Review: Tudung Amber dari D'firstscarf

Salam


A short review, dah seminggu tangguh nak buat review tudung ni..
Kina ade beli 1 tudung awning chiffon.
Design die memang kina cari selama ini..
Sejak dah ade baby ni pakai tudung awning sokmo la..
Xde masa nak gosok-gosok tapi nak cun gak..
Bukan kina yang cun, tudung tu yang cun ye..hihi..

Kina dah lama like dfirstscarft,
Dah selalu nampak tudung amber ni.
Akhirnya kalau dah nama perempuan asyik nampak nak gak rembat.
Tapi yang ni agak pricey, so mampu beli 1 je..Hahaha
Ok la buat hilang kempunan kan..:p
Anggun, bergaya, universal & boleh pakai semua baju.

Ni la tudung yang kina beli..Size L..
Harga RM100++ ikut size..(tak ingat plak exactly berapa)
Tudung die agak lebar kat tepi tapi ke bawah tak panjang sangat..
So, kina sarankan kalau korang selalu beli size L beli size XL..
Kina pakai biasa labuh depan sampai pusat bandaraya..(ops)
Tapi yang ni kurang seinci setengah kot..
Ke sebab kina dah makin gemok? kahkahkah.

Kina fikir nak review dekat sini bukan blog personal...
Sebab kina rasa tudung ni sangat sesuai utk b2b..
Tudung ni simple tapi cun gile..
Sesuai dibuat tudung tunang atau tudung kawen..

Yang ni contoh 2 tone..alahai..comel..
Harga die pricey tapi tak terlalu mahal utk occasion..
Kualiti kain superb, manik tu yang mahal nak jahit tu kot..
Tempoh masa 10 hari dah siap..!
Pantas kan?

Kalau korang nak beli cakap tahu dari blog kina..
Mesti tak dapat diskaun pun..ahhaha..
Sebab ni review personal bukan kina buat iklan..hihi..

Asyik tengok gambar patung je kan..
Jom tengok gambar orang pakai..hahaha
Makan dekat carls junior 2 minggu lepas

Attend night wedding di Kuantan tempoh ari..
Oh ye, sape nak pemutih gigi tu sekarang kina ade bukak preorder tau..
Sape yang kawen bulan 4 & bulan 5 patut beli sekarang..hihi
Nak order klik sini.

Ok la, budak kecik tu punya timing nak bangun dah ni..
Bye2 ladies..

9 lovely comments:

Sheila Salim on January 8, 2013 at 4:18 PM said...

Assalamualaikum kak kina, masyallah cantiknya akak kina pakai tudung ni. nampak cam anak dara lagi. ciutnya baby! muka dia iras muka kak kina tau. heee

Alyn on January 8, 2013 at 5:51 PM said...

Kak kina mmg forever young ! :) Comel nyeee baby :)

Asz Miza on January 9, 2013 at 7:59 AM said...

Sama la kan sejak jadi mak2 ni nk yg instant je..pakai tudung nk yg sarung je atau yg xpayah iron..kikiki..

Shakina Farhan on January 9, 2013 at 10:04 AM said...

Sheila: Wslm..hehe..yo yo o je macam anak dara..tq dear..kl tgk die depan2 ramai cakap ikut suami plak..hehe..

Alyn: Kalau dpt forever 21 ok jugak..hihi..dah tua dah..tahun ni 26..huahua..nanti baby alyn pun comey jugak!

Miza: tau xpe..5 min je kena siap utk keluar..hihi..

humble.yat on February 20, 2013 at 10:41 AM said...

kian..nampak makin comel macam anaknya jugak..hehe

humble.yat on February 20, 2013 at 10:41 AM said...
This comment has been removed by the author.
humble.yat on February 20, 2013 at 10:42 AM said...

kina..namapak makin comel pakai tudung tu..hehe

Name on May 16, 2013 at 11:35 AM said...

Salam kak kina, blh x tunjukkan tudung n yg dibuka..mean nk tgk sblm dan selepas..

Aisyah Rozi on March 13, 2014 at 12:45 PM said...

Salam Kina,

kat imansara.com pun ada jual tudung jugak. senang nak pakai..

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork