Bunga-bunga tanganku

Salam

Selamat hari Isnin! Mulakan hari ini dengan senyuman seindah bunga-bungaan..eceh.
Banyak sebenarnya nak kongsi bersama, semalam 8 tempat kina terjah tau..penat.

Tapi hari ni macam semangat berkobar-kobar macam udang galah bakar..
Apa kaitan kan? hahaha..lapar la..belum breakfast lagi..

Orite, tentang handbouquet. Kina dah buat research pasal keserasian
antara bentuk handbouquet & bentuk badan..Wah, ada jugak kan isu macam ni?

Nak tahu bentuk bunga tangan yang sesuai dengan badan anda? Klik sini!
Since bentuk badan kina tak sesuai dengan bentuk cascade,
so kina opt to timeless beauty round shape..classic gitu..senang cerita.

Kina nak merasa guna pelbagai material,
maksudnya fresh flower ke artificial ke paper ke kan.
At least setiap momen tu berlainan bunga tangan.
Ada 3 majlis dah dapat rasa semua 3 jenis pun ok.

Bunga Tangan Solemnization: Bunga fresh flower dari Dina Halim.
Ni dapat free sebab menang contest. Kak nad cakap sebab kina punya majlis jauh,
Jadi ambil bunga yang tahan lama. So kina bagi la contoh design macam kat bawah ni.
Bunga tangan warna pinkish2..

Akhir perbincangan adalah bunga carnation & ros. Kina suka kedua-dua bunga tu.
Jenis bunga: Ros & Carnation
Warna: Variasi pink

Bunga Tangan Reception: Bunga kristal DIY sendiri.
Bunga ni dah 70% siap. Malas nak pintal dawai halus last-last gam je..hahaha.
Dah last minit ni buat je apa yang rasa nak buat. Tapi gam memang penuh la..
Ini dia! 

Jenis bunga: Kristal beli dekat kedai bunga reben
Warna: 5 warna. (Dark purple, Shocking pink,Pink merah, Light pink, Putih)

Bunga Tangan Bertandang: Bunga fabrik dari Cik Intan NorAzam
Tempah lepas intan kahwin = lepas kina kahwin juga sebab tarikh sama.
Bunga fabrik ni memang comel, dah la ringan je berbanding bunga kristal.
Dengan harapan pengantin juga akan secomel bunga ni!

Jenis bunga: Fabrik Warna: Belum dikenalpasti. sebab baju pun belum ado.

InsyaAllah, semoga semua berjalan lancar..Amin..

19 lovely comments:

Fariza on September 12, 2011 at 8:49 AM said...

COMEL.
kina ceritalah pasal RKM itu.
dh fitting kan. wiwit

K.I.N.A on September 12, 2011 at 8:50 AM said...

fariza: a,ah..dah fitting semalam..insyaAllah..esok kina share ye..

miey anna on September 12, 2011 at 8:58 AM said...

hehe..kina comey...yeayy...kebetulan tengah terpikir tentang benda yang sama...amy pon gne 3 jenis bunga..hiks..suke ^_^

nurul izayani on September 12, 2011 at 9:31 AM said...

bunga fabrik comel =)

blog-tips-kurus on September 12, 2011 at 9:34 AM said...

'kelaassaa kina!!'
bunga pon kena fit dengan bodi yek?
*majlis dah dekat ye.. :-)

ni@ @in on September 12, 2011 at 9:52 AM said...

yg kristal n fabrik tu cantek sgt:)

~ NANA ~ on September 12, 2011 at 10:24 AM said...

dua2 bunga sgt cantik! hehe

kaklong on September 12, 2011 at 10:37 AM said...

kak long suke bunga yg last sekali..mngikut trend skrg dear...

wah, nak share,, tak sabar kak long nak tgu entry baru ni...;)

syuhaidah on September 12, 2011 at 10:54 AM said...

haah..kawin sekali je kn..jd rase la sume jenis hand bouquet kn ;)

miss puteri on September 12, 2011 at 10:55 AM said...

hehe. cam sama je kita kan.. warna pon lebih kurang je. yang bertandang jeh amik je apa g butik bagi..hehe... cantik semua..

intan on September 12, 2011 at 12:25 PM said...

suke! tup2 ada bunga intan gak~ like 10000x..

bgus kina tak tempah sekarang, sekurang2 nye takde la serabut sgt kepala ni pk..hehehehhe. nanti lepas kite kawen k. hihihik~

A 'n' M on September 12, 2011 at 2:22 PM said...

good luck kina!!wahhhh...kelas HB sampai 3 jenis.hehe.xsbr nak tgk kina kawin nanti.. :)

wande-ful on September 12, 2011 at 3:00 PM said...

hy kina...nk tnye la...
nak gam kristal tuh pakai gam ape eh?

pakai glue gun cm tak lekat jer...uhuk2...

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on September 12, 2011 at 3:06 PM said...

suke yg bunga segar tu..cantik! =)

Ms and Mr Red Ribbon on September 12, 2011 at 3:42 PM said...

comel... banyaknye bunga tangan :)

K.I.N.A on September 12, 2011 at 4:01 PM said...

aimi: kita serupa!hee

nurul: tengok live2 lagi comel tau..

blog tips kurus: haha..takde kelas2 la..terjumpa sebenarny info tu..haha..:P

nia: tq nia..:)

NANA: 2 je? hee..

K.I.N.A on September 12, 2011 at 4:02 PM said...

kak long: next entry pasal fitting baju..:P..

syuhaidah: hehe..tu la..tp jgn terover bajet utk mende ni..bunga fabrik intan murah je..:)

put: kita kan selalu sama2..hehe..sehati sejiwa!

intan: mesti la ade..hee..comel lote..

K.I.N.A on September 12, 2011 at 4:03 PM said...

wande: kina pakai glue gam..tp memang banyak..masa gam tu jgn gerakkan smpi die kering betul..

maera: bunga fresh flower sentiasa menguntum hati..cewah..

Ms Red: hee..nanti yang bukan fresh flower boleh kasi pinjam2..

Jan@Afzan on September 13, 2011 at 8:39 AM said...

cantek juga ya, bunga tangan fabrik..first time dengar ni..

cant wait for the wedding! sure cantek Kina...

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork