Sewa bantal nikah & kain bulu

Salam 
 Hari ni dah masuk bulan Mac..Tengok-tengok dekat achieve blog.. 
Bulan Februari hanya 3 posts..hihi..nampak sangat perubahannya..
Walaupun agak sikit postnya tapi insyaAllah takkan berhenti berblog..

Sedia maklum kina ada sewakan
Bantal nikah, baju bertandang & payung.
Hari ni nak tambah lagi 1 benda iaitu  bantal + karpet berbulu..

Macam yang kina pernah tulis di post DIY pelamin nikah dulu.
Actually kina lebih senang panggil kain berbulu sebaaaaaab..
Dia lembut ,ringan & lebih nipis dari karpet kat rumah-rumah..

Korang boleh beli dekat Kamdar @ Bright Sail mana-mana cawangan.
Harga Kamdar lebih murah RM25 gitu, BS plak RM30 semeter..
Kalau nak buat sendiri pelamin nikah yang mana memang menjimatkan.
Korang beli la dalam 2 3 meter atau ikut keluasan yang korang mau.

Since platform kayu yang dipinjam dari office ibu kina agak lebar..
Mula-mula beli 1 meter je memang tak muat. Beli lagi 2 meter..
Bila pakai kain berbulu ni memang bagi impak mewah kat pelamin..
Nanti adik-adik pun boleh recycle pakai. 
Kain bulu membaluti pelamin nikah..nampak soft & mewah..

Sekarang kina buka bagi sesiapa yang nak sewa bantal nikah & kain bulu ni.
Keutamaan diberi bagi yang nak sewa bersama bantal nikah..
Kenapa? Untuk memudahkan penyerahan barang sewa..
Sebab ni kawan kina yang tolong jaga barang sewa..
Kalau tiap minggu ada 2 penyewa letih dia..dia lagi keje banyak..
Kalau minggu tu betul-betul takde siapa sewa maka boleh la sewa..

Butiran untuk sewaan bantal nikah
Hubungi Zana : izzana2703@yahoo.com
Item = Bantal Nikah  (Ottoman)
Warna = Pearl White (matching dengan apa warna sekali pun)
Tempoh sewa = 1 minggu  (Rabu - Selasa)
Material = PVC (tak mudah kotor)
Bentuk = Segi Empat Sama
Saiz = Large bukan kecik muat-muat badan.
Bantal macam ni ada 2 size ada S & L tau..
Bila dicantum dekat-dekat macam ni la rupanye.

Harga sewa 1 unit = rm 60.00
 Harga sewa 2 unit = rm 100.00 (free sewa 2 bantal tepi)
Deposit Keselamatan = rm 50.00

Tak kisah korang sewa 1 @ 2 unit bantal nikah,
korang entitle untuk menyewa 3 meter kain bulu-bulu
dengan harga rm 20.00 sahaja


Kalau minggu tu memang tiada penyewa,
Baru lah kain bulu ni dibuka untuk sewa dengan harga
rm 30.00 which is 1st pay 1st served..

tips: korang email la fairuz tu chop awal2 kalau nanti takde penyewa korang nak..
Faham? Bagus.

1 lagi nasihat kina buat b2b di luar sana..
Kalau sewa dengan sesiapa sahaja please be punctual & responsible..

Ada 1 kes yang kawan kina cerita untuk direnung-renungkan..
Si A sewa bantal lalu SMS kawan kina bertanya untuk pulangkan di mana.
Kebetulan kawan kina sibuk hari tu jadi dia reply esoknya.
Tapi Si A menyepikan diri, kawan kina call pun tak angkat..
Rupanya dia dah balik Johor & bantal ditinggalkan di Klang..
Si B iaitu next penyewa nak ambil bantal tapi tak dapat.
Si A akhirnya membalas SMS '' Tu la, kenapa lambat reply kan da balik''
Kalau nak bantal kawan kina kena ambil sendiri dekat rumah Klang..
Si B berhajat untuk ambilkan namun tiada orang di rumah Klang tu..
Kasihan si B akhirnya tak dapat menyewa & duit dipulangkan..
Last minit mana nak sewa bantal nikah? Lagi time ramai kawen?

Apa pendapat korang tentang Si A?
Pada kina sangat tak bertanggungjawab..
Kalau tahu nak balik kampung halaman inform dalam SMS..
Atau paling tidak call kawan kina..Urgent kan?
Kesian kat penyewa lain..Fikir tahu diri sendiri lepas.
Kawan kina tu baik, kalau kina memang kena la..
Tapi sebab tengah preggy ni kena banyak sabar..hihi

Ok..dah bad story..harap dapat ikhtibar..
Nak share gambar salah seorang customer kina..
Dia adalah Hidayati, juga seorang blogger, kina suka baca sebab kelakar.
Hidayati awal-awal dah chop nak sewa sebelum kina dapat bantal nikah.
She is a lovely bride..Kina sangat suka pelamin dia..Cantik sangat..

Hidayati & suami
Pelamin kat belakang Hidayati. Sweet sangat2 kan?
Kalau berminat untuk sewa bantal nikah ataupun
nak sewa bantal nikah sekali dengan kain bulu-bulu tu..
Sila la email kepada  Zana : izzana2703@yahoo.com


29 lovely comments:

cha on March 1, 2012 at 12:34 PM said...

tu susah kn dpt penyewa yg tak bertanggungjawab ni. at least informla bkn susah pn nk bg sms ke apa. pfttt. btw cantik pelamin customer kina ni :)

syaz@rozelt on March 1, 2012 at 12:36 PM said...

nnt kalau bantal tu x comot nak sewa gak la ujung thn nie..insyaAllah..

Shakina Farhan on March 1, 2012 at 12:50 PM said...

cha: cantik kan pelamin tu..tu la..die dah sms tp just tanya kat mana nak pulang bukan nak bgtau esok nak balik kg dah ni kena pulang cepat..

syaz: hihi..insyaAllah bantal tu xcomot sbb pvc, bila kotor bleh lap..

Miss Ika on March 1, 2012 at 1:37 PM said...

Kina, bantal ottoman tu beli kat mana? And 1 more, nama kain bulu-bulu tu apa sebenarnya eh? Haha

FiZ on March 1, 2012 at 2:18 PM said...

risiko jugak nk sewa brg ni kan?

pelamin hidayati sgt sweet..suka...;)

psst:kina, update la blog slalu.trtunggu tnggu jgk ur new entry ;)

Shakina Farhan on March 1, 2012 at 2:54 PM said...

miss ika: kina beli kina punye bantal nikah ni dekat one city plaze RM500..yang ni size besar, yang size 1 lagi rm360-400..
kain bulu2 tu utk alas atas mini pelamin dear..

fiz: kan? suka sgt..mmg risiko sewakn tu kena letak deposit..hee..skg malas sikit..insyaAllah pasni aktif balik..

puan.mila on March 1, 2012 at 3:01 PM said...

nak sewa boleh?? walaupun dh nikah..haha..joke! sabar ye kina :)

Shakina Farhan on March 1, 2012 at 3:53 PM said...

mila: haha..nk kena cubit mila ni..

choclairissa @ intan marliana on March 1, 2012 at 4:23 PM said...

kesiannye penyewa B..kalo saye la jd B tu..mesti marah kt kwn kina..tp yela nk buat cmne kan..mintak ganti rugi dgn A..paling senang kan..buat contract la kot..amik kt mana..pulang kt mane..then kalo x ikut..bleh claim.. :)

nuha hayati on March 1, 2012 at 5:02 PM said...

kina..nuha nak sewa kain bulu2 je..risk jugak ni kalau last minute ada org nak sewa bantal and kain bulu2 tu.

::Aja:: on March 2, 2012 at 10:37 AM said...

coppp..kina..available kat area mana je? macam berminat.hehe

Shakina Farhan on March 2, 2012 at 5:58 PM said...

intan: da ade da tetapkn tempat & hari..cuma masa je la akn contact..penyewa B xmarah kat kawan kina..skg ni penyewa C yg pergi sendiri ambil kat Klang..biasa kl xikut akan burn deposit tp kebetulan kawan kina xmintak deposit dgn die..tu yg naik kepala kot..


nuha: a,ah..xpun nuha boleh beli then buat sewa plak..hee..

aja: kina buat sewa ambil & pulang di KL..lebih spesifik tempat die kat pantai hill park pick up point..

Zaireendeen on March 5, 2012 at 1:14 PM said...

Salam,

Saya berminat nk sewa bantal nikah & karpet bulu putih tu:-)
Event sy pada 14 April 2012, masih available ke?
Kat mana pick-up point & bleh email saya contact details x. ini email saya zaireendeen@gmail.com,,

Terima kasih:-)

yangyuyu on March 5, 2012 at 9:39 PM said...

hi kina, dah dapat ke hadiah?

yangyuyu on March 5, 2012 at 10:43 PM said...

ic, sy guna pos biasa, maybe lmbt skit. ok dah dpt nanti promo la dekat blog ye:)

http://www.facebook.com/theladiesphotographer

tq

aizu's life on March 8, 2012 at 12:31 PM said...

salam.. hi kina...
sy baru singgah cni.. nice, byk in4 bout wedding.. mnta izin curi idea yer =)

www.aizuslife.blogspot.com

cik helena on March 8, 2012 at 3:15 PM said...

kina nak tanye, yang carpet bulu tu kalau kat dewan punye pelamin besar tu sesuai tak??

boleh email.ingat nak sewa tp majlis kat dewan..

helenalatisha@gmail.com

tq ;)

AlanzMazlan on April 3, 2012 at 2:27 PM said...

aya berminat nk sewa bantal nikah & karpet bulu putih tu:-)
Event sy pada April 2012, masih available ke?
Kat mana pick-up point & bleh email saya contact details x. ini email saya farhana.termizi@hotmail.com

AlanzMazlan on April 3, 2012 at 2:28 PM said...

sorry..event sy 28 april 2012..tertinggal pulak..

kUkUMaLu on June 12, 2012 at 12:42 PM said...

kina saya berminat nk sewa tp email xreply la dear..hope bole reply asap coz majlis sy 7/7 ni..ni email sy kukumalu87@gmail.com - asmat,damansara

Shakina Farhan on June 12, 2012 at 1:42 PM said...

Kawan kina dah reply dear..

Bagi sewaan bantal nikah & kain berbulu tu diharap dapat email fyedesignlogix@gmail.com ye..kl xdpt reply dlm masa 2 hari boleh comment semula incase terlepas pandang @ masuk spam..tq dear..

Mak Mah on September 4, 2012 at 6:11 PM said...

salam..sy dh email tp xde repon...suesahar@gmail.com..@Shakina Farhan

Suhaitinie Dewi Ayu Md Suib on September 18, 2012 at 11:01 AM said...

Assalamualaikum,

Hi kina...kina saye dh email dh tp smpi skrg xdpt ape2 respon. Appreciate ya if you can respon to my email. Thanks dear.


Regards,
Tinie
suhaitinie@yahoo.com

Suhaitinie Dewi Ayu Md Suib on September 18, 2012 at 1:27 PM said...

@Suhaitinie Dewi Ayu Md Suib


sory i punye alamat email suhaitinie@gmail.com

Cindy Fanah on October 28, 2012 at 9:02 PM said...

salam, saya dh 2 kali email kat kwn kina tp xde reply la. sy nak sewa 2 bantal n kain bulu tu utk majlis pertunangan sy 1 december 2012 ni. ni contact sy, Farhanah (017-3428472) f1a6n1a1h@yahoo.com. hope dpt reply ye. tq

~Mama Arfan~ on November 20, 2012 at 11:42 AM said...

slm..saya nk sewa bulan tiga thn depan..dah email...tp xde reply...pls reply kt masnmia@gmail.com

lianalara on March 11, 2013 at 1:52 PM said...

salam..hai..saya pun ada carpet kain bulu untuk alas pelamin..3meter warna putih..
kalau ade sape2 berminat nak sewa boleh la msg sy..0194374346..

Asyraf Abas on April 11, 2013 at 11:15 PM said...

Salam...nak tanye tuk date 4 may bole swe lg?

Aniz Shazwani on June 10, 2013 at 4:23 PM said...

harap dpt kol saya , sbb nk tnye harga sewa bantal n nk tnye harga mini pelamin utk tunang pada 29/6/2013 . 0183237957. aniz

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork