Wedding dress for rent & sale

Salam
Hari ni kina nak share dress si cantik manis shaleen.
Memang gorgeous baju die. Die dulu tempah dekat butik lagenda.
Butik lagenda tu dekat Maju Junction yang memang glams.
Kina pernah jugak usha2 situ dulu.
Tapi tak dapat nak tempah, bajet ciput macam siput la kata kan.
Ni bukan butik yang buat hal dgn kina tu. Ni yang butik ok punye.
Harganya wow & hasilnya wow la kan?

Tahu kan sekarang tengah hot design peplum..
Ala..design baju tu macam baju resepsi shaleen ni.
Tapi yang ni unik sebab die ade train sekali.
Jom kita tengok baju shaleen.
wedding dress design peplum with 2 meters train..wow! 

so lovely!

gambar whole dress dengan pengantin lelaki

sama cantik sama padan. 
Bride
By: Lagenda
Two piece attire; peplum top and mermaid cutting with 2m train.
Material: ducthess satin + french lace
*not including the headpiece/turban/inner neck
size bride: 163cm & wearing 4inch heels
boleh fit size s & m bride.

Groom
By: Lagenda
Baju melayu suit.
Material: dutchess satin.
*excluding samping, tanjak, keris and accesories.
size groom: 172 cm & tak pakai high heels..:P
boleh fit size m & l groom.

Harga sale utk baju ni sepasang boleh nego dengan shaleen.
Just email shaleen ye kalau mahu beli..
Ada discount kalau cakap tahu dari blog kina.
Haha..Just kidding yang tu..: p
Harga utk sewa adalah RM300 utk sehelai..
Cth: Sewa bride punya sahaja RM300..
Sewa sepasang sekali dengan groom RM600..

Kalau beli lagi bagus, korang oter je ikut korang suka.
Kalau bajet ciput macam kina sewa saje. Murah2 cantik.
Kalau dekat butik pun memang cantik kan..
Tapi belum tentu dapat harga sewa murah kan.

Dan baju kaftan ni kina paling suka. Kina suka chiffon.
This is a high grade chiffon dengan heavy crepe & french lace.
 Flow die pun lain dari chiffon biasa.
Cantik sangat. Warna die pun lawo.
Sesuai untuk majlis pernikahan @ pertunangan..
Kalau kina belum kawen kina sewa yang ni kooooot..
Shaleen, kl kina ade dinner bleh sewa x?hee..
Tapi tengok ketinggian kina tak lepas la plak..haha

kaftan dress dengan bunga 3D & french lace

Zoom sket detailing pada veils & bunga 3D

Gorgeous! 

Baju ni untuk disewa sahaja.

Harga sewa kaftan RM350 including veil. Murah tu!
Veil tu sarat dengan detailing lagi.
Tengok material & design korang pi butik boleh tak dapat harga tu.
Cannot ma..2 kali kina stresskan..haha..

Berminat nak sewa @ nak beli dengan harga berpatutan?
Boleh email shaleen di : chezzem@yahoo.com
Atau boleh jenguk blog shaleen

16 lovely comments:

Sheila Salim on October 31, 2012 at 11:16 AM said...

Assalamualaikum kak kina,
masyallah cantikkannya baju kawin dia.. geram betul tengok..

izfanora on October 31, 2012 at 11:22 AM said...

giler superb baju tue.. sangat simple tp sgt menarik perhatian.. :) nasib dah kawin.. hahaha..

Shakina Farhan on October 31, 2012 at 11:26 AM said...

sheila & izfanora: kaaaan..nasib kite dah kawen..menggoda betul..

Cik Puan Tqah on October 31, 2012 at 11:43 AM said...

lawa..naseb da kawen..hahhaa

Cik Puan Tqah on October 31, 2012 at 11:43 AM said...

lawa..naseb da kawen..hahhaa

Qiela on October 31, 2012 at 11:43 AM said...

dah kaweeeen! hahahahaa....sabo jelah!

SOULMATE is on October 31, 2012 at 12:55 PM said...

sy xtgi dia ;(
bru je 155cm
padan ke?

sarahhernyzar on October 31, 2012 at 1:46 PM said...

suka hiasan kepalanya.
ilham ilham ilham.
hehe :)

CaDLyNN on October 31, 2012 at 3:46 PM said...

cantiknyeeee

kina...dh slmt dpt crest whitestrip tu..tq :)

choclairissa@intan marliana on November 1, 2012 at 8:53 AM said...

kite pernah pergi butik lagenda..memang cantik gile..tp mahal sgt~~

Mrs Lurve on November 2, 2012 at 4:53 PM said...

cantiknya baju2 nie....cantik sgt...

Nurul Hanisah on February 4, 2013 at 11:13 PM said...

Salam nak tnya..i like this dress so much..tmpah kat mana ye?? Hope dpt bg taw cpat..thanx

Nurul Hanisah on February 4, 2013 at 11:14 PM said...

Salam nak tnya..i like this dress so much..tmpah kat mana ye?? Hope dpt bg taw cpat..thanx

Shakina Farhan on February 4, 2013 at 11:19 PM said...

wslm hanisah, dekat perenggan pertama, baris kedua ade tertulis..

Qaseh Qistina on February 15, 2013 at 12:32 PM said...

sumpah cantik baju nih..macam nk jer...tp ketinggian tak cukup.aisehhh sedihnye..sobs sobss

Sizzling Suzai on March 14, 2013 at 12:08 PM said...

yup the peplum is absolutely GORGEOUS!!!! inspired a lot! smoga pngantin trus brbhagia ye..amin :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork