Review: Make up bertandang & Fabric Ring

Salam 
Hari ni nak review make up & fabric ring yang kina DIY..
Actually takde benda yang baru pun tapi at least ada post baru..haha
Kesian tengok blog terabai kerana kemalasan ini. Bukan busy pun.

Ok, make up kina adalah dari Kak Ipah, orang yang sama make up kina.
Masa nikah dia, masa resepsi pun dia. Cuma yang berbezanya kali ni.
Kina pergi rumah dia untuk make up. Sebab anak dia nak pegi tusyen pagi tu.

Oh ya, untuk tengok review & details pasal Kak Ipah dulu,
boleh la klik kat SINI.

Sebab rumah ibu kina & mertua dalam 3 jam perjalanan.
Cadangnya nak gerak pagi-pagi tu dengan sedara mara.
Ibu kina mintak kina siap-siap make up terus dari Kuantan.
Yela, nak upah MUA ke sana makan kos.
Nak make up sendiri tak lawa. haha.

Tambahan pula, nak konvoi dengan sedara ramai yang tunggu 
di pertengahan jalan. Takde orang la nak layan make up aok tu. haha.
Selagi boleh jimat & memudahkan orang lain kina ok je.

Lepas Subuh, mandi manda, bersiap, terus ke rumah Kak Ipah.
Make up dengan Kak Ipah ambil masa 1 jam.
Kina cuma nak make up yang simple & mata avril lavigne (Konon)

Make up awal ada baik & buruknya.
Yang buruknya kita akan nak tengok cermin sepanjang perjalanan.
Bila dah tengok cermin, nampak tebal mula la dibuang sikit demi sikit.
Hahaha. Ini bukan kes make up cair tapi diri sendiri yang cairkan.
Sampai ke rumah mertua lipsticks dah tinggal nyawa-nyawa ikan.haha.
Tak kisah la, yang penting muka tu tak kusam sangat.

Ini je gambar paling dekat untuk make up by kak Ipah.
Bukan takat cermin, camera front handphone pun jadik! haha.

Nah, amek! bapak besar gambar.


Hidung tak berapa nak mancung, pipi terserong-serong. Yang penting jerawat tersembunyi.
Akhirnya, sebelum nak outdoor make up memang dah ciput.
Kina touch up lipstick sendiri warna coral gak. hee.
Kak Ipah pun dah cakap awal-awal nanti touch up la.
Dah la kina pegi lap2, memang la kena touch up.
Sempat jugak OP amik gambar. Sebelum nak pegi outdoor.

Ok, cerita pasal fabric ring ni.
Kina ada buat tutorial, nak tahu lebih lanjut klik SINI.
Senang je nak buat. Cuba la. 
Fabric ring yang match dengan flower atas baju

Gambar candid: Suami sedang tolong betulkan veil. See the fabric ring?

All photo credit to: (kecuali gambar gedabak atas sekali)
Official Photographer: Kerjagilasimol Photography
Assist by: Akmal Sungkanah


P/S: Happy birthday to me. Dah 25 tahun dah. Hee.
Usia? Hanya pada angka. : p



18 lovely comments:

Liyana on February 20, 2012 at 12:45 PM said...

auww comel je kina :)

nape x touch up blk inai kt jari tu, hehehe

Shakina Farhan on February 20, 2012 at 12:48 PM said...

liyana: hehe..perasan ye..kina malas nak touch up dear..

Nisa Shafie on February 20, 2012 at 12:53 PM said...

cantik la... yg bertandang nampak natural sbb kina dah lap2.. haha.. tapi natural look je gtu... cantik2.. =)

kina, jempot singgah

http://threemonthstoprepare.blogspot.com/

SarahSyafiq on February 20, 2012 at 1:24 PM said...

suka dgn idea wedding ring kina.walau sedondon tapi naik jugak bila kina pakai =)

syaz@rozelt on February 20, 2012 at 1:26 PM said...

happy birthday shake..matching eh bunga fabric ring dengan bunga fabric tempek dkt bj tu..hihi

skieyn on February 20, 2012 at 1:27 PM said...

suka warna baju bertandang akak.. tp sayangnye xsesuai dgn org yg gelap ni...

fitria on February 20, 2012 at 1:32 PM said...

gmbr 1st tu nmpk lain muke kina.. mcm budak belasan tahun.. hehe.. eh2 kite sebaye laa...

Hunny Kitty on February 20, 2012 at 2:09 PM said...

happy bday kina~

choclairissa @ intan marliana on February 20, 2012 at 3:25 PM said...

cantek fabric ring kina..congrats kina menang award :)

nuha hayati on February 20, 2012 at 3:38 PM said...

happy birthdau kina..kina sebaya la :)

amani qistina on February 20, 2012 at 4:05 PM said...

happy birthday kina...semoga Allah sntiasa memberkati kamu..

Rina Lia (◕‿◕)✿ on February 20, 2012 at 5:04 PM said...

Epi besday kina
:))

cik tie@ibtisam on February 20, 2012 at 7:32 PM said...

epi buffday Kina~

S.n.Fariza on February 21, 2012 at 8:34 AM said...

sweet :)
selamat ulangtahun kelahiran dan semoga dirahmati Allah. Amin

Fainie on February 21, 2012 at 10:22 AM said...

credit to the cincin..super comel

dhiera on February 21, 2012 at 11:32 AM said...

happy belated bday kina. smeoga panjang umur dan sentiasa dimurahkan rezeki~

Munnafendy on February 22, 2012 at 10:35 AM said...

kina, sy try buat fabric flower tu knp xjadi eh? dia jadi leper, tak jadi bulat n melengkung mcm kina buat.. ada tips tertentu ke? kain kina pakai material ape eh?

Honey Sakura @ eiMyLiciOus on February 24, 2012 at 8:53 AM said...

hepi belated yunk...

eimy try wat bunga tu. jadi dan guna tuto kina lah...hehehehe tp wat utk headband adik2 pengapit jek.....terasa la peritnya masa nk bakar tepi kain dgn lilin tu...kuang kuang kuangggg!!!!

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork