Crest whitestrips untuk gigi lebih putih!

Salam
Sebelum korang teruskan membaca review dari kina. 
Apa kata korang baca dulu post sis liyana SCR ni.
Ok? dah baca? excited tak lepas baca? hehehe..
Siapa taknak gigi cerah berseri kan. taken from here
Nak tunjuk gambar gigi sendiri maluuuu..hahaha..
Pudin suka ejek gigi kina kuning..hahaha..sedar memang pun..
Jadi, tak kisah pun..tapi confirm la nak gak merasa gigi putih..
Tapi ada orang cakap gigi kuning tu gigi yang sihat. Betul ke?hahaha
Ye..tahu..gigi dia lagi putih..haha..segan nak tunjuk gigi.
Jumpa dentist? Memang tak la. Mahal tu dah satu hal kan. 
Penakut jumpa doktor gigi sejak sekolah lagi.
Kalau sebelum turn nak jumpa doktor gigi confirm pegi toilet dulu.
Kumur-kumur, cuci apa yang patut. Tapi kena gak tampal kan.
Eeeee..ngilu bila ingat..

Kina try la beli yang Pearl White dekat Watson tu.
Cakap boleh putih dalam masa 14 hari tapi tak pun.
Kecewa. Tiap-tiap hari gosok gigi dengan gel Pearl White tu.

Ok, lepas baca post sis liyana tu memang target nak beli..
Kina beli nak dekat-dekat majlis bertandang Januari lepas.
Kina beli yang Crest Whitestrip Classic yang mana produk terawal Crest.
Yang ni murah sikit dari yang 3D. Sebab tu la kina beli.hahaha.
Semua ni pun gara-gara lepas baca post Mama Mona ni. 
Seriously nampak gila perubahan gigi dia. Kan?
Kina pakai yang jenis ni la aritu.

Kina beli dari oversea. Tapi sebab oversea kan sampai lambat.
Maka sempat pakai 4 hari je. Selebihnya kina jual kat zira.
1 hari 30 minit je tapi kina pakai 15minit je.
Sebabnya benda tu strip lekat dekat gigi jadi tak selesa sangat.

Walaupun 4 hari je pakai tapi pudin tegur 'eh, gigi syg putih sket!'.
Suamiku tu sangat la jujur & telus. Kalau tipu memang kantoi. : p
Haaa..baru dia tau..gigiku mampu jadi putih jugak walaupun sementara.HAHA.
Effect putih tu bertahan dalam masa 6 bulan katanya. Bukan kekal ye.
Kalau yang lagi mahal macam 3D Professional Effect & Vivid tu tahan 12 bulan.
Gigi tak rasa plak sensitif, maybe sebab kina pakai 4 hari je.
No editing2 ok. Now gigi kita sama sahaja, tak leh ejek dah.haha.
Kina share sebab kina pernah pakai & happy dengan resultnya.
Kalau korang nak beli, pastu terjadi alah ke sensitif ke gigi jadi rongak ke.
Jangan marah eden plak.
So far tengok semua review positif tentang produk ni.
Buy at your own discretion, bak kata sis liyana. 
Kalau nak beli kat Malaysia boleh tengok dekat website SgDrugstore.

Kalau nak beli dekat kina pun boleh. Kina bukak pre-order.
Pre-order dalam bentuk pakej 7 hari & pakej 14 hari ye..
Tapi untuk Classic & Professional Effect sahaja buat masa ni.
Kalau yang nak testing2 try dulu beli yang 7 hari punya treatment.
(Recommended sangat2 untuk yang baru nak cuba macam kina)
Serious buyer je. Kalau taknak main jauh-jauh na..hihi..

However, kina ambil limited order sahaja. Harga pun special time ni.
Sape cepat dia dapat yoo. Untuk lebih details boleh click link bawah.

TELAH DITUTUP
Lupa plak nak memperkenalkan, theshopAblog tu blogshop kina.
Hehe..tak banyak lagi product, ada yang dah habis stock jugak..
Tapi kina akan try update selalu. Khas untuk semua. B2B,M2B,C2B.
(Child 2 be?..hahaha..apa2 la)
Link la kalau sudi mana tau nanti kina buat contest.
Dapat barang free.. haa..ok la..chow chin chau..

Bila akan buka pre-order lagi? Klik link bawah ni pula.
http://our-wedding-journal.blogspot.com/2012/05/bila-nak-open-pre-order-lagi.html

p/s: sejak 5 bulan pregnant, pudin asyik cakap cerah plak kulit. 
takde pakai ape2 pun. musykil betul. pembawakan baby jugak ke? 




35 lovely comments:

Boo on May 9, 2012 at 6:34 PM said...

wahhh kak kina, hantar harga kat email sheila boleh untuk crest whitestrips : norsheila@securigold.com.my TQ!

Shakina Farhan on May 9, 2012 at 6:49 PM said...

sheila: ok..done dear..

BAIZURA NATASHA on May 9, 2012 at 6:59 PM said...

kina...u mmg business-minded type of ppl..pandai cari duet

lina lilo on May 9, 2012 at 7:00 PM said...

emel me price
linaizzati89@gmail.com

Shakina Farhan on May 9, 2012 at 9:52 PM said...

baizura: hee..business kecil2 je dear..

lina: kina dah email ye..

nuha hayati on May 9, 2012 at 10:34 PM said...

nuha nk tau harga jgk pls. hayatihanisah@gmail.com

nur on May 9, 2012 at 10:44 PM said...

kak kina, nak tau harga gak..htr kat email ni..azierah87@gmail.com.wedding 26 mei..sempat kan?nak pakai yg kejap jek..hehe

Shakina Farhan on May 9, 2012 at 11:14 PM said...

nuha: kina dah emel..tp kl lebih detail bleh klik dekat link pre-order tu ye..

nur: ala nur..tak sempat dear..sebab kina order dari US jd lambat smpinye..

dhiera on May 9, 2012 at 11:33 PM said...

kina, kite nak tahu jugak~ emel kite dekat nadhirah@gxcorp.com.my

cari2 dekat farmasi tak da pulak~

Shakina Farhan on May 10, 2012 at 12:54 AM said...

dhiera: dekat farmasi ade pearl white..hihi..kina dah emel ye..

Qiela on May 10, 2012 at 8:28 AM said...

kina, dateline 15hb, lepas tu ade oder lagi x? Qiela kawen lambt lgi, tp nk jugak pakai benda alah ni :)

oshinz on May 10, 2012 at 8:48 AM said...

btulbtul.. orang cakap gigi kuning skit gigi sihat. banyak kalsium katenye.. hehehe.

Ili Nurfarah on May 10, 2012 at 8:54 AM said...

kak kina brape harga die...
nak try dlu boleh x?
email harga bole x kak kina..
farra_tue04@yahoo.com

:: Zira Jacques :: on May 10, 2012 at 9:09 AM said...

hi kina,

Thank u so much tau.. tapi zira baru pakai sekali.. hahaha.. nanti nak cube pakai setiap hari la :)) kalau tak cukup boleh la order lagi kan.. :))

eila fazdly on May 10, 2012 at 9:59 AM said...

hye kina,
sy da pm kt email awk...
t bgtau erk, cmner nk oder....
thanks...

Shakina Farhan on May 10, 2012 at 11:08 AM said...

qiela: insyaAllah, nanti akan bukak pre-order batch bulan lain plak..hee..

oshinz: kan2? haha..nasib baik ade org agree..:P

ili: ok, nanti akak email ye..

zira: hehe..boleh2..return customer ni ade discount..:P

eila: kina baru je reply..tq..:)

♥ C-ma ♥ on May 11, 2012 at 11:53 AM said...

kina...pm hrga plszz...ladyheart.shima@gmail.com..tq

Shakina Farhan on May 11, 2012 at 11:58 AM said...

cma: utk harga boleh click dekat link tu..tapi kina dah tutup pre-order sbb dah ramai..tunggu next batch plak ye..sorry...

Amalina Ali on May 11, 2012 at 2:48 PM said...

Kina, Nana dah buat payment. Dah email detail kat Kina. Tapi tak ada response.

Shakina Farhan on May 11, 2012 at 3:10 PM said...

amalina: sorry, kina baru reply..terconfuse dgn email sorang lagi amalina rupeny..dont worry, order amalina dah confirm..haha..tq ye sbb order..

Azmazaira Jamaludin on May 12, 2012 at 11:30 AM said...

slm. hi kina!kina ni budak um ke?

Cik Zimie on May 12, 2012 at 7:31 PM said...

zimie pun beli ni jugak.20hb ni sampai.yay tak sabar nak pakai :p

Shakina Farhan on May 14, 2012 at 12:58 AM said...

kak azmazaira: wslm..hiii..a,ah..junior masa 3rd dulu..hee..

zimie: berbaloi2 beli..kirim dgn org eh?

izfanora on May 15, 2012 at 9:21 AM said...

nk jugak !

email kat sy hrga ye.. n bila boleh smpai..

ieza26_ashaari@yahoo.com

tq..

Miss Ika on May 17, 2012 at 4:52 PM said...

Kina, nak jugak.
Nanti bukak preorder batch lain kan. Huhu

Riana on May 17, 2012 at 7:18 PM said...

wah..putih berseri gigi =)

zal88 on May 21, 2012 at 4:13 PM said...

wah..nmpk mnarik..bleh pm hrga..ni email : aredhiq@gmail.com..lps ni xbkk lg preorder ke dlm masa tdekat??hehe

Shazwani Farhah on May 24, 2012 at 2:39 AM said...

kina..nak mintak pendapat boleh? apa beza dgn crest whitestrips 3D ek? sebab dkt sini susah nk cari yg classic. sume 3D je. takut xberkesan lak.. tq =)

Ain Syafieqa on May 24, 2012 at 10:37 AM said...

salam kenal...:)
saya pun de try pearl white tu.xbksan langsung.huhu...skrang just kurangkn mnum teh sbb prasan stiap kali mnum teh mesti mninggalkan ksan kuning.thanks for sharing info produk tu.

Ain Syafieqa on May 24, 2012 at 10:38 AM said...

salam kenal...:)
saya pun de try pearl white tu.xbksan langsung.huhu...skrang just kurangkn mnum teh sbb prasan stiap kali mnum teh mesti mninggalkan ksan kuning.thanks for sharing info produk tu.

Shakina Farhan on May 24, 2012 at 3:58 PM said...

bagi yang bertanya harga bleh klik pada link & bila kina akan bukak pre-order boleh lah subscribe post blogshop kina ye..

shazwani: macam yg kina tulis, classic tu produk terawal dari crest white, 3D tu yang terbaru yang mana lagi improve dari segala segi..

ain: kan? tak berkesan pearl white tu..

CINTA UNTUK KITA on June 19, 2012 at 3:49 PM said...

kak, kyra nk try gak.. hntr hrge kat email kyra ye kak..

nurshakiraabdulhalim@yahoo.com
kyra tggu..:)

tq..

amirul ihsan on October 18, 2012 at 12:21 AM said...

macamne nak order direct dari supplier from USA??

minta tunjuk ajar sikit...terima kasih..

nanti tolong share info kat emel amirulihsanali@gmail.com

daniadamia on November 27, 2013 at 12:07 PM said...

Berminat sgt.tlg email pd saya jgk azziey79@gmail.com.....tq

Mohd Izzad on August 11, 2014 at 11:32 AM said...

Saya ada menjual Produk Pemutih Gigi CREST 3D WHITE LUXE WHITESTRIPS PROFESSIONAL EFFECT (Brand baru 2014). Ingin tahu lebih lanjut boleh melawati ke laman ini https://www.facebook.com/pemutihgigicrest3dmalaysia

https://www.facebook.com/pemutihgigicrest3dmalaysia

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork