Bridemaids 7+1

Salam 
Bridemaids boleh dipanggil dengan pelbagai panggilan..
Dayang-dayang?
Pengiring?
Pengangkat dulang?
Penyeri majlis?
Orang gaji pengantin perempuan?
Too cruel kot yang last tu..haha..
Tanpa mereka big day kina mungkin jadi buruk day..
Foto by Razali : kina bersama bridemaids
Foto by Razali : kami berdua bersama bridemaids
Yela..
Mereka lah yang ambil cuti. (ada yang curi2 tak kerja)
Mereka lah yang drive 200++km ke Kuantan. (ada yang tidur je dalam kereta)
Mereka lah yang tolong buat kerja last minit. (sejak sekolah mmg macam tu)
Mereka lah yang tolong pakaikan inai. (sebab nak pakai inai juga)
Mereka lah yang tolong angkat hantaran. (nak ada dalam gambar)
Mereka lah yang tolong lapkan peluh nervous pengantin. (terpaksa)
Mereka lah pengintip tolong tengok orang kat bawah. (takkan pengantin mengintip)
Mereka lah yang tolong pakaikan baju & kasut. (pengantin cinderella kunun)
Mereka lah yang datang awal ke dewan utk deco. (pengantin takde bajet upah vendor)
Mereka lah kaki posing depan Razali & Wira Visual. ( suka ye korang)

Mereka lah yang paling banyak sekali membantu. Terima kasih!

Baju bridemaids
Kina pernah buat post mengenai kain yang kina beli untuk bridemaids.
Lokasi : Tingkat G, Jakel Shah Alam
Material kain : Satin & Kain Batik
Warna : Pink
Harga : Approx. RM38.00 untuk seorang
Total selepas discount : Approx. RM250.00
Kina beli untuk masa nikah je..untuk resepsi memang takde budget..

Untuk tempah jahit baju, mereka yang tempah sendiri.
Mulanya kina ingat nak baju kebaya tapi lastnya minta semua buat kurung pahang.

Untuk tudung, kina tak kisah dorang nak pakai tudung apa.
Sebenarnya sekali lagi takde budget untuk tudung..heee..senyum siput..
Yang buat kina terharu semua pakai brooch crystal yang kina DIY ni..
Kecuali ada sorang yang mengade amek awal pastu tertinggal kat KL..haha

Cara pemilihan bridemaids kina
Pada pendapat kina pemilihan bridemaids penting jugak kalau nak ada bridemaids..
Kalau tersilap pilih, ada yang kekok,ada yang masam muka,ada yang diam, susah..

 Kina perlukan 7 bridemaids sebab hantaran kina ada 7 dulang..
Tapi dorang tak dapat tunjuk skill angkat dulang ke bawah pun!
Sebab tak muat nak letak..terlalu ramai orang..:)

Alhamdulillah, tak susah untuk kina buat pilihan sebab ada sahabat baik
Kebetulan ada sama sekolah, ada sama tempat kerja.

1)Fairuz Fadhilah : 1 sekolah
2) Aziah Aziz : 1 sekolah
3) Anis Diana : 1 sekolah
4) Nurulizzana :1 sekolah, 1 UM
5) Ain Ishak: 1 UM
6) Janna Hasan: 1 UM, 1 tempat kerja
7) Aishah Saaya : 1 tempat kerja
berebut bunga tangan seperti dah kenal lama je semua..:P

Tapi kalau perasan title kina 7 + 1 kan?
Haa..ini dia sorang lagi bridemaids atau ktorang panggil ketua bridemaids.

1) Syazlina aka Rozelt glamer : 1 UM, 1 tempat kerja

Thanks syaz, sebab banyak tolong gunting la, tampal la..hehe..
Walaupun takde baju, syaz datang jugak & sanggup cuti..
Nanti i belanja u coklat ye..hehe..
Itu saja untuk review bridemaids..kina sendiri tak pernah jadi bridemaids.
Hehe..kalau korang kawen jangan lupa ajak aku jadi bridemaids ok..
Dah kawen pun berseri-seri tau..hahaha..thanks semua..
Foto by Razali: muka drama gila ok!

Foto by Razali: muka over excited semua gelak..haha!
I love you all!


24 lovely comments:

Khairiyah aka Kerry on October 19, 2011 at 11:12 AM said...

boleh tahu tak ape yg berlaku kat gambar last tu sampai semua org gelak sakan?hehe.ke tu lakonan semata2? haha

K.I.N.A on October 19, 2011 at 11:21 AM said...

haha..saya pun tak ingat kak..yang drama tu memang lakonan..haha..yang last tu original scene..pandai aie tangkap kan..hee

Schaz on October 19, 2011 at 11:28 AM said...

yg paling excited bridemaid yg tudung pink itam tu..;p

ni@ @in on October 19, 2011 at 11:30 AM said...

suke suke suke..
kina nmpak cantik ngat bile di kelilingi oleh dayang2 pink tu...
comel(^_^)

K.I.N.A on October 19, 2011 at 11:31 AM said...

hehe..happy betul kan..sampai kebelakang2..nasib baik tutup mulut..:P

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on October 19, 2011 at 11:31 AM said...

meriah kan bila ada ramai bridemaid =)

farhanna on October 19, 2011 at 11:34 AM said...

congrtas kina.. u looks gojes

K.I.N.A on October 19, 2011 at 11:58 AM said...

maera : yup..penyeri majlis bridemaids ni..

farhanna: hehe..thanks dear..

Mimis on October 19, 2011 at 12:39 PM said...

Kina.. cantik betul tudung & selendang biru pink tu.. Awak beli or DIY?

syaz@rozelt on October 19, 2011 at 12:44 PM said...

hehe..rozelt glamer dtg..erm special tu letak gamba syaz sorang2..tq2x..hihi..anyway majlis shake mmg best..terasa macam dalam filem chenta plak..

K.I.N.A on October 19, 2011 at 1:15 PM said...

mimis: thanks..kina tempah..nanti kina review ye..

syaz: mesti la special..thanks..filem chenta filem ape tu? nanti google..

FARAH YASMIN on October 19, 2011 at 2:07 PM said...

comel sgt..meriah kan ada bridemaids ni..FY penah jadi bridemaids..best jadi penyeri majlis..pengantin pun happy

iedayah on October 19, 2011 at 3:53 PM said...

wa..rminy bridesmaid kina..untung wo

K.I.N.A on October 19, 2011 at 4:39 PM said...

FY: hehe..memang happy! :)

iedayah: hehe..syukur ade ramai teman baik yang memang baik sgt..:)

Lieya on October 19, 2011 at 5:02 PM said...

Cantekkkkk......

cik nurulain on October 19, 2011 at 5:11 PM said...

best lah ramai pengiring. tapii....ssh gak nk cr smpi 7 kina. :)

p/s; terlalu terinfluence dgn kina smpi dh beli perfume guess by marciano gak. fyi sy pun peminat bau coklat. tp sy suka bau makanan scr general nya.

K.I.N.A on October 19, 2011 at 5:13 PM said...

lieya : mereka semua cantek..:)

nurulain: haha..yeke? kina tak pakai lagi perfume tu sebab perfume body shop tu tak abis lagi..hehe..:)..best kan bau coklat?

Cik Emie on October 19, 2011 at 10:50 PM said...

bestnye kina dpt BM y sporting gini :)

K.I.N.A on October 20, 2011 at 7:55 AM said...

emie: hee..tu la..happy..;)

Renee Meow on October 21, 2011 at 3:10 PM said...

i nak ada dayang aka bridesmaids juga on my nikah nite... besh giler tgk kina punya pics.. :D xsabar okehh.. :D

K.I.N.A on October 21, 2011 at 3:27 PM said...

renee: yes, u shud hv bridesmaids! mereka penyeri & pemeriah majlis..just make sure they dont overshadow u..nanti pengantin tenggelam susah tu..:P

Reen Tart Nenas on October 21, 2011 at 4:54 PM said...

kombinasi warna yg memang menarik skali. sgt kontra!

AiDa on April 14, 2012 at 2:57 PM said...

Salam Kina,
Tak sangka Kina ni kawan dgn http://www.blogger.com/profile/16753236715980247878 ni..heheh..syaz ni bakal makcik Aida...heheh...kecik je dunia ni...
anyway..suka baca blog Kina ni..baru je follow semalam....mmg byk membantu b2b cam Aida ni...Salam perkenalan dari Aida...;)

Audrey Alyssa on November 10, 2012 at 1:43 PM said...

Excellent post. Thanks....



bali bird watching

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork