MyZealed & Color contact lens

Salam 
 Honestly kina tak pernah pakai contact lens atau menyentuhnya.. 
HAHA..cakap la kuno ke kampung ke..memang tak pernah la..

Teringin nak pakai masa kahwin..so orang kata kena try-try pakai sekarang..
Nanti takde la rasa tak selesa bila tiba masanya..ecececee...orang kata la..

Hari ni macam biasa buka MyZealed Discount Blog tengok-tengok la..
MyZealed ni dia kumpulkan dan publish voucher-voucher yang best..
Bukan beli voucher dari blog ni tau..It is compilation of vouchers.. 
Dari semua tempat macam mydeal ke superdeal ke milkadeal ke..
So kina takkan terlepas tahu voucher yang best-best..
Sebab tu kena follow & link MyZealed ni..

Ehem..
Jumpa la 1 discount yang menarik tentang contact lens dari I Love Discounts..
Ini la yang nak dijadikan ceritanya post hari ni..hahaha..
63% Off - RM32.90 for A Box (One Pair) of FreshLook Colorblends Contact Lens (MONTHLY) instead of RM90 - Free Delivery Throughout Klang Valley

Color contact lens yang monthly disposal punya..murah tak?
Siap lagi free delivery ke muka buku pintu..jimat parking & masa..
(oh..sila baca ayat bawah ni dengan nada iklan dragonball ye)
Sebenarnya, contact lens dia ada 12 color semuanya..

yang hijau ni macam hantu cite omputeh je..kan2?haha
Nak pilih warna contact lens bukan la kena mengikut baju..
Kina pernah nampak orang pakai warna merah..macam dracula..
Scary..hihi.. 

Kina suka warna hazel & sterling gray..
Pernah tengok orang pakai..lawa..tak over menipu..kahkahkah..

Ini tips pemilihan warna bagi contact lens mengikut personaliti..

  • If you're comfortable being the center of attention, then you may want to have an eye color that everyone notices immediately. For example, you might choose green or blue lenses if your natural eye color is brown. The green or blue eye color will stand out from your appearance if you have a warm-toned skin and hair.
  • If you just want others to notice you're different without losing your natural look, you may be satisfied with a subtler eye color change. For example, you may choose a green colored lens or, alternatively, blue enhancer lens if your eye color is blue.
  • If you're an introverted person, you may choose colored contacts that have similar tones. For example, your skin, hair, make up and your natural eye color are cool-toned. You may want to choose cool color contact lens such as blue or green to get a perfect match.

Ini dari sudut mata orang putih,
so pandai-pandai tukar dari sudut mata orang tak putih eh..
credit to : presbyopia-contacts

Nak beli voucher ni cepat-cepat..ada lagi 4 hari lagi..
Valid sampai October 2011..


22 lovely comments:

syaz@rozelt on July 29, 2011 at 8:48 AM said...

hoho..hari2 pon pkai yg clear je x de kaler2..mcm best je deal kali nie..tp utk sebulan je kan?erm..nnt nak pomote dekat adeq syaz la..die suka pkai yg kaler2 nie~hehe..thanks~

K.I.N.A on July 29, 2011 at 8:52 AM said...

boleh pakai utk sebulan rasanya..tak reti gak contact2 lens ni..rasa nak cuba..hehe..

.:shura shushi:. on July 29, 2011 at 8:58 AM said...

kina!! cube lor..i mula-mula pun tak selesa..dah lame2 rase tak lengkap tak pkai lens..uwek!!turquoise tu mcm menarik lor kn! =]

K.I.N.A on July 29, 2011 at 9:04 AM said...

shura: warna kat atas ni memang sebijik kalau kita pakai ke eh? hehe..

Nina Isofea on July 29, 2011 at 10:20 AM said...

Kina, nina just nk share pgalaman Nina hehehe, sbb nina dah pkai coloured contact lens nih dh masuk 8 thun, kaler yg die tunjuk tu x semestinya same bile kite pkai kt mata kita sbb anak mata kite mpunyai warna yg berbeza bg stiap org.tp xdelah jauh sgt bezanye..hehe.dan..kalo kina mmg plan nk pkai lens pd wedd kina nt, better kina dah stat pakai drp skg,supaya ia selesa n dh fit dgn mata Nina, sbb even nina yg dh pkai lame ni pun, tiap kali klu tuka lens, mesti mata nina amek masa sket utk btul2 selesa dgn lens baru. (alamak,meleret pulak komen Nina) ok bai! **hugs**

K.I.N.A on July 29, 2011 at 10:30 AM said...

nina: thanks nina!! sangat memerlukan tips ni..hehe..xoxo!

Ara Zainal on July 29, 2011 at 10:41 AM said...

kina, jangan beli sterling grey. i pernah pakai, kaler dia mcm more to biru tau. nampak fake sgt. ish. hehe

K.I.N.A on July 29, 2011 at 10:46 AM said...

ara: yeke?? kawan kina pakai cantik..sebab mata die gelap kot..hehe..thanks 4 the tips ya!

yUmIe on July 29, 2011 at 10:59 AM said...

hehe yumie pn xpenah pkai contact lens.even kawen hr tu pn xde terpk nk pkai.actually takut sbnrnye..haha

K.I.N.A on July 29, 2011 at 11:07 AM said...

yumie: cuak jugak..ada kawan kena infection sebab contact lens..

e.t.t.y on July 29, 2011 at 11:23 AM said...

yes kina, kena try dari sekarang. practice make perfect. i dulu pakai hazel.

zimie on July 29, 2011 at 11:32 AM said...

kina, same la. zimie kampung gak. tak pernah pakai contact lens. teman orang beli je.hehe bestnya promo tu!! *terasa macam nak try* ;p

K.I.N.A on July 29, 2011 at 11:43 AM said...

etty: i'm dying to try hazel..ala2 lagu kelly clarkson..haha..;P

zimie: haha..jom try sama2..

lovelyadibah on July 29, 2011 at 11:55 AM said...

haish.aku penah beli yang wane mata aku je.haha..bengong x?takut nmpk mcm hantu.

K.I.N.A on July 29, 2011 at 12:09 PM said...

dba: hantu cantik takpe..;P

senorita25 on July 29, 2011 at 12:23 PM said...

Salam Kina, 1st time comment ni hehe:)Memang kaler die akan depends on kita punya kaler mata sebab klu kaler mata kita brownish, pakai grey die jadi cm lain sket (crita dr pengalaman hehe)..tapi Freshlook punye sgt cantik & natural setakat ni tgk org pakai:) try pakai byk kali taw Kina, sy yg dah pakai byk kali pun kdg2 still xselesa hehe:)

ct nasyrah on July 29, 2011 at 2:58 PM said...

dulu pun mase aku kawen pkai kaler grey tu..nmpk natural and gojes jgk la. pkai baju kaler ape2 pun seswai. lagi2 skrg ni dorg ade saiz besar punye. lagi nmpak galak je mata tu..

~Lieza~ on July 29, 2011 at 3:18 PM said...

Owh..sama la kita... Lieza pn xpenah pakai lens..masa brtunang dlu my fren yg pakaikn.. and itu la yg 1st n last Lieza pakai lens tue sbb lps tue xreti2 nk pakai sndr.. Lieza penah try smp sejam tau nk pakai lens tue tp xbrjaya gak.. Lieza lg kg kot...hahaha.. urm Lieza try kaler hazel masa tue..nice la..ceh puji mata sndr lak..hehehe..

miszatie on July 29, 2011 at 5:55 PM said...

hik3..setakat ni saya penah pakai..grey, amethyst, hazel and green...sme cntik n x nampak fake maybe bcoz my eyes alredi brown kot

Fatin Fairuz on July 30, 2011 at 2:41 AM said...

Kalo tanye fatin..fatin kurang gemar tgk orang pakai lens kaler macam-macam..rase nak sepak jerk..boleh tak?hehe..better pakai clear punye..tak sure sgt term die ape..sebab kita lum penah pakai lens lagi..hehe

sarahhernyzar on July 30, 2011 at 7:20 PM said...

hye kina.. a few experienced about the lens.. sara pernah cuba beberapa jenis lens termasuk fresh look, fresh con, johnson and johnson, acuvue, korea lens dll. so far sara sgt sgt serasi dengan brand dari korea. sb bila pakai x rasa mcm pakai. klu fresh look fresh con acuvue J&J sara pakai rasa mcm ada sumthing dlm mata dan mata x selesa. but it depends on ppl juge. my advice sama mcm b2b yg lain pakai dr skrg dgn warna yg pelbagai utk melihat yg mana lebih suit dgn mata kita. dan penjagaan yg hygiene utk lens adalah sgt sgt di peruntukkan. [haih ayat skema nyew. weee]

by the way.. sara ada jual lens.. muehehehe.. boleh tgk la yg ada di sini..

https://www.facebook.com/hernyzar.helmizan

tp brand korea pnya laa.. yg besarkan mata tu.. :) gudluck dear.. XOXO~!@

licA on July 31, 2011 at 9:12 PM said...

kina, saya ikut blog ni sejak baca entry jam strawberry tu haha.saya link blog ni ye.

http://rambutkerly.blogspot.com

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork