Bentuk hand bouquet pilihan

Salam

Sang ratu tak lengkap tanpa bunga tangan bukan?
Terdapat baaaaaaaaaaanyaaaaaaaaaaak jenis hand bouquet..
Yang mahu diceritakan ini bukan dari segi material tapi susun aturnya..
Dekat bawah ni adalah nama jenis bentuk & contoh gambar yang telah dicompile.
Its taken from this website ya. Bukan kina yang buat, kina edit & compile gambar tu je.
boleh tengok dekat website ni untuk keterangan untuk setiap jenis bentuk.

Dah buat pilihan anda?Untuk resepsi, kina angankan bentuk cascading/teardrop..
Tapi DIY bunga kristal tu masih terbengkalai lagi..sebab tak cukup dawai je pun..
Dia macam ada satu rasa kalau terhalang sikit mula la malas nak sambung..
Sekarang bunga crystal tu sedang beradu dalam kotak..hahaha..

Susah juga nak bentukkan jadi cascading kalau buat bunga crystal..
Mula la rasa nak tempah plak..Ermmmmmmmmmmmmmmmm..
Tengok poket macam segan je poket tu tersengih malu..
Tapi kalau beli nanti boleh buat sewa murah-murah dekat rakan-rakan..
Erm..itu lain kali la fikir..sekarang ni nak berangan dulu bentuk cascade ni..

cascading macam bunga tangan princess diana?
But in my opinion, bentuk macam ni sesuai bila baju gaun kembang..
Somehow, rasanya bentuk round sesuai dengan bentuk apa-apa pun..
I heart round shape which is so all time tremendously beautiful!

Sambil tu intai baju resepsi kina, tak kembang mana pun..
Mungkin cascading yang kecil comey lote macam ni..
kecil tapi sudah cukup menjadi penyeri princess kate middleton
Sudah cukup..sesi berangan sudah tamat di sini sahaja..
Kina,kau ingat kau puteri? Kalau nama Puteri Raifana takpe la..
Ok, cabut lariiiiiiik!!!


23 lovely comments:

Miss Sunshine on July 6, 2011 at 6:23 PM said...

ooh... handbouquet pun ada banyak jenis rupanya.. thanks for sharing.. langsung tak cakna pasal handbouquet sebab mak andam tu kata nak bagi free.. org nak bagi, ambik aje..

K.I.N.A on July 6, 2011 at 6:25 PM said...

hana: selagi ada yang free better amek..rezeki jgn ditolak..u most welcome dear..:)

anaztasias nora aira on July 6, 2011 at 7:01 PM said...

alamak nora xpk pasal bentuk hentam kromo ajela nanti hahahaha asal xover dr nora sudah kan hehe. good info kina :)

Ms and Mr Red Ribbon on July 6, 2011 at 7:01 PM said...

saya pon dapat free dari vendor decoration pelamin, so terima je la... teringin handbouquet cantik2 tapi... xnak tambah budget lagi huhuu :(

K.I.N.A on July 6, 2011 at 7:02 PM said...

nora: haha..betul gak tu..nanti bunga overshadow pengantin plak ye..:P

miss puteri on July 6, 2011 at 7:03 PM said...

hahahahahahaha. sebat nak?? ko ingat aku ada puteri raja kawin putera raja?? hee..
btw put x pk sgt HB camne...hehe.. asal ada.hehe

K.I.N.A on July 6, 2011 at 7:03 PM said...

ms red ribbon: boleh request dgn vendor u nak cantik2..tp jgn melebih2 jela..hehe..free pun ada kita bayar kan..

K.I.N.A on July 6, 2011 at 7:03 PM said...

put: hahaha..dah lari..tak sempat sebat..hahaha..

Hunny Kitty on July 6, 2011 at 7:21 PM said...

pilih yg menyumbang kepda identiti u la kina....hehehe

K.I.N.A on July 6, 2011 at 7:30 PM said...

hunny: hehe..baik..ibarat hello kitty = hunny..hehe..

LisaLisut on July 6, 2011 at 8:18 PM said...

nice info.tp i rs bentuk teardrop/cascading tu sesuai kalau org tu tinggi so tak dela nampak "berat" dan rendah utk org yg mmg pendek dan rendang.hihi.just my 2cent.

i suka round.timeless la kononnya..haha

LisaLisut on July 6, 2011 at 8:24 PM said...

eh sj ngade nk tmbh lg skit.haha
i suka round,posy and arm! :)

Rilla on July 6, 2011 at 8:26 PM said...

Hahaha..kan? Tetiba rasa macam nak sama nama ngan Puteri Raifana. Rilla suka hand-tied. Tapi takde pulak dalam gambar

~ NANA ~ on July 6, 2011 at 8:27 PM said...

eh macam menarik pulak yg cone tu! unikk

K.I.N.A on July 6, 2011 at 8:55 PM said...

lisa: setuju sgt! kalau nak cascade pun tak boleh meleret2..macam veil la..hehe..

round mmg timeless..ah..terigt lagu timeless..

rilla: haha..jom..puteri kina & puteri rilla..:P..hand tied mencerminkan seorang yg ayu lg simple..like..

nana: kan? macam askem pun ade..hehe..

zimie on July 7, 2011 at 1:37 AM said...

owh bentuk kipas, cone dan ala pomander ball tu 1st time tengok.igt bentuk bulat biasa tu je yg wujud.hehe cascading cam kate tu pon cantik dah kina.

Fariza on July 7, 2011 at 9:36 AM said...

rambang mato den. ehehehehe
cntik2 kan.
kina exchange link. (lupa pula T_T)

UyaRayza on July 7, 2011 at 10:16 AM said...

aku punye pomander..ye ker ejaan tue hehe..simple2 jah hehehe

nur on July 7, 2011 at 10:34 AM said...

KINA..HAI.. I'M BACK!.. HEHEH..
YANG PENTING CHANTIQUE DALAM GAMBAR DEAR..

ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

kaklong on July 7, 2011 at 11:14 AM said...

kalo kak long semua pun suka...tp harus la RED ROSE menjadi pujaan hati kan...ahask...pilihan mu yg tebaik cik kina...=)

Mia-Ina on July 7, 2011 at 1:03 PM said...

nosegay & possy look se sweet kina

Adyla on July 7, 2011 at 4:33 PM said...

cantiknye...semua cantik..

iedayah on July 11, 2011 at 1:01 AM said...

wa..bestny ..rmbg mate jdny..rs nk khwin lg r kina..=)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork