Kisah terkejut & terharu

This drama happen on 9 August..drama ke?huhu..
Suatu petang kina dikejutkan dengan sesuatu selepas menerima SMS dari Mr Sharifuddin yang menyatakan beliau da sampai rumah sewa..baru balik kerja la tu..macam biasa kina malas nak reply jadi kina call..berikut adalah sesi temuramah kami..


saya: Salam..ang da sampai?

pudin:suasana sepi..terdengar esakan..ermm2..lelehan hingus kedengaran..

saya: eh..ang ok ke ni?

pudin: masih tak dapat bersuara dengan btul..erkk2..soksek2..


saya: wey..kenapa ni?nape nangis ni?


perkara di atas berlarutan hampir 2 minit..huhu..terkejut beruk betul den..akhirnye..

pudin: sayang..ak..ak..sakit..demam..ak..xtau..nape sedih sangat..maybe ak banyak buat dosa..bile ang kol terus ternangis..
buruk kot lelaki menangis..hehe..:P


adei..macam2 pakwe saya ni..xcool la menangis..kesian plak die..da la tinggal sorang2 dekat melaka tu..bos tak bagi die  tinggal 1 rumah dengan orang bawahan die supaya jaga jarak antara bos ng pekerja bawahan..parent pun jauh..

saya hanya boleh nasihat & doakan die je..nasib baek esoknya cuti, Melaka cuti 1 ramadhan..how cool is that?!..semoga segera sembuh & dapat menunaikan ibadah dengan sempurna..


Sesungguhnya penyakit itu mencuci dosa..hanya Allah dapat menyembuhkan penyakit..bukan ubat atau doktor..tapi itu ikhtiar..seperti kisah nabi..pertama kali nabi sakit..nabi berdoa kepada Allah..kemudian Allah meminta ambil la daun jadikan ubat..maka nabi sembuh..kemudian nabi jatuh sakit lagi..lantas nabi makan ubat tanpa berdoa kepada Allah..tetapi nabi tidak juga sembuh..

kesimpulannya kita dapat tahu sendirikan..betapa pentingnya doa..doa kan senapang gajah kita..hehe..


Cakap pasal doa..ada 1 lagi situasi yang buatkan saya terharu biru..pudin cakap "semalam terjaga dari tidur pukul 4pagi sebab guruh,kilat..cuba teka ak buat ape?"
saya menjawab "semayang?"..Pudin kata" salah..bukan semayang..duduk..doa.."..
saya bertanya "doa apa?"..Pudin menjawab "doa supaya kita cepat2 kawen"..
ok saya sangat terharu..semoga Allah makbulkan doa kita..amin..



P/S: To all B2B out there..jom kita berdoa supaya harapan kite akn dimakbulkan Allah di bulan yang mulia ni..:) 

source: beckyyamamoto.wordpress.com & konoha12@blogspot (blog kina juge)

7 lovely comments:

Nora a.k.a Aira on August 26, 2010 at 1:28 PM said...

Ameeeeeeeeeeeeeen =) Moga Ramadhan membawa keberkatan kepada kita semua =)

fia on August 26, 2010 at 5:29 PM said...

hai shakina..awak org kuantan ke...area mane ya..nice meet u

sharifuddin N shakina on August 26, 2010 at 5:31 PM said...

hai fia..a,a..org kuantan..:)
dok kat indera mahkota..nice 2 meet u 2..

M.O.S.A.F on August 26, 2010 at 10:28 PM said...

heee...buruk ek laki nangis..isn't it somehow different from other guys..tq syg for this post..really appreciate it!!!

sharifuddin N shakina on August 27, 2010 at 8:07 AM said...

haha..different la..jgn auw sudey..haha..:P..u welcome..

fye chan on September 4, 2010 at 1:34 PM said...

muahahaha..sweet terlebey ni..kih3~

sharifuddin N shakina on September 16, 2010 at 12:06 AM said...

huk huk huk...how sweet~

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork