Sad, Angry & Awful

Korang rasa sedih tak bila dengar ayat ini..

A: tukar lah tarikh tu, lambatkan lagi..
B: eh..xle..sbb da booking byk da..lagipun menang contest..
kalau tak rugi la rm2011 tu..
A: ramai tak dapat cuti time tu..
B: eh..bukan ke lambat lagi bulan tu..boleh la apply cuti..sempatnya..
A: buat la lambat time cuti sekolah..
B: contest tu?lg pun kalau tukar tarikh tak dapat la hadiah tu..
A: ntah2 saje2 je buat menang..tak wujud pun..

Hanya Allah je yang tahu perasaan ni..;(


36 lovely comments:

miey anna on January 7, 2011 at 11:08 PM said...

hmm..sabar eh kina..org y sabar akan dapat rase kemanisan die..doakan y terbaik k =)

miss puteri on January 7, 2011 at 11:11 PM said...

sabar ye kina.. bykkan berdoa.. jgn sedih2 ye...(~_^)

fati on January 7, 2011 at 11:11 PM said...

uish! sape yang tak berbudibahasa sangat tu kina?

saba k!

Yuna Heri on January 7, 2011 at 11:12 PM said...

Aduh... banyaknya dugaan Kina... harap tak dilewatkan... betul tu, tarikh masih jauh, boleh saja minta cuti daripada sekarang... huhu. Harap semuanya dipermudahkan, amin...

cik anis on January 7, 2011 at 11:18 PM said...

ishh mesti yg cakap tu jeles kina menang contest kan..sabar je eh..majlis kita, ikut kita la nk buat tarikh bila pun kan..bukan kita harap belas ehsan diorang pun..sabar ye kina..semoga semuanya dipermudahkan..insyaAllah..

cik syahira on January 7, 2011 at 11:22 PM said...

assalamualaikum kina.

T_T kecewanya bila ada yang cakap macam tu. tambah kecewa kalau orang tu salah seorang ahli keluarga jauh atau dekat/ teman rapat.

betul lah apa yang selama ni saya selalu dengar, dugaan tu lagi besar bila kita makin hampir melakukan pada kebaikan.

pesanan saya, kalau orang itu tak banyak membantu abaikan dia.

Wawa Yusoff on January 7, 2011 at 11:23 PM said...

dear... sedihnye....
sabar ye kina. dugaan ni. sabar banyak ok. Kina mesti KUAT =)

cha on January 7, 2011 at 11:32 PM said...

org jeles je mcm tu.be strong k

Rilla on January 7, 2011 at 11:38 PM said...

Kalau Rilla pun memang terasa. Sabar k? Dugaan ni akan buat Kina lagi kuat.

zirconia on January 7, 2011 at 11:39 PM said...

sabar tau kina. dugaan nie. bawa berbincang baik2 k. harap yg tbaik utk kina & pudin :D

ElyaElmo on January 7, 2011 at 11:50 PM said...

kina....sabarr tau yanggg...suke2 hati jee suruh kiter tuka2 tarikh..takpe kina...teruskan jee niat and plan asal tu k:)

yUmIe on January 7, 2011 at 11:56 PM said...

Kina,adakalanya kte harus tegas dgn pendirian kte.if we gonna stick to 1 decision,just do it.kdg2 kte perlu abaikn kata2 org klu kata2 mereka tu boleh menyusahkan kite lebih byk drp apa yg mereka fikirkan bahawa kte ni dh menyusahkan mereka nk kne amik cuti bagai..so kuatkn semangat k:)

Nur Iman on January 8, 2011 at 12:01 AM said...

sabar ye..kita tak kan lari dari dugaan....

Syima Syaz on January 8, 2011 at 12:03 AM said...

kina...banyak2 sabar ek.kalau boleh berbincang, berbincang la elok2.benda macam ni kalau nak paksa2 jadi tak best!
sabar k..kalau boleh, stick je sbb menang contest tu bukan calang2..
pray for u!

Noor Nabila binti Jasni Teoh on January 8, 2011 at 12:06 AM said...

bawak2 berbincang dgn cara baik n berhemah ye shake...ape pon mesti kene ade berbincang dgn penuh rasional n matang..insyaAllah pilihan yang terbaik...('',) teruskan berdoa ye...('',)

.::DinCma::. on January 8, 2011 at 12:08 AM said...

kina... kesiannya kamu.. harap tabah & byk2 sabar k dear.. tetap hati dgn apa pun yang kamu lakukan k..

kitakesitu on January 8, 2011 at 12:09 AM said...

bukan senang nak puaskan hati semua orang kan. my mom kata, neither wed nor kematian, biasanya kedua-dua hal ni pasti akan ada percanggahan dari pihak-pihak terdekat. banyak bsabar dear

K.I.N.A on January 8, 2011 at 7:32 AM said...

tq semua..da kurang sedih bce komen..huhu..

lovelyadibah on January 8, 2011 at 8:25 AM said...

kina...dba pun jeles kina menang hadiah...ekekeekeke~..

alololo..sapa yang ckp 2??ewah2..cili kang br tau..chill k kina..:P


xoxoxoxo

:)

~LeeyanaRadhi~ on January 8, 2011 at 8:32 AM said...

Kina, saba bnyk2 eyh...ade hikmahnye Allah bg dugaan mcm tu..insyaAllah... Allah knows u can face it.. :)

JiHa said...

shake..org dl pn mcm tu jgk..buat mjlis time bkn cuti sekolah..seme sedara ugut ckp xde sp nk tlg buat persiapan..tp thn kan je la..sbb amik tarikh tu ada hal belah suami..mmg kena kutuk kaw2 pnya la..sbb blm kawin dh nk lebihkn yg sblh sna..ala..org ni mcm2 shake..jgn duk pkr sgt..buat sakit kpala je..
so just go on apa yg ko nk buat...insyaAllah..even ada yg xdpt dtg..tp yg lain2 lg mgkn bleh dtg..so dun't worry k...sbr je...doa byk2 semoga dipermudahkn utk bina masjid...aku doakn mjlis ko nnti akan berlangsung dgn baik..jgn sedey2 ye...=)

♥♥ eija ♥♥ on January 8, 2011 at 10:06 AM said...

sabar laa kina...
buat betul2 keputusan tuuu... ikut berat kina belah mane? contest ker? pandangan tuuu?

sabar yekkk...
insyallah

Eyrafa on January 8, 2011 at 10:34 AM said...

sape hok 'bertuah' sgt tu?ni gerenti ade penyakit PHD ni..bnde bek nak suh orng tangguh,die nak sponsor ke kalo tngguh?kalo die sponsor sepenuhnye,xpe la,ingat senang2 nak tangguh ke?mengong punya orng..ckp gune kepala lutut..

rose on January 8, 2011 at 11:05 AM said...

lor..ade 9 bulan lg kot..apply jela cuti..gedik!menci la org mcm ni..dia ingt dia diva..

oh..t'emo lak..saba ek kina..org mcm ni mmg sntiasa wujud..huhu

~ mizzAmy ~ on January 8, 2011 at 12:49 PM said...

lorr.. tapi dugaan nak decide tarikh nih mmg mencabar dear. so, ask your parents. let them advice coz wedding nih melibatkan family and all. ada yg bergaduh2 sebabkan tarikh. so, just doakan yg tarikh tuh terbaik utk kina. dear, the contest and all is rezeki. if ada rezeki, insya-Allah tak ke mana. kalau hilang pun, nanti mesti ada yg baru. mana tahu much more better.

Namie Amir on January 8, 2011 at 12:49 PM said...

hehehe..bakal biras datang menenangkan bakal birasnya..rilek kina..berdoa banyak2..biar allah tentukan yang terbaik ;-)

Brilliant Marjan on January 8, 2011 at 4:35 PM said...

sabarlah ye...

fye chan on January 8, 2011 at 10:05 PM said...

sabar je shake..org boleh kate ape pon..tapi kite sendiri je yg tau kite betul..abaikan ape kate orang..orang memang slalu camtu..

later cite keh! (:

Bidasari on January 8, 2011 at 10:29 PM said...

Sabar jek kina... akak dulu lagi sakit hati dh setuju tarikh... masa printing suka2 tukar sehari lewat.. dapat card lagi 2 minggu nak kawin... semua dah arrange tarikh tu.. last minit kena tunda walau pun sehari.. byk benda yg tergendala... nasib baik pak imam tu ok... tu pun dia x berkira...semuanya kerana nak menjaga hati seseorg.. kesian hubby akak kena marah..tapi alhamdulillah kuatkan semangat insyaallah ,selamat kina..

lemonade on January 9, 2011 at 12:23 AM said...

banyak2 sbr dan berdoa moga2 apa yang kina impikan tercapai.

Anonymous said...

kina..kurang ajarnye org tue..wat tau je..dengkilah tue org menang contest dia x masuk pun..wat xtau je k..
hapuskan org nie dr pandangan..huhu..bkn bunuh dia tau..elak2 je dr dia..dengki byk tue

kak aqidah cun

U know who I am on January 9, 2011 at 8:50 PM said...

kina,
masalah kita sama.
sedih sgt. cant be expressed by words. T__T

natrah jaafar on January 10, 2011 at 8:48 AM said...

sabar ye kina..manusia memang cam tu..kekadang geram sangat kan...nat pon dah rase kejadian yg hampir same..huhu..sedih...

Nadya Yusof on January 10, 2011 at 10:48 AM said...

sabar yang...i pon gaduh dgnb my dad pasal tarikh..coz my cousin nak kawen dlm bulan yg same...yg sedih...die leh cakap i nye bleh wat nanti2..bg my cousin jalan dulu...bleh cmtu?
pe2 pon...jgn sedih2 k..I'Allah ade the best date for u dear..

apis:fiza:pija on January 10, 2011 at 1:22 PM said...

kina..sabar yerp! mmg byk dugaan kalo nk berumah tangga nihh..lagi2 kalo org2 tua yg byk bg pendapat. be strong dear, n mna yg baik ikut la.kdg2 kite x nmpk ape yg dorng nmpak.dan dorg x nmpk ape yg kite nmpk. nmpk x? hahah..bape byk punye nmpk daaaa...

rozelt @ syaz on January 12, 2011 at 2:18 PM said...

shake,

hopefully majlis bjalan sperti drancang ye..coz da joTe dlm kalendar pon tarikh penting 2..hehe..jgn sdey2 taw~

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork