Review: Personalized Wedding Calendar

Salam 
 Selain dari photobook, canvas, album, cd & etc.. 
Why not kita abadikan gambar-gambar kahwin dalam kalender? 
Nice timing lagi ni sebab baru bulan Januari kan..Mood new year lagi.
Kalau bulan Mei-Jun baru nak buat kalender rugi la kan?

I got mine! Thanks to sis nyomel sebab hadiahkan kina ini!
Al-kisahnya, Disember 2010 dulu kina ada menang 1 giveaway sis nyomel.
Hadiahnya berupa sticker tq tag untuk paper bag. Tapi!
Sebab dah lama sangat, sampai lepas kawen baru la kami berdua ingat.
Kina banyak minum air semut kot. Boleh terlupa plak. 
Yang kina belum redeem hadiah tu dari sis nyomel. huhu.

Then sis nyomel come out with this idea. Personalized calender!
Kina cuma kena email gambar-gambar wedding yang terpilih.
Semua total gambar dalam 40 lebih gambar dalam bentuk softcopy.
Dan juga tarikh-tarikh penting untuk diletak dalam calender tu.
Birthday family, Blog anniversary, semua kina bagi. hihi.
Goyang kaki..Tengok-tengok dah siap..Comel plak tu..

Kulit depan personalized calender kina. hihi. segan.
Dalam dia macam ni la. Ni bulan Januari 2012.
February..My birthday ada kat situ dengan birthday adik ipar.


Gambar dengan bridesmaid wajib ada!

Untuk gambar masa reception calender warna ungu plak. hee

Bulan september punya page.

Ini pandangan belakang bila kita alihkan, setiap page gambar berbeza.

Last sekali macam calender biasa yang lain. Overall tahun 2012& 2013 
 Bestnya ada personalized calender ni bukan sahaja gambar sendiri,
Date yang memang ade dalam calender biasa pun ada, date special kita pun ada.

Tarikh raya & merdeka semua ada
Bulatan Merah: Tarikh akad nikah kami & Birthday abang kepada pudin
Best kan? Untuk simpanan sendiri.

Dulu sis nyomel cakap dia buat suka-suka je tak buat bisnes.
Tapi sebab permintaan ramai..dia berbesar hati untuk menerima tempahan.
TAPI-TAPI-TAPI! HANYA SEHINGGA 14 JANUARI.
Sebab sis nyomel tak dapat nak ambil order terlalu ramai.
Yup..Sampai esok sahaja! Nak tempah klik dekat sini.


34 lovely comments:

Fariza on January 13, 2012 at 9:35 AM said...

wah. cntik. kenangan terindah :)

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 9:43 AM said...

@Fariza cantik2..baru la nak tgk calendar selalu..ahaha..

daLiLa on January 13, 2012 at 9:50 AM said...

awesome..cantik nye..kamu pn cantik n sweet..hehe

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 9:52 AM said...

@daLiLa hehe..segan je..jgn tertipu dgn gambar..:P

Miss Sunshine on January 13, 2012 at 10:05 AM said...

cantiknya kalender... ^_^

nuha hayati on January 13, 2012 at 10:09 AM said...

bestnye kina..dapat berapa kalendar ni? jeles u~~

Mizz Ryn on January 13, 2012 at 10:11 AM said...

sgt comel !!! mcm nk gakzzz

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 10:13 AM said...

@Miss Sunshine cantik2..1st time ade calendar sendiri..hee

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 10:13 AM said...

@nuha hayati kina dapat 1 je..hehe..banyak2 nanti berhabuk 1 1..:P

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 10:14 AM said...

@Mizz Ryn bincang2, fikir2 dulu..hehe..pastu tempah cepat2.hihi

Liyana on January 13, 2012 at 10:19 AM said...

comel je kalendar... x smpai ht nk conteng2 nt.. hehe

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 10:32 AM said...

@Liyana hehe..betul3..nak conteng2 kena guna calendar free dapat dr kedai2..haha

UyaRayza on January 13, 2012 at 10:55 AM said...

cantiknyeeeee..buat bagi hadiah kt suami pun ok kn sempena besday present..tepek gmbr kite bebanyak heheheh..mcm kim kardashian buat...tggi angan2ku hahah

Gadis on January 13, 2012 at 10:58 AM said...

cantiklaaaa...=)

Basyirah Abd Rahman on January 13, 2012 at 11:03 AM said...

Sgt cntik dn nmpk berkualiti;-) pasni next year gmbr bby plk yeh. Hehe..

iizla on January 13, 2012 at 11:11 AM said...

sangat cantik.. tapi x sempat nak order..esok last kan.. x sempat nak pilih gambar2 cantik yg ada :)

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 11:26 AM said...

@UyaRayza xtau plak kim ade buat..wlpun tggi impian ko, bisa jadi kenyataan dong..

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 11:26 AM said...

@Gadis hee..cantik2..puas hati..

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 11:27 AM said...

@Basyirah Abd Rahman yup2..berkualiti..bukan macam kite buat sendiri punye..hihi..InsyaAllah..doa2kan la..:)

Shakina Farhan on January 13, 2012 at 11:27 AM said...

@iizla iizla, xpe..book je dulu..hehe..gambar take time pun xpe..

nYomeL on January 13, 2012 at 12:06 PM said...

Hehe! dah tuannya cantek. gambar pn cantek. of corz la calendar pun jadik cantek!! :)

blog-tips-kurus on January 13, 2012 at 12:26 PM said...

waduh! nyomel sekali!! :-)

*cepatnya tutup??

Miss Ika on January 13, 2012 at 12:44 PM said...

Sangatlah ohsem. Semuanya cantik. :)

hanys on January 13, 2012 at 1:30 PM said...

Menarik...blh buat pas kawin ni. Kina sgt cntikk....

Liya Laa on January 13, 2012 at 1:34 PM said...

Cantiknya. Untung la kan. :)

dilla nadila on January 13, 2012 at 2:34 PM said...

cantiklah kina..untunglah jadi kina...cantik sangat

J I L A on January 13, 2012 at 5:39 PM said...

akak sgt cantik n bertuah,.. bersyukur lah..

kalendar pun cantik..

Munnafendy on January 13, 2012 at 5:56 PM said...

waaa cntiknyaaaa suka suka sukaaaaaaa =D

Just^me on January 13, 2012 at 8:03 PM said...

saya sukaaaaa!!! memang kreatif & gambar2 pun meletops =)

cik.mila on January 13, 2012 at 11:50 PM said...

heee murah tol rezeki kina..jeles2!! hehe

Cik Azizah on January 13, 2012 at 11:52 PM said...

cantiknya sis! jijah suke..sis pon cantik dalam tu!!nak tempah gak...huhuhu

Cik Zimie on January 19, 2012 at 7:10 AM said...

alalala comelnya kalendar tu kina ;p

FiZ on January 20, 2012 at 4:39 PM said...

kina...gmbr weddg kamu mmg sgt gojess...mne pic mjls sblh laki?

csuekiutt on January 30, 2012 at 11:37 AM said...

suwittt tetangat kina..hope kina n suami bahgia hingga ke syurga.. ;)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork