Hantaran: Minyak wangi coklat

Salam 

Siapa yang tak suka minyak wangi? Masih ingat masa asrama dulu-dulu..
Dalam loker budak perempuan tak sah kalau takde minyak wangi spray bekas tin tu..
Enchanted la, Shurah la, Follow Me la,
Tak ingat satu yang popular tapi kalau dalam dorm tu ada la 1..
harga dalam RM5.90-RM10.00..haha..teringat zaman sekolah..

Kina suka bila kawan-kawan pakai minyak wangi..
Tapi bila kina beli rasa tak best plak bau tu..membazir je..
So, memang takde minyak wangi yang betul-betul berkenan..
Jadi kina pun tak pakai la minyak wangi..
Kina jenis tak boleh wangi sangat nanti pening kepala..
Lagipun mana boleh wangi2 sangat kan..

Tapi sejak masuk alam universiti..tak ingat sape yang memperkenalkan body shop..
Masa tu berat la nak beli minyak wangi RM48.00 1 botol 30ml..tapi suka punya pasal..
Akhirnya kina ada minyak wangi yang betul-betul suka & takkan tukar yang lain..
Yang mana bila orang bau dah tahu dah tu bau minyak wangi kina..hahaha..

Baunya adalah bau coklat! 
Yup..kalau dekat bodyshop namanya Amorito..
Banyak kali dah kina dengar ayat macam ni..

''Siapa makan coklat cadbury ni?''
''Ooo..siapa bawak cadbury senyap-senyap?''
''Bau coklat la..siapa makan tak ajak!''

Kelakar tapi memang kalau kina ada coklat pun kina tak ajak..hahaha..
I do love chocs to the max..!
At least bau coklat ni tak menaikkan nafsu syahwat orang lain..haha..
Nafsu makan tu memang iye..haha..

Tapi sayangnya dah 4-5 botol kina pakai Amorito kusayang dah dipecat by Bodyshop!
Tak tahu kenapa Amorito kena discontinued..Sedih gila ok..
Masa tu kina buntu macam baru pas putus cinta..

Staf bodyshop tu pun sedar dengan kemurungan & kemuncungan yang ditunjukkan..
Lepas tu dia syorkan minyak wangi yang ni..namanya Vanilla..bau macam coklat jugak..
YEAYYY!suka! ini botol yang kedua dah..

Kita berpindah kepada topik barang hantaran kejap..
Alhamdulillah, semua barang hantaran dah settle..tinggal nak hias je..
Salah satu barang hantaran adalah set minyak wangi..tapi..kina tak beli bodyshop..
Kina beli minyak wangi jenama Guess..Guess what? bau dia sebijik macam Amorito!
Gembira ibarat bertemu dengan cinta pertama semula (Seth Tan kot?)..hahaha..gedik! 

Masa SA Guess kat situ tanya nak bau macam mana?
Pudin dah tolong jawabkan..bau coklat ada tak?Dia ni kaki coklat.

Kina beli dekat SOGO 1 set dengan harga RM240..
1 botol minyak wangi 100ml, 2 miniature, dapat pouch bag Guess sekali..
Tak sia-sia ada kad SOGO dapat plak voucher bernilai RM20..

Tak pernah beli la minyak wangi semahal ni..sekali seumur hidup je kot..heh!
Yang penting baunya coklat..kalau orang bagi minyak wangi lain memang tak pakai..
Bukan tak menghargai tapi memang tak boleh nak pakai bau lain..sowii..

Kesimpulannya, kina sangat suka minyak wangi bau coklat..sekian..:)





44 lovely comments:

♥ Kasut Pink ♥ on July 5, 2011 at 10:31 AM said...

Hadoi, tgk perfurm guess kina tringat perfurm guess hantaran tunang yg dah kena curi dulu :(

Biasa macam tu la, kalau dah suke satu tu, satu tu je la yg pakai. Saya pun ade beberapa perfurm tp yang suke pakai satu dua je.

K.I.N.A on July 5, 2011 at 10:33 AM said...

kasut pink: wah..ada pencuri perfume? macam2 la orang ni..sabar ye dear..

yUmIe on July 5, 2011 at 10:34 AM said...

owh ptt le kina manis je..manis spt coklat..hehe

miss puteri on July 5, 2011 at 10:36 AM said...

nom nom nom..sedapnye coklat.hee...put tak setle lagi hantaran!!hee.. kina lagi manis dari coklat.hee...ehem2..

K.I.N.A on July 5, 2011 at 10:40 AM said...

yumie: haha..ape tu..

put: takpe..pelan2 kayuh..haha..ngade la tu..

UyaRayza on July 5, 2011 at 10:41 AM said...

wahhh dh setel eh semua hantaran heheh..alang2 tgh sale kn elok jugak setelkan semua...wahhh mcm menarik jer bau coklat nie hehehe

K.I.N.A on July 5, 2011 at 10:43 AM said...

uya: aku ingat bau ko pakai masa kat sekolah..kuat ok tapi aku lupa la nama dia..best gak..

ctzainal on July 5, 2011 at 11:03 AM said...

wah syoknyer dapat perfume guess.best bau ni, kita dh penah try! :) SEDAPPP.

K.I.N.A on July 5, 2011 at 11:07 AM said...

ctzainal: hehe..ayat dapat tu macam menang contest je..:P

Sedap kan? nyum3..:)

~ NANA ~ on July 5, 2011 at 11:16 AM said...

haaaa bau coklat??? nk g body shop la utk try bau coklat ni...hehe

eh2 jgn semut dtg sudah :P

Hidayati Farhan on July 5, 2011 at 11:17 AM said...

kina, comel gila bau coklat. ahaha, x penah bau lagi. yaty klau bodyshop suka lychee sbb baunya manis. kita plak suka bau manis2 cam gula2 tu. elok la sorg coklat sorg gula2 :D

K.I.N.A on July 5, 2011 at 11:23 AM said...

NANA: hehe..kalau amorito tu lagi bau macam coklat cadbury..vanilla more to manis coklat bunga..haha..ada2 je aku ni..

yaty: haha..pernah bau lychee! sweet..lolipop lychee!haha

zimie on July 5, 2011 at 11:42 AM said...

erk kina,ade rupenye perfume perisa coklat.nape zimie taktau nih.hihih suke perfume bodyshop.antara perfume 1st yang zimie pakai.dulu beli dlm botol kecik2 tu.tak mahal sgt;p

e.t.t.y on July 5, 2011 at 11:47 AM said...

kina, samalah. kita pun guna coklat tu gak. ah bau dia sedap mcm nk telan botol tu sekali. vanila pun pakai jugak. tp since amik yg pati tu, makan tahun jugak nak habiskan.....

*eh tak jual lagi ye coklat tu?? baru cadang gaji bulan nk beli baru...sob sob sob...

K.I.N.A on July 5, 2011 at 12:14 PM said...

zimie: hehe..perisa coklat? comel je zimie ni..bau coklat la zimie..kalau perisa macam boleh makan je..hehe..oh..yang kecik2 ada 6 tu ke? comel..

etty: a,ah..yang amorito tu bodyshop dah discontinue..sedih je..nape la nak discontinue..tahan lama kan?

Basyirah Abd Rahman on July 5, 2011 at 12:15 PM said...

berapa banyak perkataan coklat da.. hahaha

Miss Sunshine on July 5, 2011 at 12:22 PM said...

erk... nak cari jugaklah perfume bau coklat.. agak2 nak makan coklat tapi tak dapat, bolehlah bau perfume ni dulu... hihi.. ^_^

K.I.N.A on July 5, 2011 at 12:25 PM said...

basyee: hahaha..betapa gilanya kepada coklat kan..:P

hana: hehe..boleh2 cuba..harga pasaran bodyshop tu RM49.90..tapi beli 2 dapat kurang beberapa ringgit..:P

CookiesSedapnya on July 5, 2011 at 12:27 PM said...

hi kina..minyak wangi kiter sama :p

K.I.N.A on July 5, 2011 at 12:30 PM said...

cookiesSedapnya: yeke? yang mana satu antara 3 ni?hehe..

fitria on July 5, 2011 at 1:09 PM said...

kina sweet mcm coklat.. hehe

Cik Puan Syafa on July 5, 2011 at 1:41 PM said...

waaaah sama laa kina. syafa pakai bodyshop vanilla juga. sedap kan bau dia ^__^

K.I.N.A on July 5, 2011 at 2:10 PM said...

fitria: hehu..takde eh..^_^

syafa: yeke?hehe..sedap kan..

Mia-Ina on July 5, 2011 at 3:34 PM said...

1st time dgr psl perfume coklat nie..x tau lak selama ni..oo..bau coklat ek..

K.I.N.A on July 5, 2011 at 4:13 PM said...

mia: hehe..bau ni kadang2 subjektif jugak..atau hidung kina je terbau coklat..:P

choclairissa @ intan on July 5, 2011 at 5:41 PM said...

kinaaaaa..saye pun peminat amorito n vanilla body shop~~ siap beli limited edition lagi sbb vanilla dh xjual..

new alternative..sephora klcc ade jual jugak..sila bergegas ke sana..kalo nk lagi mahal..'van cleef & arpels' (tp kene kumpul duit beli ni ye..hantaran kawen ok la kot )

K.I.N.A on July 5, 2011 at 7:13 PM said...

intan: errr..bagi kina rm240 ni pun da cukup mahal..haha..thanks intan comel!

syaz@rozelt on July 5, 2011 at 8:34 PM said...

yg nie kte x same..naseb baek..hihi..syaz suka bau yg sweet2..klu dekat bodyshop suka yg bunga sakura tu..tp sebab rmai pkai dah jadi rejected!hehe

K.I.N.A on July 5, 2011 at 9:16 PM said...

syaz: yang bunga sakura tu nisa pakai kat umah ni..haha..

anaztasias nora aira on July 5, 2011 at 9:45 PM said...

kina tahu x lg bila sogo sale minyak wangi?

elydalyla on July 5, 2011 at 9:56 PM said...

kina! saya pengguna marciano yg tegar. 1 bottle da abes. now da masuk 2nd bottle. x sangkanye same! wangi gle ok bau marciano ni! ;)

K.I.N.A on July 5, 2011 at 10:17 PM said...

nora: rasanya tiap hari sogo sale..tp org ckp la masa time member card sale..:)

elydalyla:yeah..geng! wangi kan?hehe

mizzura on July 5, 2011 at 11:18 PM said...

suke gak bau amorito tu..dulu pakai gak..sampai bff cakap aku tak leh dok sebelah ko...rasa macam ada budak kecik comot makan coklat...kikikiki...dah takde eh botol tu, nasib still simpan satu kat rumah..at least teringin bau, still ada lagi sipi2 baunye.. :-)

Ms and Mr Red Ribbon on July 6, 2011 at 12:39 AM said...

yang amorito tue memang 'lain' bau dia... nice mmg macam coklat hihihi... :)

iedayah on July 6, 2011 at 8:15 AM said...

xdpt coklat dpt bau kina pn ok la..hihihi

K.I.N.A on July 6, 2011 at 8:28 AM said...

mizzura: hahaha..comel je reaksi bff u! best kan..suka..

ms red ribbon: kan? hidung kita sama la..

iedayah: hehe..tak dapat2 jumpa iedayah lagi..

ct_cucubi on July 6, 2011 at 9:52 AM said...

bau mu buat kami lapar..... grrrrrrrr

ct_cucubi on July 6, 2011 at 9:53 AM said...

rahsia parfume body shop? shhh hanya kita yg tahu.. :P

ct_cucubi on July 6, 2011 at 9:54 AM said...

Aci x kalau buat komen mcm ni.. hakhakhak

ct_cucubi on July 6, 2011 at 9:54 AM said...

hi lagi kinah.. muakakakaka..

K.I.N.A on July 6, 2011 at 10:17 AM said...

haha..kak kerol!!!

nur on July 7, 2011 at 10:37 AM said...

NANTI IF ADA G BODYSHOP NAK TERAI AMBIK BAU COKLAT TU AR..


ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

nur on July 7, 2011 at 10:37 AM said...

NANTI IF ADA G BODYSHOP NAK TERAI AMBIK BAU COKLAT TU AR..


ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

gemaparfum.com on July 24, 2013 at 12:02 PM said...

Terima kasih infonya gan.
Lumayan buat nambah wawasan.

Parfum Ori
Minyak wangi The Body Shop.

----------

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork