam,

Buat bakal pengantin yang mencari dulang hantaran untuk
disewa..Sebelum tu kita layan gambar yang ada bekas hantaran ni..
Sila fokus pada hantaran yang berwarna peach..;)



Ciri-ciri bulat,berwarna putih & ada kaki..
seriously memang jimat bagi mereka yang on budget..
kenapa?sebab tak payah nak sewa lagi tapak..
alas dulang pun tak payah nak sewa atau beli dah..
just polisterin je untuk tinggikan & beli bunga untuk hiasan..
Gambar bekas hantaran putih kosong

sebab dia dah ada kaki..kina panggil bekas hantaran ni
raksasa kecil..hahaha..sebab dia ada 3 kaki la..


Kina nak sewakan bekas hantaran kina yang beli kat semua house ni.
Harga asal RM28.80 kalau tak silap..
nasib baik ibu kina cakap kat cowboy tu tak berkualiti & kaki lebih pendek..
1 unit harga RM7 sahaja..kina ada 7 unit..
so kalau nak sewa 7 unit = RM49..
Macam mana kalau nak manik2 & renda bagai macam kina punya tu?
1 unit harga RM10..ni lagi jimat..sebab untuk 1 bekas tu pun manik tu dah harga RM8..
Itu pun kalau bersesuaian dengan tema kan..

Berminat???
Email kina at: shakina.farhan@yahoo.com
Dengan details:
-Nama
-Tarikh nak ambil
-Tarikh Majlis
-Bilangan dulang
-Kosong atau berenda


Kina ulang balik dengan lebih ringkas:

Sewa 1 unit bekas /dulang hantaran kahwin: RM7



Note:
Utk kawasan melaka sahaja..;)
Lokasi ambil & pulang di Bukit Rambai..

25 lovely comments:

nur on December 27, 2010 at 8:34 AM said...

kina
bagusla.. tak membazir kan
ALL IN ONE

WillBe.Mrs on December 27, 2010 at 9:20 AM said...

i ada niat nak sewa nih...huhuhu...nnti i email kina okeh... :)

K.I.N.A on December 27, 2010 at 12:57 PM said...

nur: betul2..sambil membantu bride to be yang lain..;)

aley: orite..i will wait 4 ur email..;)

*luv Syahnia* on December 27, 2010 at 3:31 PM said...

salam pkenalan dear **,

lah telambat taw..
ain tunang 9.1 ni
tp brg suma dah siap..
kalo taw awl boleh sewa je kat kak kina

ain beli bakul pun yg besar 1 pun dah 30 inggit

A.N.A on December 27, 2010 at 3:44 PM said...

utk kwsn dekat2 je ke?atau jauh2 pn blh?

K.I.N.A on December 27, 2010 at 4:00 PM said...

ain: hai dear..hehe..kina pun baru je bertunang..nowadays memang semua mahal kan..mahal tu 1 bakul 30inggit..mesti lawa tu kan..

A.N.A : hai ana..kina tak kisah dekat mana-mana..jauh-jauh macam mana ye?hehe..kina possible untuk bagi kalau ana boleh datang KL, kuantan atau melaka..ana tinggal di mana?

Dita Lolita on December 27, 2010 at 5:55 PM said...

tantik dulang kina.. :) sume lawa..baju lawa, hantaran lawa.. :)

A.N.A on December 28, 2010 at 11:19 AM said...

kina..takut x sempat je nk ke KL..sbb ana kt kedah,ana ade gak pikir nk beli dulang hantaran skang utk tunang,nanti leh guna skali masa kawen tp tgh pikir2 lg..patut ke x patut sbb ana pn bakal b2b gak..hehehe..

K.I.N.A on December 29, 2010 at 11:48 AM said...

sori ana..tak perasan komen ni..
kl ana ada adik perempuan bawah ana..& ana susah nk turun KL..memang ptut beli..hehe..;)

A.N.A on December 29, 2010 at 12:12 PM said...

ana x de adik..hehehe.ank pempuan sorang,cume ade abg sorang je..so tgh pening nk beli ke nk sewa ke ape ke..

K.I.N.A on December 29, 2010 at 5:08 PM said...

erm..mmg pening kn..masa mula2 pun kina xtau nk sewa ke tak..tp sbb kina ada adik perempuan, adik spupu perempuan pun rmi..so beli je la..beratus juga habis utk ni..hehu..ana bncg la dulu dgn bakal tunang eh..;)

Balqis said...

Salam Kina.Cute btol ur blog.I terjumpa blog u masa blog-hopping b2b blogs.I interested nak sewa ur dulang lah.Majlis I hjg bulan 4,available x? If available, ble send details ke email i?missystarzlite@yahoo.com

Thanks,
Balqis

ina said...

salam...saya nak sewa 5 dulang termasuk hiasan..abg ipar nak kawen 5/2/2011...kebetulan tema kaler same...

K.I.N.A on January 1, 2011 at 12:06 AM said...

wslm ina, boleh..tarikh tu available lagi..bgus la kalau sama tema..rm50 untuk 5 dulang ye..email kina untuk details ye..

shakina.farhan@yahoo.com

miey anna on January 4, 2011 at 3:40 PM said...

hye kina...rase tertarik plak dengan dulang tuh...aci x nak sewa dis september,after raye puase..huu..

tapi, me from terengganu..aih...aci x??

mizlalala said...

wahh.. kina.. awak nye dulang tuh menepati cita rasa sy.. mmg nak warna putih..
tgh pikir2 lagi nak beli or sewa.. mahal kan 1 dulang tuh rm28++.. kalu beli x tau nak turunkan kat sapa lepas tuh.. huhuhu..
xpe.. nnt sy email if confirm nak sewa kat kina..

K.I.N.A on January 5, 2011 at 10:35 AM said...

orait mizlalala..;)

matahari on March 3, 2011 at 9:03 AM said...

Salam,kak,saya nk sewa la bekas akak ni...
tp saya nk sewa alas dulang je...
sbb bakul besi sata da ada..
mcm mane 2 ek? saya duduk area JB..

K.I.N.A on March 3, 2011 at 10:25 AM said...

wslm, hai..sorry, sy tak sediakan sewa alas dulang..utk bekas besi tu saya beli polisterin bulat & balut guna kertas crepe warna ikut tema..;)..JB jauh dik..;)

~karma on August 22, 2011 at 1:29 PM said...

area muar xboleh ke? ;)

K.I.N.A on August 22, 2011 at 1:37 PM said...

cik karma: hehe..kalau boleh amek & pulangkan ke melaka boleh la..hee..:)

~karma on October 31, 2011 at 11:41 AM said...

Salam kina,

sy nk sewa dulang ni 7pcs utk guna pd tarikh 25 december 2011.

cemane prosedur slps ni eh?

Thanks. :)

~karma on October 31, 2011 at 11:47 AM said...

Sorry, i email you k. :)

ka-ii on December 19, 2011 at 4:04 PM said...

kina theme kita sama laa..biru putih. hehehe

Kaybee on May 6, 2012 at 11:21 AM said...

xde buat sewa menyewa kat bintulu ke?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork