DIY crystal brooch

Salam

Kina terharu sangat sebab 7 orang bridesmaid kina sudi ambil cuti 30 Sept.
Jadi, rasanya selain tempat tinggal free patut la bagi something special..
Mungkin tak special dari segi harga, sebab costnya tak banyak pun..
Rasanya 1 brooch tak cecah RM1 pun..belum kira lagi...

Tolong la terima dengan hati gembira ya bridesmaidku sekalian..hahaha..: p

Semalam kina try buat crystal brooch warna pink..
Crystal tu kina ambil yang lebih buat bunga tangan tu..
Berikut adalah barang-barang yang diperlukan untuk membuatnya..

Masa mula-mula blur macam mana nak gamkan & susun2 kristal tu..
Pastu hentam jela..siap lagi terkena gam tembak yang tengah hot & spicy tu..
Auuchhh... (saja nak buat korang terharu lagi..haha)

Ini lah DIY crystal brooch untuk bridesmaid itu. 
Senget benget..Maaf la sebab 1st time buat..-_-
Lepas ni nak buat warna purple plak..
Have a nice day!


21 lovely comments:

miss puteri on September 14, 2011 at 9:05 AM said...

soo cantik , kenapa bridemaids saya takde bunga nie.. haha.. tak buat lagi..hee. amik bunga kertas je lah..huuu

Fariza on September 14, 2011 at 9:13 AM said...

CNTIKNYA :)

imymemine on September 14, 2011 at 9:29 AM said...

cantik sangat !

choclairissa @ intan on September 14, 2011 at 9:41 AM said...

rajinnye kina...saye dulu ade 1 je pengapit..xde pun bridemaids ramai2.. :)

FiZ on September 14, 2011 at 9:45 AM said...

wah..cntik jgk bunga2 ni...okla tu kina ;)

K.I.N.A on September 14, 2011 at 9:54 AM said...

hehe..tq semua..:)

cik enul on September 14, 2011 at 10:20 AM said...

pergh...kretip nyer..leh bukak bisnes macam ni...cantek plak tuh...

K.I.N.A on September 14, 2011 at 10:22 AM said...

enul: hehe..bukak bisnes? amin..kl ade org nak boleh la..tp masih amatur..jauh lagi..

Ainee Cumi on September 14, 2011 at 10:25 AM said...

cantik sangat lah. Nak buat bunga tangan guna kristal sebagai hadiah dan kenangan untuk bridesmaid u jugaklah. Macam mana cara nak membuatnya?

K.I.N.A on September 14, 2011 at 10:28 AM said...

ainee: kina gam je pakai gam tembak..tp kena gam banyak2..sepatutnya pakai dawai & lilit tapi kina tak cukup masa dah..(& malas)..hee..

utk bunga kristal kina guna dawai saiz 16 utk batang dia..

luvira on September 14, 2011 at 12:08 PM said...

cantek!!!rajin tul dia ;)
untung sape yang jadi bridemaids tuh

Gadis on September 14, 2011 at 1:11 PM said...

kreatif betol tgn..hihihi

suke kalau warne warni..
meriah..=)

MiEzA on September 14, 2011 at 3:19 PM said...

cantiknye kina.. nak satu. hahaha

Fatin Fairuz on September 14, 2011 at 4:46 PM said...

Hey..kreatif nye kina..byk btl idea nk diy eh..nanti nak curi sikit² boleh?hehe

syuhaidah on September 14, 2011 at 6:10 PM said...

bestnye jd bridemaids kina..mujur xde kosong lg ;)

nurul izayani on September 15, 2011 at 12:01 AM said...

cantik la kina..walaopun amatur =)

UyaRayza on September 15, 2011 at 1:43 PM said...

shake..nk amek order dgn ko la hehehe

suriadzul on September 15, 2011 at 7:52 PM said...

Wahhh!!!cik kina nk kawen da....mcm kejap je kan...tau2...nk dekat da tarikh..siap cpt dr yg date asal lg...sblm ni 11.11.11 kan..anyway,date yg kina pilih tue..annyversary su jugak..last year su kawen date tue...gud luck dear...sure jantung kina dup..dap..dup..dap..xsabo nk kawen ngan pudin kan...hihih...

masmOna on September 17, 2011 at 8:16 PM said...

so sweet of u kina =)

azam on September 19, 2011 at 1:35 PM said...

"salam singgah kenalan....jika sudi follow² ye...
see u around and happy blogging….follow awak"

Ms and Mr Red Ribbon on September 19, 2011 at 5:47 PM said...

creative la kina, barang2 belen pon bole jadi something yang bererti kan?

kina, kalau xbusy la hehe dijemput kenduri saya :

http://redribbonboutique.blogspot.com/2011/09/jemputan-kenduri-kahwin-kami-untuk-para.html

:)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork