Deco testing doorgift jar

Salam 
 Masa bulan puasa ritu test beli kain untuk buat penutup botol jar..
Beli kain tu dekat Kamdar dengan intan & put dengan harga RM2/meter..
Murah kan? Kena la cari yang murah sebab nak buat 1000pcs kot..

Hasil testing-testing dengan sticker Shakina's Cookies jualan biskut raya..
suka cup polkadot ni..matching plak dengan kain tu kan..

Gunting tak berapa tajam tu jadi bergerigi je..Kina potong bulat..
Lepas tu ikat dengan getah je..

Coklat tu contoh untuk bergambar je ye..hahaha.. 
Tak mampu nak bagi coklat..biskut je la ye..hee.. 

 1000 botol jar nak buat macam ni..dalam masa tak seberapa nak ada ni.. 
Botol semua dekat kuantan..dan kina berkerja di KL..hee..susah jugak.. 
SEMPAT KE?

Last-last mungkin ikat riben tepek sticker je..hee.. 
 Makin dekat makin malas..main game & tengok anime lagi..hahaha.. 
Nak jadi bini orang dah kot..haha..

25 lovely comments:

nida-razak on September 8, 2011 at 3:05 PM said...

kina..klo ada yg boley tolong kina, sempat kot..kalo kina sorang2, xsure la..maybe boley tp kena fokus btul2 la..

~ NANA ~ on September 8, 2011 at 3:06 PM said...

1000 bkn sket tau dear...make sure jgn malu jgn segan mintak org lain tlg k :)

Fariza on September 8, 2011 at 3:07 PM said...

comelnya jar kina. x sabar nk tgk n dapat. he3. kina boleh buat punya. gempaklah ni.

K.I.N.A on September 8, 2011 at 3:07 PM said...

nida: itu la..nak membasuh botol hari tu sorang2 dah berjam..haha..

NANA: tu la..kena buat muka tebal ket..:)

Hunny Kitty on September 8, 2011 at 3:11 PM said...

kene amek tender nih hehehehe

K.I.N.A on September 8, 2011 at 3:13 PM said...

fariza: aip..botol jar fariza lg comel..kina malas nak menggunting la ni..

hunny: hehe..tender ape tu?business jar?hehe..:P

miszatie on September 8, 2011 at 3:26 PM said...

comelnye kina doorgift tuh..:)..DIY lak tuh..larat ke tuh nak bt manyak2..:D

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on September 8, 2011 at 3:29 PM said...

coklat tu mnggiurkan lah kina =)

K.I.N.A on September 8, 2011 at 3:33 PM said...

zatie: ni cadangan & angan2 la..tengok kelaratan..mampu tak nak merealisasikannye..huhu..

maera: jgn minta kina buat coklat..haha..tak mampu..:P

miss puteri on September 8, 2011 at 3:49 PM said...

sorg2 tak mampu dear, put memg pass to kawan2 buat. nasib baik mereka sukarela membantu.... sempat kalau kina buat fokus tu je kat rumah .. sempat tau siap kalau nak..hehe..

K.I.N.A on September 8, 2011 at 3:51 PM said...

put: import put lepas kawen bleh?hahaha..tu la..nak seribu daya..taknak seribu dalih..

rara pinkmafia on September 8, 2011 at 4:00 PM said...

cahiyok2.

K.I.N.A on September 8, 2011 at 4:40 PM said...

tq rara!

intan on September 8, 2011 at 4:47 PM said...

gudluck! suka sangat kain hot pink tu...

"cikkin" on September 8, 2011 at 4:59 PM said...

salam..hye kina..lame tak komen kat cni..=)

cantek!! sile buat cik kina..sempat lg..if ade contoh jar tu..malam2 sambil tgk anime potong laa kain tu dulu..nnti blk kuantan baru mintak tolon sedara mara letak n ikatkan..=)

good luck dear..=)

Cik Zimie on September 8, 2011 at 5:08 PM said...

amboi kemain 'persembahan' background gambar tu.cantekkk hehe.

ramai gak b2b ni kemaruk games termasuk la saya.adoiii malasnye nk pikir wed prep.blurrrr mcm takde progress je..

Mizz Ryn on September 8, 2011 at 5:21 PM said...

kina .. ryn de solution lg .. hehe .. ynk .. y not u x pyh gune kain tp paki doily paper yg kecil @ yg bese org gune utk lapik kuih .. u try cr dkt kedai brg2 kuih .. so x pyh la mik mase gunting kain n da most important thing .. doily tu dh siap2 lawo .. so org lain pun leh tlg dear ..
p/s : ni fikiran org mls dear ..

♥ Kasut Pink ♥ on September 8, 2011 at 5:23 PM said...

ct pon pnh bercdg nak ikat dgn kain mcm tu. klu jar kina ade kat KL mmg sempat je tp tu la kat ktn kan, pyh skt melainkan ramai pembantunya nnt..

luvira on September 8, 2011 at 6:27 PM said...

mintak tlg sedara mara...masa ira dulu, ramai yang membantu...nasib baik ramai yang ringan tulang ;)

ElyaElmo on September 8, 2011 at 6:29 PM said...

kina comel....nak jd pengntin dh kan!

Rilla on September 8, 2011 at 9:46 PM said...

Boleh mintak sedara mara tolong. Insya Allah ramai yang sudi. MAlah diorang akan suka bila kita mintak tolong kat diorang

fainie_riz on September 9, 2011 at 10:22 AM said...

rasanye mmg tak cukup tgn nk wt sume bnda..kdang2 rasa mcm nk wt keje guna kaki skali..cpt sikit siap..hihihii

kaklong on September 9, 2011 at 10:35 AM said...

buat mne yg termampu je dear..! ;p

syuhaidah on September 9, 2011 at 12:26 PM said...

good luck kina...kina siap2kn potong kain..aim la buat 50 sehari ke..huhu

farhanna on September 9, 2011 at 1:08 PM said...

i pun suke polka dot!

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork