Katil untuk bilik pengantin

Salam

Katil pilihan ibu kina dekat post ni dah sampai..
Bulan May dah sampai sebenarnya tapi tak berpeluang untuk cerita..

Baju pertama yang menetap dalam almari adalah baju nikah kina..
Baju nikah pun belum hias-hias lagi..kosong takde apa..biar dulu..
Hehe..Excited..Yela, dah ada katil untuk rumah sendiri nanti..


Tapi almari & katil lama ibu yang kina & adik pakai buat masa ni,
masih belum pindah dari bilik..so dalam bilik ada 2 set..heh..sendat..
Katil baru pula dah dipenuhi barang-barang hantaran..heh..
Bilik macam tongkak pecah..herrrmmm...

Masa first time ibu tengok bantal nikah kina..dia cakap macam kepala katil..
Hehe..cuma kepala katil bentuk diamond..
Tilam & Kepala katil






Alhamdulillah, kina suka design katil & almari ni..
Walaupun sebenarnya dari set yang berlainan..tapi matching aje..
Harap akan pakai sampai bertahun-tahun la..

Minggu lepas first time kina & pudin pergi IKEA terus jadi jakun!
Best jugak kalau duduk KL, beli kat situ je perabot..cantik2, moden2 gitu..
Banyak katil & almari yang menarik perhatian..tilam empuk je..

Tilam kina ni keras gila..tapi ibu cakap bagus tilam ni..
Untuk jangka masa panjang kot? Dekat rumah sewa tidur atas toto je..
Sampai sakit-sakit belakang..Tapi its ok..Bertahan untuk 80++ hari je lagi..

Jia You! (ejaan betul bagi chayok)

30 lovely comments:

tqahmisdar on July 4, 2011 at 1:06 PM said...

suka almari tu.. cantik! =)

UyaRayza on July 4, 2011 at 1:15 PM said...

english style sgt perabot2 tue hehehe..cantek2

Miss Sunshine on July 4, 2011 at 1:30 PM said...

cantiknya perabot warna putih...
kat ikea memang cantik2.. suka tengok perabot dia walaupun takde duit pun nak beli.. kalau dapat katalog ikea, suke belek2 banyak kali. perabot ikea simple and modern..

e k i n ♥ y u s r i on July 4, 2011 at 1:56 PM said...

katil kte same

choclairissa @ intan on July 4, 2011 at 2:04 PM said...

saye pun suka set perabot putih :) sbb tu time kawen pun gune putih jugak :)

Mia-Ina on July 4, 2011 at 2:24 PM said...

nmpk moden..nice gayanya

misssazusarin on July 4, 2011 at 2:26 PM said...

besnyerrr..bes..bes..wani gne katil dr abg2 nyer dl..keh2

miss puteri on July 4, 2011 at 2:36 PM said...

put guna katil abg je tahun lepas..hee.. cantik2 suke.. kat ikea best sgt kan kn... katil put skrg pun keras. tak puas ati..hee..tapi bile tido ok je...hee

nida-razak on July 4, 2011 at 2:38 PM said...

cantikla almari kina...ske mcm tu.. =)

♥ Kasut Pink ♥ on July 4, 2011 at 2:58 PM said...

suke sgt perabot putih. cantik!

Cik Emie on July 4, 2011 at 4:01 PM said...

cantik lah kina! suke :) almari solek gah btol hehe :)

psstt: kalo g ikea mmg rambang mate kan :)

Lieya on July 4, 2011 at 4:06 PM said...

Cantekk kilooossss...

Fariza on July 4, 2011 at 4:11 PM said...

cntiklah kina. wiwit.
sy pun suka warna putih tok bilik romantik nanti. hahahahaha

.:shura shushi:. on July 4, 2011 at 4:29 PM said...

wah cantik!!! i like putih..bape bli tu..hihihi

NANA on July 4, 2011 at 4:36 PM said...

bestnye katil dia..ada dlm rm4k x kina?

Cik Lijah on July 4, 2011 at 4:42 PM said...

cantek kina....!! ala2 kat famista gak......mau dkt 4K nih...muahahaha!

K.I.N.A on July 4, 2011 at 4:43 PM said...

tqah: TQ!!

uya: ni namanya omputeh celup..:P..haha..

hana: setuju..simple..nice..i like!

ekin: yeay! geng!hehe

intan: nampak suci bersih je kan..sama la kite..hehe..

mia: pandai ibu kina pilih kan..:P

wani: kina takde abg atau pun kakak..hehe..:P

K.I.N.A on July 4, 2011 at 4:47 PM said...

put: nanti put boleh la beli kat ikea kan? dah duduk KL..hehe..

nida: suka jugak..cuma harap2 anai2 tak serang..hehe..

kasut pink: tq..:)

emie: gah ke?hee..biasa2 je..kerusi die tak best..rendah sgt..ok..bajet tinggi mcm emie..:P

lieya: tq darl!!

fariza: hehe..romantik..i like..:)

shura, nana & lijah: harganya 3+++..:)..hampir la 4K tu..tapi tak sampai..hee..memang kena pakai berpuluh tahun..:P

zimie on July 4, 2011 at 5:10 PM said...

set katil kegemaran zimie camni!!!bestnye kina.suka sangat katil warna putih.btw meja solek tu nmpk padu dan mahal.hehe

K.I.N.A on July 4, 2011 at 5:17 PM said...

zimie: hehe..padu eh..^_^..meh beli sama2 set camni..hee

anaztasias nora aira on July 4, 2011 at 5:27 PM said...

english design. beshnya !!

K.I.N.A on July 4, 2011 at 5:50 PM said...

nora: hehe..omputeh celup tepung ni..:P

miss v on July 4, 2011 at 9:27 PM said...

perabot putih memang in trend sekarang kan.. saye pon same puteh jue =D

tapi lepas kawen kene tinggalkan kat rumah parents la jwpnye.. jauh naaa nak angkut naik belon.

Ms and Mr Red Ribbon on July 5, 2011 at 1:42 AM said...

kinaaa... saya belum beli katil lagi... katil tue comel!!!

Hunny Kitty on July 5, 2011 at 9:02 AM said...

antara katil yg masuk dalam list memula nak beli duluk ...lepas tu tak jadik cos ai suke lagik katil bertiang ....ngeeee

erin moshimoshi on July 5, 2011 at 11:20 AM said...

nice ..i want ... blnje dear ghakakaka

Adawiyah A.Halim on July 5, 2011 at 2:03 PM said...

hehehe..katil sma...kaler jer xsama..hehehe..tgh musim katil jenis cmni kan..hehehe

miss linaz on July 5, 2011 at 10:01 PM said...

kina...btul ke lg 80 hr je lg....huhuh....
kt bynk lg xwat ni..... stressssss

kaklong on July 6, 2011 at 12:30 PM said...

wah...kak long pun suka design ni...kat meja solek banyaknyer laci...leh letak macam2 ni....tinkkkkk3....byk pikir ni...heheheh =)

nur on July 7, 2011 at 10:39 AM said...

CANTIKNYA KINA.. TERINGIN NAK PEGI MAJLES KINA NI.. HEHE..

BARU TAU EJAAN CAIYOK TU..


ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork