Wedding blogger & 5 hari bekerja

Salam

Ini adalah kali pertama kina pergi wedding blogger pahang.
Pertama kali pergi terus 2 wedding kan. Tahniah buat put & dyll.
Tidak dilupa kepada blogger lain iaitu lisa,syima,hidayah,ekin & lain-lain.
(maaf mungkin ada yang keciciran)

Biarkan gambar bercerita 1001 cerita..
Sampai2 terus tangkap gambar..put nampak aje kina sampai..put cantik ok! busana kami dari vendor yang sama, warna pun hampir sama..:)..nak cantik macam put jugak lah..:P

b2b dari pahang..ramai sangat tetamu put jadi kami duduk di tepi..peak hour katakan..:)

Romantic colours..tiba-tiba ada cahaya keimanan dari atas..:P

Di canvas photo put..Sarah buat ape tu??hehe

Baju dyll cantik kan? Cupcake tu pun comel sangat..

Kami sampai agak lewat jadi dapat bergambar sakan dgn pengantin..
Kina mengikut tema dyll kan? hahaha..(baju pinjam mak kina punya..lupa bawak balik baju)

Kina pergi dengan pudin seterusnya konvoi dengan nora,intan,aliza & sarah.
Sebenarnya kina dari kuantan, pudin dari melaka.
kitorang jumpa dekat tol temerloh.

Then baru naik 1 kereta. bila nak balik KL naik kereta masing-masing semula.
Betapa gigihnya kan..hehe..terharu tak wahai pengantin sekalian?haha..
sebenarnya sebab lepas tu nak pindah-pindah barang dari rumah sewa kina.haha
Alhamdulillah, bersyukur sangat ada bakal suami yang sangat rajin & baik hati.

 Apa yang 5 hari lagi? Kahwin? No no no..
Kahwin lambat lagi..haha..minggu depan kina kahwin..chillex dulu..
5 hari lagi untuk kina bekerja..Sedih rasa sebak sangat la plak..
Esok nak buat surat letak jawatan dah..

Yup, kina akan berhenti berkeje & pindah ke Melaka.
Rasa sedih sebab kina sangat sayangkan office kina ni..
Mana taknya sehari selepas kina konvo degree terus masuk keje sini..
Sampai sekarang ni..dah 2 tahun 1 bulan kina berkhidmat..(khidmat la sangat)
Tapi betapa setianya daku kepadamu wahai office..

Kina jenis yang ego..tak main nak cakap touching2 kat depan-depan..
Tapi seriously kina rasa kina akan menangis dengan lebatnya
kalau buat ucapan pada semua officemate nanti..
Ada sejuta kenangan terindah bersama. Tak mungkin dilupa. :(
Makan-makan time, badminton time, mandi hujan time, skytrex time,meeting time..
kena marah time,bengang time,gosip time, sembahyang time..banyak la timenya..

Lepas ni kina buat apa? Kerja apa? Tengok la macam mana nanti.
Everything happen with a reason..Kina percaya, Allah ada reasonNya.
Look forward to stay in Melaka! :P

Last sekali nak ucap tq banyak2 kepada someone yang special..
Thanks kepada tunang kina kat bawah ni yang sangat rajin & baik hati..
Ada orang cakap ni muka kina kalau kina lelaki..haha..
Pudin versi perempuan?haha..(gambar candid ni sebab tu tak sempat tunjuk gigi.:P)

26 lovely comments:

IeraAzizi on September 20, 2011 at 6:51 PM said...

kalau de event kt opis en din kite berpeluang la jumpe cik kina.. :)

K.I.N.A on September 20, 2011 at 7:10 PM said...

iera: insyaAllah..hehe..:)

Cik Lijah on September 20, 2011 at 7:24 PM said...

review menarik....hik3..

jgn sedey2 kena tkr keje ok....mdh2an ade rezeki lg baik kat tempat br....(^^)

K.I.N.A on September 20, 2011 at 7:42 PM said...

cik lijah: lagi 10 hari kan? hehe..
amin..tapi rasa macam malas nak keje..hehe..:P

sarahhernyzar on September 20, 2011 at 7:50 PM said...

sara sedang beraksi la tu kina.. gila camera.. kahkahkah~!!! sara x benti keje.. tp di tamatkan perkhidmatan.. skng pn sudah santai di umah.. hikhikhik~!!! plus lagi postpone.. so skng gigih la mencari keje baru. Allah ada reasonNya.. rezeki di mana mana insyaAllah.. :)

Miss Sunshine on September 20, 2011 at 8:04 PM said...

bestnye kalau boleh berhenti kerja dan duduk dekat dengan en bakal suami lepas kahwin nanti kan...

takpe kina, kita doakan rezeki kina berlipat ganda lepas kahwin nanti. InsyaAllah.

Fariza on September 20, 2011 at 8:10 PM said...

dua2 comel. lalalalala :)

hayati hashim on September 20, 2011 at 8:18 PM said...

KINA.. rasa cam baru lagi kenal awk.. dah hampir 1.10 dh..OMG..tiba2 seram ngn diri sendiri...

anaztasias nora aira on September 20, 2011 at 9:42 PM said...

rezeki ada di mana mana dear ! btw welcome to melaka !

Mizz Ryn on September 20, 2011 at 11:30 PM said...

kalo org ckp gtu maybe kot .. muke ala2 .. tp kan mak sedara ryn pnh kte org yg de jodoh ni muke mmg seakan2 tp sejauh mne kebenaran nyer ryn x tau la .. dlm kes kina TERBUKTI !!!

miszatie on September 20, 2011 at 11:54 PM said...

bestnye dpt konvoi same2 dgn b2b len..atie xde masa lak..:)
xpe dear..atie doakan u always k..:)

terrenigma on September 21, 2011 at 12:04 AM said...

Tak sabar nak hadir =D

Akmal on September 21, 2011 at 12:43 AM said...

Kina, good luck with preparations!

nurul izayani on September 21, 2011 at 12:49 AM said...

aahla..same..sweetttt!!!

amani.. on September 21, 2011 at 12:52 AM said...

xpe kina bumi Allah ni luas rzeki tu ade kat mne2 jnji kte ikhlas..
yg pentg kina dh duduk dkt dgn bakal suami..yeay..:-)

amani.. on September 21, 2011 at 12:53 AM said...

bumi Allah tu luas rzeki tu ade kat mne2 jnji kte ikhlas..yg penting kina dh dekat dgn bakal suami..yeay!
xmau cdih2 ok..

Adawiyah A.Halim on September 21, 2011 at 8:44 AM said...

mula2 kite bc sedih..last2 gelak blk..apala kina ni..hehehe
sll org ckp kalo muka serupa..anak comel tau..heeee

SaMihaH on September 21, 2011 at 9:46 AM said...

kat melaka nanti ada rezeki lain pulak i'Allah..

dkt akhir2 ni banyakkan membaca utk jadi isteri yang baik dan solehah..ilmu perlu ada, baru r/tangga bahagia.. hehee

r/tangga ada pasang surutnya, pandai2 lah mengemudi bantera perkahwinan dengan sebaiknya..

Ikhlaskan hati, moga berkekalan hingga akhir hayat nanti..

Moga Allah berkati hingga ke syurga!

love,
K&S dan si kecik Arsyad

PussyCat on September 21, 2011 at 9:56 AM said...

kina!at last u will be in melaka,my hometown but ika yg masih ada di perantauan..u shud be thankful that u guys can live together after kawen..in my case kena apply transfer baru boleh dpt hidup bsama..itu pun xtau la ada kekosongan ke tak..huhu..biase le jd ultra gomen ni kan..

fatihiah on September 21, 2011 at 10:53 AM said...

hahahhh!! Kina & Pudin memang seiras pon!..
takpe lah kina, adalah tu hikmahnya nanti.. mana tau ada rezeki lagi bess kat sana kan? tak pon jadi housewife ke... besssnyaaa!!! bole buat bisnes kat umah ;)
anyway, take care yea darah manees ;)

Hunny Kitty on September 21, 2011 at 11:27 AM said...

seri PUAN sudah mula menyinar di wajah Cik (byebye) kina ...hehehhehehehe/..good luck kina!!!!!

SophoRoSyNe a.k.a cik giRang on September 21, 2011 at 12:07 PM said...

dpt pindah melaka ye dear?wah..rezeki nk duk dkt ng suami..hehehe

kite pon dlu selalu je org ckp kembar ngn muncet..n ramai gak la yg ckp kite ni muncet versi pmpuan n si muncet tuh kite versi lelaki..teringin nk suh dia pakai tudung n amek gambar sama2 hak hak hak..huiyh..buruknye gelak..hehehe

insyaAllah kalu xde aral melintang, kite akan sampai ke majlis kina nti..n dpt jumpa b2b yg len2 gak..x sabar x sabar..heheehuuu :D

syaz@rozelt on September 21, 2011 at 1:50 PM said...

wah..x saba jugak nak attend wedding shake..sebab ade bberapa preparations buat dekat opis kan..x saba nak tengok hasilnya..hehe..jangan sdey2 chill yaw!

damiaaqilla on September 22, 2011 at 9:40 AM said...

salam kina..nak tnya r.kina gn khidmat MUA kt mn ye nnti?tgh2 tercari2 lg skrg ni MUA yg sesuai.

Liyana on September 23, 2011 at 2:54 PM said...

wah x sampai seminggu lg ni..mesti tgh bdebar2, hihi

good luck yer :)

kina n tunang mmg mcm adik beradik je muka :)

Cik Zimie on September 26, 2011 at 11:27 PM said...

kina, muka anda dan pudin ni kan.erm memang la sama tapi tak serupa.ada iras2 gitu.hehe

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork