Rahsia sebalik tarikh baru

Salam
Bagi yang tak tahu lagi, hari bersejarah kami akan bertukar..
Iyup..seperti jangkaan ramai..diawalkan..Alhamdulillah..
Tarikhnya ialah..jeng-jeng-jeng..macam poyo je..takde orang nantikan..haha..

Akad nikah : 30 September 2011 (30.09.11)
           Resepsi : 1 Oktober 2011 (01.10.11)
Ada yang sama tak tarikh ni???

Nampaknya kena tukar lah nama blog..hehe..
tapi boleh tukar kepada 01.10.11..hehe..still cantik di mata beta..

Actually terdapat beberapa lagi tarikh..iaitu lambatkan..
atau tunda 1 hari saja dari tarikh asal..tapi terdapat argument di situ..
Pudin nak akad nikah stay 11.11.11 cuma resepsi 13.11.11..
Kina pulak nak nikah 30.09.11 resepsi 01.10.11..
Akhir sekali, kina mengambil risiko yang agak besar..haha..

"Ok2, letak pada ketentuan Allah, kalau kita menang contest
razali photography tu di mana kita akan jimat kat situ, kita buat ekot kina,
Sebab 11.11.11 encik razali da dibook..
so tentu la xdapat tgkap gmbr walaupun menang..
Kalau kalah kita ekot tarikh asal je tapi resepsi 13.11.11"..
Alhamdulillah, menang contest tu & pudin pun bagitahu dekat family..
Then semua setuju..lalalala..hehe..hihi..kina memang tak sangka..
Ada hikmah di sebalik semua yang terjadi..fully book ke..
takde dewan ke..kita kena selalu berdoa kepada yang Di Atas..
Sebab kita hanya merancang..bukan?

Dah maghrib..jom solat..;)

9 lovely comments:

Syima Syaz on January 2, 2011 at 7:16 PM said...

dear...tak sama date.kita kawin dulu, insyaallah...hehe

AnEs on January 2, 2011 at 7:42 PM said...

Alhamdulillah..yang da ditentukan tu kan mmg yang terbaek!hihi

THE LEKAT LEKIT STORY on January 2, 2011 at 8:06 PM said...

moga di permudahkan segala urusan & termakbul segala perancangan.. amin
ENTRI TERKINI BONTOT MENGELEBEH

.::DinCma::. on January 2, 2011 at 8:20 PM said...

wahh.. tarikh diawalkan.. still cantik tarikh tuu.. semoga segalanya dipermudahkan.. tahniah kina&pudin;-)

LisaLisut on January 2, 2011 at 8:39 PM said...

hehe.i tot awal tu smpai ke bulan 6.awl sebulan..ok la tu dh ade date.date tu penting :P

K.I.N.A on January 2, 2011 at 9:31 PM said...

Hehe..skali lg balas scare bulk la eh..:)

Syima Syaz>hehe..insyaAllah..congrates dear u kawin dlu..

Anes>Alhamdulillah..btol3..Allah sebaik2 perancang kan dan penentu segalanya..

THE LEKAT LEKIT STORY>amin2..moge begitu lah hendaknya kan..insyaAllah

DinCma>aah..diawalkan sedikit..tenkiu2..cntik eh tarikh tu..insyaAllah..pray for us ok..

LisaLisut>hehe..awal nye u tot diawalkan tu..ehe..btol2..yang penting da ade date kan..:)

~ mizzAmy ~ on January 3, 2011 at 11:39 AM said...

Alhamdulillah.... lewat beberapa hari je dari my date. moga2 kita semua dipermudahkan untuk mendirikan masjid. amin...

masmOna on January 3, 2011 at 9:55 PM said...

kina..awal ke lewat ke janji kawen ye tak? hehe..semoga segalanya dipermudahkan kina dearie =)

amalina baharuddin on August 10, 2011 at 11:05 AM said...

cantik tarikh 30september2011:)
sbb bsday ema .. hehe
1.10.2011 bsday mama in law:)
ema nikah 19.11.2011 .. cntik gak kan ? reception ema 20.11.2011

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork