To-do-list Sebulan Lagi Nak Kahwin

Salam 
Hari ni rasa insaf sikit nak buat kerja kahwin. cuti raya = cuti kerja kahwin.
Bila dah tinggal kurang dari sebulan ni atau lebih tepat 23 hari lagi ni.. 
Tak boleh nak buat checklist panjang berjela dah tapi kena lah buat TO-DO list..
Baru boleh nampak apa yang belum siap & terus say I DOx100000..hahaha..

NIKAH
  1. Tudung nikah & veil untuk nikah: tunggu Koleksi Vispera call
  2. Beading baju nikah : macam takkan buat je ni. haha
  3. Survey bunga pahar murah-murah punya. : kalau takde bunga pahar boleh tak?-_- (ibu dah buat muka..hahaha)
  4. Doorgift: kotak & hadiah innershine dah ada. belum lipat & packagingkan mereka. bahan-bahan untuk buat bunga rampai belum cari. tiru xora je la.
  5. Senarai gambar-wajib-tangkap nak bagitahu Mohd Razali.:tiru lisa je la.
  6. Kumpulkan address: alamat masih berterabur. ada dekat gtalk, ada dekat FB,email.
  7. Beli setem, print alamat atas envelope & bagi abang posmen.
  8. Follow up dengan vendor-vendor yang menang contest: kena buat muka tebal.
  9. Inai: dah try pada adik, inai serbuk dari Mekah ibu beli 2 tahun lepas, takde warna pun. dah masuk angin kot inai tu.haha.so kena cari.
  10. Cincin: cuci cincin tunang 11 sept ni. ya, recycle aje.
  11. Mini pelamin: Discuss dengan fairus untuk DIY. Ingatkan ayah ambil platform
  12. Sediakan dokumen: ambil gambar passport je tinggal. muka comot.

RESEPSI

  1. Fitting Rumah Kebaya Malaysia: dah set appointment 11 sept ni.
  2. Bunga tangan kristal: malasnya nak buat. baru 3 kuntum.haha
  3. Canvas: hantar gambar pada ThePhotoboothCorner. takde gambar menarik.-_-
  4. Signage & Menu Label: cari kayu,finalize design & print dgn KBB.
  5. Doorgift: Botol jar je ada. macam tak sempat nak DIY beriya. huhu. beli lolipop. buat TQ tag.
  6. Centerpiece: Dah ada idea tapi tak tahu berapa sebab belum visualizekan susunan meja.
  7. Visual: Tak buat lagi susunatur. nak pakai meja petak jadi tak tahu camne.
  8. Guestbook corner: macam dah lari budget je nak merealisasikan idea tu. :P
  9. Cari tudung dark purple: incase tak sesuai dengan muka yang bulat ini.
  10. Skrip DJ: belum edit-edit lagi. macam skema je skrip tu. -_-
Ok. 22 perkara lagi yang nak dibuat dalam masa 23 hari. 
(padahal mengelat ada yang gabung-gabung dalam 1 topik)
Benda-benda remeh temeh ni macam lagi memeningkan kepala di saat-saat akhir.
Rasa macam semua taknak buat lah..lari budget la..yela, cenonet-cenonet je tapi bila kumpul-kumpul semua senak tengok nak bayarnya nanti. InsyaAllah. Boleh!

Aja-Aja Fighting!

20 lovely comments:

Basyirah Abd Rahman on September 7, 2011 at 1:02 PM said...

Shakinaaaaaa.. semakin matang list ini, insyaallah.. boleh buat 3-4 bende satu hari tu. cuma kene standby masa dan uwang aja buk.. haha

Smile and cheer my gurl!

p/s: shake, tengoklah bunting kahwin basyi baru buat tu, huhu.. kalau u rs ok, i nak submit pd prof i..

jooleata on September 7, 2011 at 1:02 PM said...

1st time nak komen kat blog kina ni,.. :D

nice.. banyak da settle..

caiyokk

K.I.N.A on September 7, 2011 at 1:10 PM said...

basyee: doorgift yg paling merisaukan sebab semua di kampung..hehe..dah check it out!i smile..^___^

jooleata:: hai dear..alhamdulillah..big2 thing byk da siap..yg ni small2 thing..tp kumpul byk2 jadi big thing juga tu..:P

Mizz Ryn on September 7, 2011 at 2:23 PM said...

erm .. 22 dlm 23 ari ek ... meh ryn bg idea .. hehe
beading bj nikah - tampal je yg leh pki iron tu .. sng n cpt ..
bunga pahar tu leh wt bunga tisu .. kejap je dear ..
eceh .. ckp mcm sng kan .. xpe.. chaiyok dear ...

K.I.N.A on September 7, 2011 at 2:38 PM said...

ryn: memang terfikir mcm ryn ckp tu..iron je batu macam masa tunang ritu..

haha..tgn kina tak kreatif..:P

miss puteri on September 7, 2011 at 2:51 PM said...

wehuuu.. sikit dalam banyak.. kamon2 kina kamon.. tape, doorgift tu nanti ada sedare2 kawan2 akan membantu menyiapkannya.. jgn risau ye,,, hee. (^_^)

A 'n' M on September 7, 2011 at 2:53 PM said...

kina...goodluck utk semua persiapan tu.dont worry.mesti sempat nak buat punya...
tak sabar nak tengok wedding kina.nanti jgn lupa buat review.hehe =)

Fariza on September 7, 2011 at 2:53 PM said...

alhamdulillah :)
bestnya majlis kina. meriah.
insyaAllah semuanya berjalan dgn lancar dan boleh !!!

rara pinkmafia on September 7, 2011 at 2:54 PM said...

peningkan kalau pk sal kawen.

LisaLisut on September 7, 2011 at 3:10 PM said...

ngeee tau takpaaaaaaaaaa.yg conet2 tu la yg mlas nk buat yg rs semput nk byr.haha.tp kalau dh book mmg kene la byr wawawa.doorgifts i tak siap isi lg.abis stock.gagagaga.plus ade kt seremban.pulun je bbrp hari b4 kawin nt i buat haha

eiii cpt la pos kad.jgn delay2.hehe.address i kt BBF mail address ye :) tq.

gudluck! :)

Cik Zimie on September 7, 2011 at 3:37 PM said...

mak uii kina.lg 22 hari kah?cepatnye masa berlalu kan.ade a few yg tak sempat DIY,etc ye.tapi nampaknye kina masih relax.kalau zimie,mau terkujat terseksa tersekat jiwa baten.haha

Hunny Kitty on September 7, 2011 at 4:43 PM said...

kejapppp je kan?? semoga Allah mempermudahkan jalan ke MASJID itu... =)

syaz@rozelt on September 7, 2011 at 5:16 PM said...

shake klu de pape nak mintak tolong gtau ler..be cool k!hehe

fighting!

Mimis on September 7, 2011 at 5:37 PM said...

hmm.. klau tgk list tu.. mcm byk aje lagi perkara2 yg blom siap.. anyway.. good luck :)

anaztasias nora aira on September 7, 2011 at 6:18 PM said...

nak nora tolong bgtahu key, gud luck kina !

syuhaidah on September 7, 2011 at 8:55 PM said...

good luck kina...semoga selamat semuanye ye ;)

MizaShoppe on September 8, 2011 at 12:30 AM said...

WHOAAAA....seram tgk wedding prepration...gud luck...

Mawar misswateva on September 8, 2011 at 10:04 AM said...

huuhh.23 hari lagi!kjap je tuuuu.
alhamdulillah tinggal benda2 simple je kn.tp benda2 simple tu la kdg2 kite selalu lebih fokus kan.haha.
all the best kina!
*aja-aja fighting!*

Ms and Mr Red Ribbon on September 8, 2011 at 1:18 PM said...

kina... nape sound macam xde semangat je? cmon, youre one of the best b2b blogger i know... jangan patah semangat k?

hari tue me juga rasa start malas dalam 1 week before wedding, sebab dah plan 1 week before nak rehat, tapi 1 week before tu banyak bende xsiap lagi... so u better siapkan sekarang before it's too late...

semangat! semangat!

cik tie@ibtisam on October 18, 2011 at 11:13 PM said...

hai kina~

lama da cik tie xtinggal komen.. silent reader je skrg ni... xde mud na tulis...

may i know, ape senarai gbr yg wajib amek 2 eak??
hehe~ tq~

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork