Waktu majlis perkahwinan di Sarawak

Salam
Kina sekarang kan ikut suami tinggal di Bintulu,Sarawak..
Living cost sgt tinggi tapi bukan itu la yang kina nak story..
Kina yakin pada rezeki walau di mana-mana pun Allah akan bantu..

Bila dekat tempat orang kena sesuaikan diri cara orang..
Sebagaimana yang kita tahu, waktu solat dekat Sarawak pun awal..
Yes, pukul 8 dah siap semayang Isyak & tgk tv..

Waktu majlis kahwin dorang pun cepat..

Kalau pegi pukul 11 tu dah nyawa-nyawa ikan tau..
Hahaha..kitorang pernah dtg pukul 11 orang dah nak kemas2 tau..
Segan jugak tu..
Udah la weekend je dapat bangun awal lmbt skit..kihkih..

Tapi kina suka dengan waktu macam ni..
Start pukul 9 pagi habis pukul 11 lebih macam tu..
Tak ganggu waktu solat pun kan?
Takde lah pening pengantin nak fikir..
Dah habis majlis pun sempat bergambar-gambar..

Kalau buat kat semenanjung mungkin ada halangan jugak..
Yela, kalau orangnya kahwin dekat Kuantan,
Pengunjung dari Perak..Tak ke sebelum subuh aku gerak? 
Hehehe..Kesian jugak teman kan..

Ok la..tepek gambar shahadah chinta dekat wedding..
Ini first wedding yang die attend..behave sebab tgk ramai org..
Masa ni die 3 bulan ++


Dan ini gambar die yang paling latest la..6 bulan ++..
How time flies kan?
Bila dah jadi mak2 orang ni asyik nak cerita pasal anak..
Ampun ye..hihi..


7 lovely comments:

Sheila Salim on March 12, 2013 at 9:44 AM said...

Assalamualaikum kak kina. living cost double ke kat sana? sheila tak tahu pun. hee. comelnya chinta! manis cam ibu dia. hehhe :)

Nurul Nadila on March 12, 2013 at 10:50 AM said...

dila admire SC since dye baby lagi...comel sangat..eh, cantik snagat...hehehe

ct fesyen on March 12, 2013 at 2:13 PM said...

dah besar dah anak kak kina ni..
sekejap je kan masa berlalu...

Sally Yatiey on March 12, 2013 at 3:53 PM said...

Majlis kahwin kat Sarawak ni memang cepat selesai ;D Comelnyaaaaa anak akak! ^_^

Balkidz Hunny on March 13, 2013 at 11:55 AM said...

Living cost je double?
aku rasa makan, minum, harga barang pun semua nak hampir double jugak. HAHAHA.
aku penah pegi kenduri kawen kul 9 pagi tahu?
sebab majlis nikah terus sanding. nikah pukul 8 boleh?

Balkidz Hunny on March 13, 2013 at 11:56 AM said...

Living cost je double?
aku rasa makan, minum, harga barang pun semua nak hampir double jugak. HAHAHA.
aku penah pegi kenduri kawen kul 9 pagi tahu?
sebab majlis nikah terus sanding. nikah pukul 8 boleh?

ctmz on March 13, 2013 at 8:38 PM said...

waa.. kina dh kat srwk rupenyer.. ct lame xupdate n blogwalking..
*dulu silent reader jerk.. hehe..=) welkam 2 sarawak.. live cost kat bintulu mmg up sket sbb bandar minyak kan.. hehe.. xpe, hujan batu d negeri org.. *betui ka ayat ni* hihik..

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork