Fitting kali pertama

Salam
After fitting baju di Rumah Kebaya Malaysia kemarin,
Baru rasa macam cepatnya...nak kahwin dah ke?huhuhu..

Kina, pudin & firuz (PA tanpa gaji kami) sampai di RKM jam 11 pagi.
Kak sitti dah menunggu & mempelawa kami masuk dengan senyuman..

Mula-mula kak sitti mintak pudin test baju dulu..
.
.
.
.
Jeng-jeng-jeng
Kita kasi potong kapala..:P

Lengan baju senteng sikit, yang lain semua dah ok.
Kak sitti try adjustkan..tapi still senteng sikit..
Kak sitti tanya kalau kina nak baju lain..tapi kina nak baju yang ni je..

Adakah kina kejam pada pudin sebab kina taknak baju lain?haha
Siapa suruh makan banyak kacang panjang, kan dah panjang tangan..:P
(copy ayat ahmad fairus..hehe) 
Kak sitti cuba lagi untuk adjust bagi nampak ok..Tq kak sitti..
Kak sitti bagi tips supaya nampak tak senteng sangat..

Lepas tu, tibalah giliran kina untuk fitting pulak..
Mula dengan kain, korset & inner yang matching color dengan baju.
Dengan kina tangan labuh sikit tapi still ok..cuma kena kecikkan lagi..
Kain pun agak labuh, pakai kasut tinggi macam susah nak jalan..
Beading sarat & cantik! Baju tu cantik, pemakainya biasa2 aje..:P kina nampak gemuk kan?haha

Diingatkan kalau nak fitting bawak sekali kasut yang kita nak pakai nanti..
Baru senang nak alter ikut ketinggian kasut atau boleh testing jalan..hee..
Kina memang tak reti kasut pengantin yang sarung je..tak boleh jalan..
At least kena ada support kat belakang kaki..

Next fitting 25hb, kalau dah ok boleh ambil terus baju..
Kalau ada yang tak kena kena buat fitting lagi..
Hopefully semuanya ok aje ye..

Terima kasih buat kak sitti & ahmad fairus yang melayan kami dengan baik sekali.




p/s: ni boleh kira teaser sekali la kan..^_^


32 lovely comments:

Fariza on September 13, 2011 at 10:19 AM said...

wow. bestnya. mesti cntik ni. kina mana ada gemuk. ok je. wiwit. semoga semuanya ok. amin

anaztasias nora aira on September 13, 2011 at 10:20 AM said...

my faveret colour. mesti la cantik wewitttttttttttt :)

K.I.N.A on September 13, 2011 at 10:22 AM said...

fariza: amin ya rabbal alamin..kina dah penuhi janji buat review fitting ni..:P..ade upah tak?hee

nora: hehe..dark purple..bakal jadi faveret colour jugak la..:P

kaklong on September 13, 2011 at 10:37 AM said...

sangat cantik...mesti nmpk beseri2 lagi dgn make up lagi n dgn suasana majlis nnt...auw! ;)

~ NANA ~ on September 13, 2011 at 10:38 AM said...

wahhh purple! cantik :)

K.I.N.A on September 13, 2011 at 10:40 AM said...

kak long: tq dear..hopefully ya..:)

NANA: ^_^

miey anna on September 13, 2011 at 10:41 AM said...

cantiknya kinaaaa.....suke!! x sabar nak tengok nanti....^_^

Jan@Afzan on September 13, 2011 at 10:58 AM said...

kaler yang caantek kina! tapi kepala lak kena potong! huhuh. takpe, teaser lah kan..hehe

mana lah ada gemuk cik kina..

p/s : thanks left msg kat chatbox..huhu. malu lak i.

hanys on September 13, 2011 at 11:13 AM said...

Nomu yiputta! Translate~ sgt cantik kina!! Tp kina kejam bg si dia pkai bj senteng. Hahaha..

farhanna on September 13, 2011 at 11:22 AM said...

kaler dia sgt gojes!

hayati hashim on September 13, 2011 at 11:48 AM said...

jeles dengan KINA, sekian.

=)

K.I.N.A on September 13, 2011 at 11:59 AM said...

aimi: hee..thanks..

jan: haha..kena kasi mekap dulu..haha..:P

hanys: arigato! hehe..

farhanna: thanks..dark purple nmpk kurus sket..

hayati: aip..jgn jeles2..pegi rumah kebaya ye..:)

nida-razak on September 13, 2011 at 12:02 PM said...

kina..cantikkknyaaa....ske =)

Mizz Ryn on September 13, 2011 at 12:06 PM said...

chumil ... darkpurple ek ?? feberet colour tu yunk .. sker2

honeylily on September 13, 2011 at 12:06 PM said...

to all bride to be:-
drop by at our http://littleangelcardeco.blogspot.com/....

farahfatihah on September 13, 2011 at 12:11 PM said...

kina selamat pengantin baru in advance yer..ff xsempat nk ke sana..sbb dah tukar ke jb....papepun tahniah tau =)

Hunny Kitty on September 13, 2011 at 12:14 PM said...

purple....yummyyy

tqahmisdar on September 13, 2011 at 12:41 PM said...

tak sabarnya nak tengok kina on real day.. =)

cik asam jeruk on September 13, 2011 at 1:00 PM said...

eh my favorite kaler gak.tp sy berangan nak purple biji kundang..ke sama je eh..janji purple gelap..sebab nak bg efek putih cket..kui3

Anis Zainal on September 13, 2011 at 1:46 PM said...

cntik la kina...oh!!! sy jeles:)

UyaRayza on September 13, 2011 at 1:54 PM said...

cntik baju ko babe..tak ade maknanye gemukkk..celah mane gmuk tue? hehhe

Cik Zimie on September 13, 2011 at 2:22 PM said...

suka nye warna tu.nampak kurus je kina :)

ni@ @in on September 13, 2011 at 2:55 PM said...

cantik la kaler purple tu cik kina..
x gemuk pom..selim melim j dlm pic tu:)

iyan shazlind on September 13, 2011 at 4:00 PM said...

cantik warna ni..cadang nak guna colour ni jugak nanti...:)

Khairiyah aka Kerry on September 13, 2011 at 4:34 PM said...

cantikkkkkkkk..!!
tp tak mampu la nk buat kat RKM.harga die lg mahal dr pakej pelamin akak kot huhuhu

Syima Syaz on September 13, 2011 at 8:00 PM said...

mane ade gemuk....kina ni....

Basyirah Abd Rahman on September 13, 2011 at 9:21 PM said...

shaaakee.. Sungguh gojes! ok, pasti pudin x berkelip melihat shake atas bawah. hahahaha.. semoga selamat semuanya ye dear! uwaa.. sungguh tak sabar nak tengok u all kahwin..

Fiza Zainol on September 13, 2011 at 10:40 PM said...

kina cntik la bju kina... mesti kina look gojes nti... xsabar nak tgk kina hari sanding ni... :)

nurul izayani on September 13, 2011 at 10:54 PM said...

my fevret colur jugak~waaaa cantik!!!!rkm tu =)

K.I.N.A on September 13, 2011 at 11:16 PM said...

alamak, tak larat nak reply 1 1 malam ni..tak berapa sihat & kena tido awal..
tq semua..baju RKM memang semua cantik2..

andai ada yang berminat utk tahu tentang RKM boleh email kina ye..

syg korang!

Ms and Mr Red Ribbon on September 19, 2011 at 5:46 PM said...

kina, cantik warna nie :)

:: FrappoFrap :: on September 26, 2011 at 10:23 AM said...

sweet nye.. i was thinking nak pilih kaler macam kina jugak tau.. Inspirations ni... hehehehe..

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork