Review: Make Up Artist (MUA)

Salam 
Alhamdulillah, kina baru pulang ke Malaysia 2 hari lepas..
Sebelum membuat review bagaimana Bali kina kena review MUA dulu la..
Sebab kina dihujani dengan pertanyaan ramai siapa MUA kina? hee..
Harap review ini dapat membantu b2b yang mencari MUA utk hari mereka..
Tanpa make-up & selepas make- up (foto by razali).
 Percaya tak kina tak tahu siapa & hasil kerja MUA kina sebelum hari besar kina.
Kina tak buat trial make up pun. MUA kina tanya kenapa nak dia make-upkan?
Jawapan kina senang je. ''Sebab ibu cakap make-up lawa''

 MUA kina ni kina senang panggil Kak Pah..bukan pah bedah ye..hihi..
Kak Pah ni merupakan kawan ibu kina yang sepatutnya make up masa kina bertunang..
Tapi masa kina bertunang dia tak dapat make upkan kerana ada show..
Show apa pulak kan? Yes..she is an ex-dancer..sekarang dah jadi Jurutari di MPK..
Penari memang ada dihantar kursus make up, cara berposing semua kak pah tahu..
MPK ni tempat ibu & ayah kina kerja : Majlis Perbandaran Kuantan.
kak pah in action : camera iphone without editting
kina bersama ibu & adik: camera iphone without editting

Kak Pah bukan la komited dalam menjadi MUA..
Dia hanya buat secara suka-suka,bila free & bila orang panggil je..
Kalau kak pah takde show boleh la dia ambil customer sebab show selalu juga weekend.
Dia juga ambil customer yang dekat-dekat saja ye..means area Kuantan, Pahang gitu..

Kak Pah ni kina memang sangat recommend 100% kerana...(macam slogan kan)
1) Tepati masa..dia cakap datang pukul 10.30pagi dia ketuk pintu bilik time tu gak.
2) Bertolak ansur & ikut customer..tak ikut suka hati dia nak cantas kening orang.
Kina ingat ayat dia ''kita kena ikut pengantin, nanti pengantin masam je tak suka''
3) Komited gila..dia perhati je kina & touch up di mana-mana..hahaha..
4) Sangat affordable..tak perlu sampai beribu untuk cantik ye..
Kina minta make up sweet2 & focus pada mata untuk nikah. : camera iphone without editting
Rate Kak Pah berapa? Mesti ramai yang nak tahu kan?
Kina dapat harga RM150 untuk 2 event iaitu nikah & resepsi!
Murah gila kan??? Yes..Anda baca dengan betul!
Kina tak pasti sebab ibu kina dapat harga macam tu,
Sebab ibu kina cakap rate dia memang harga tu je..
Kina tahu kalau dekat KL memang tak dapat la kan..
Sayangnya kak pah hanya di kawasan Pahang je, tu pun kalau dia free..
Make up reception. ''kak pah, sila tutup jerawat saya..hahaha''
Foto By Razali : Make up By Kak Pah
Kalau kak pah betul-betul komited jadi MUA i know dia akan meletups..:P

Nak contact kak pah untuk quotation atau dia free tak untuk make-up?
Facebook : Sharifah Ipah
No Tel : 013 9815429
Bagitahu tahu dari kina, nanti kang dia terkejut plak korang ramai-ramai call/msg.

Tips sebelum make-up: Selain letak ice, pakai baju yang senang nak dibuka.
Foto By Razali : Just nice! Make up simple untuk nikah

Siapa bilang murah tak dapat hasil yang memuaskan?
Sometimes it does! ^_____^ senyum puas hati

35 lovely comments:

miss puteri on October 10, 2011 at 8:04 AM said...

percayalah MUA anda! suka makeup kina yang sweet je n sesuai dgn Kina jugak (^_^)... suka suka suka! heee

anaztasias nora aira on October 10, 2011 at 8:06 AM said...

betul betul, murah tak semestinya tak okey. nora pun suka murah2 haha :)

K.I.N.A on October 10, 2011 at 8:06 AM said...

put: kina suka make up garang put masa bertandang..nak garang2 gak la masa bertandang..:P

K.I.N.A on October 10, 2011 at 8:07 AM said...

nora: sama la..suka murah2..:)

Rilla on October 10, 2011 at 8:16 AM said...

Tak kisah la murah pun, janji lawa. Hahaha. Mekap kak pah ni lagi cantik dari certain MUA kat KL yang charge lagi mahal

dyll basri on October 10, 2011 at 8:16 AM said...

Murah tp sgt berbaloi ok. Mungkin sbb dia bukan fully mua. Tp dia makeup mmg chanteksss

kaklong on October 10, 2011 at 8:21 AM said...

WAH.....sweet la kina dan suami.
sama cantik, sama padan....jeles kak long.

tahniah kak long ucapkan, semoga kekal abadi hga hujung nyawa...amin! ;)

terima kasih kerana blog kina byk membantu kak long utk buat prep wed ni...thnks :)

Fariza on October 10, 2011 at 8:22 AM said...

MMG CANTIK KINA :) WIWIT

A 'n' M on October 10, 2011 at 8:25 AM said...

sgt cantik dear... :)

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ on October 10, 2011 at 8:29 AM said...

Berseri-seri lah Kina. Mengancam! tambah pula dgn seri pengantin. :)

miss puteri on October 10, 2011 at 8:31 AM said...

heee. suka makeup garang tu.. majlis sendiri lembut2 sikit.. makeup sana, garang2... *mode rajin komen dtg*

farahfatihah on October 10, 2011 at 8:40 AM said...

alolo manis je tgk..sesuai ngan kamu babe =)

Mimin on October 10, 2011 at 8:55 AM said...

make up cantik!!! mmg bbaloi lg. btw sy suke sgt ngn gmba last tu. ble framekn.

nida-razak on October 10, 2011 at 9:15 AM said...

kina..mekap kina sangat cantik..betul..kadang2 murah xbermakana xok.. =)

syuhaidah on October 10, 2011 at 9:22 AM said...

bestnye dpt cri mua yg murah+hasil yg superb...klu die blh travel kn best ;(

erin moshimoshi on October 10, 2011 at 9:27 AM said...

auchhh serie muke kan ...

schakeyra on October 10, 2011 at 9:35 AM said...

mekap dye cantik, plus, mmg murah sesangat, berbaloi2~~

syakilla.purple on October 10, 2011 at 10:08 AM said...

kina, buat lah review baju nikah, dah older post. tapi mcm x lengkap.hhhee
veil kina tu material ape?

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on October 10, 2011 at 10:50 AM said...

kina, sangat murah dgn makeup dua event!! pergh..mantop la kak pah.. =)

choclairissa @ intan on October 10, 2011 at 11:29 AM said...

cantikla mekap kina..dahla kina mmg dah cantik..bertambahla cantek..jelessss...

agak2 la kan kak pah ni sanggup x dtg kemaman,trg utk mekap ye? :)

Mimis on October 10, 2011 at 12:58 PM said...

Kina.. mekap mmg cantik. Tapi saya suka baju & tudung nikah awak.. :) cantik sgttt...

fitria on October 10, 2011 at 3:38 PM said...

kina nmpk sweet sgt mase nikah n sanding... comel je

Mia-Ina on October 10, 2011 at 7:18 PM said...

mmg marvellous ur MUA kina..the great i say

Rina (◕‿◕)✿ on October 10, 2011 at 9:04 PM said...

sangat cantik lah kina..ni memang sebab kina cantik rasanye..mekap simple da cntik :D

shafika fieka on October 11, 2011 at 8:52 AM said...

kina suke sgt makeup both event..lawa n sgt murah lak tue..yg kt ipoh nie pon xkn dpt harge mcm tue..

ceritasahaja on October 11, 2011 at 9:41 AM said...

kina cantikk nya!
takut la lagi 44days to go. pakcik kite yg makeupkan. xsure elok x. hohohoho

doa byk2.kn?

SophoRoSyNe a.k.a cik giRang on October 11, 2011 at 12:28 PM said...

mmg very nice...tq for sharing kina..hehehe..nti blh la pggil kak pah utk makeup kan..hehehe

syaz@rozelt on October 11, 2011 at 3:05 PM said...

bila shake pkai bj kawen kaler purple tu lg terserlah make up kak pah..hehe..canteq!

lovelyadibah on October 11, 2011 at 3:31 PM said...

huhu!aku suka:)

lysa on October 11, 2011 at 4:12 PM said...

wahhh. murahnye., Canttik pulak tu. Rase macam nak pindah Pahang sekarang jugak. Hahahha

Hunny Kitty on October 12, 2011 at 10:31 AM said...

oh! syantek!

Cik Zimie on October 12, 2011 at 12:31 PM said...

cantik kina.berseri2 lepas makeup.:)

amalina baharuddin on October 14, 2011 at 10:01 PM said...

cantik ..!
ade iras2 wahida :)
murah lak tu rm150 ...

cik lin butterfLYNN~~ on October 19, 2011 at 9:57 AM said...

sgt murah rm150 je?! tp wlupun murah cantik jugak mekap dia,utgnya.. mekap kina time reception cantik:)

iekah on June 6, 2012 at 9:07 AM said...

salam kak kina..

mintak izin amik gambar akak dalam entry ni untuk isi dalam blog sy..btw, saya pun dah book kak pah untuk majlis tunang saya nt :)

http://nurulhatikah.blogspot.com/

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork