Apa warna raya korang tahun ni?

Salam
Is it too early to think about raya? Nayyyy..
Ada tailor dah nak tutup tempahan baju raya ok..
Tahun ni kami suami isteri memang excited..
Sebab tahun lepas tak beraya..dalam pantang..
Orang je datang beraya nak melawat Shahadah chinta..
Banyak duit raya die dapat..Alhamdulillah..
Masuk tabung mama..hahaha..

Memang tak beraya la..Keluar pun tak boleh..
Apa makna raya tanpa ketupat, kuah kacang etc..?
So tahun ni nak beraya sakan sikit la..
Nak sedondon 3 beranak..hihi..

Dalam kepala nak green mint..xpun emerald..
Rupanya ramai jugak tema green mint raya ni..hihi..
Inilah color green mint..alahai..comeynye..
Cantikkkk sgt tapi belum tentu cantik pada diri ini..hahaha..link sini
Ini pula warna emerald green..
 Kina rasa darker sikit kot dari ni..
Ingat nak buat peplum labuh..
example sahaja. link sini
Tapi xboleh nak2 pikir aje..Kena pegi kedai tengok kain..
Kalau warna tu xde kena la amek warna lain kan..
Kina rasa macam nak beli kain macam masa bertandang..
Tapi bukan la warna coral..bila check2..
Rupanya banyak baju kina color coral & hitam..
And of course biruuuuu..hijau memang xbanyak..
Ada dalam 1 2 helai kot..

Ada jugak terlintas nak pakai baju bertandang buat raya..
Tapi pudin dah cakap, xyah la..asyik pakai yang tu je..
Nanti orang kata abang kedekut plak..hahaha..
Biasa dia agree bab2 nak berjimat ni..
Tapi i like bila baju yang kita tempah boleh buat pegi mana2..
Dalam erti kata lain simple tapi sweet..

Bagi yang kahwin lepas raya mesti berdebar kan?
Bagi yang dah kahwin sebelum raya syok la raya 1st kan?
Bagi yang dah kahwin dgn anak pun meriah..
So korang punya tema tahun ni apa?





14 lovely comments:

Schaz on March 18, 2013 at 10:14 AM said...

i pun memula nak mint green jugak nak buat peplum, pastu last weekend g cari kain, takde plak kain yang flowy2 warna mint green, last2 amek light turqoise je..hihi

Cik Puan Tqah on March 18, 2013 at 10:16 AM said...

argh kina..tqah raya dlm pantang.. huhu.. nk request suh mama wat ketupat before beranak boleyy

Sheila Salim on March 18, 2013 at 10:31 AM said...

Assalamualaikum kak kina. hee tahun ni turn rumah mak sheila. best gila sebab suami first time raya dengan keluarga sheila. tahun lepas sheila kat rumah mertua. hee nak warna soft blue. sedondon semua... kak, i love green to the max! samalah, nak buat peplum labuh. sopan ayu gitu :)

Syima Syaz on March 18, 2013 at 10:32 AM said...

kita senasib... tapi i bedal gak nasi impit n rendang ayam sbb i google boleh makan.... alhamdulillah takde apa2 ffect... masa dlm pantang dulu apa i nak mkn sume i gugel dulu.hahahha....

i blum terpikir nak color apa.. mmg excited kan nak raya ths time sb dah ada 'orang baru'...

i rasa dapat gaji je dah kena start gerak progress mencari tailor dah ni...

~wAniE~ on March 18, 2013 at 11:08 AM said...

assalammualaikum kina..selalu bc blog kina tp x tggl kn komen pun..nice blog..

tahun ni wanie x raya pun..jd mcm kina jgk sbb thn ni giliran wanie pantang..dijangka 1st raya..tp mcm nk ckp kat baby suruh keluar after dapat makan rendang daging..tp rs mcm x sbr nk tgu baby keluar plk..so raya ni suami cakap dia nk pakai baju nikah je..wani pakai kain tshirt ngn kain batik je..hihi

*wink* on March 18, 2013 at 12:17 PM said...

lawanya warna..huhu..tahun nie purple

Linda Yusoff on March 18, 2013 at 12:50 PM said...

I punya warna. Dark Purple. beli kain tahun lepas. hehe. dan baru beli 2 pasang warna Grey + Yellow.

total 3 warna, tamakkk. hehe

AyongAtikah Zaid on March 18, 2013 at 5:15 PM said...

wahhh!!!da pikir kaler tema raya..ayong pakai baju nikah kaler dusty pink tu je kot...otak pikir majlis bulan 6 ni je...x smpat pikir raya lg..hehe...

bahIRAh on March 18, 2013 at 9:03 PM said...

eh kina..same la kite..pun terfikir nak kaler emerald green (mcm la cerah kaler kulitku ini..hehe)

next choice kaler biruuu!! ira still raya berdua lagi.huu

humble.yat on March 19, 2013 at 2:27 PM said...

samelah kina..time raya lepas berpantang, tapi baju raya tetap disarungkan hehe..

dulu dah pernah buat warna hijau ni..tahun ni blue+grey pulak...sejuk rasa kaler ni:-)

Dkna Abza on March 21, 2013 at 6:14 PM said...

dkna tak beraya tahun nie sebab majlis kawen wat dalam minggu raya.. pk baju wedding jer laa heheee

d-Ya on March 28, 2013 at 12:21 PM said...

nmpak gayenya tahun ni kite pulak la beraya tanpa rendang, ketupat dll sbb insyaAllah dlm pantang.huk3.

tenku butang on March 28, 2013 at 12:22 PM said...

haii..

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

cik tie@ibtisam on March 29, 2013 at 5:48 PM said...

Salam kina...

Seronok jg tahun ni kami ry ber3 ....
Tapi blum ade tema...
Hehe..

Na tny kina...
Na tumpang iklan bole?
Untuk handbouquet...
Bape charge ye?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork