Bertandang theme

Salam 
Best jugak bila bertandang lambat sikit dari majlis belah perempuan. 
Guess what? Kina dah rindu nak buat persiapan perkahwinan & berangan-angan.
Rasa macam kawen sekali lagi dengan orang yang sama pada tahun yang lain..
Cuma yang berbezanya akan ada 2 pasang mempelai nanti.

Kina memang tak masuk campur tentang persiapan bertandang.
Tapi yang kina nak settlekan baju & make up je..Yang lain ikut aje..
Oh ye, kina pun tolong pudin buat tempahan kad..online je..

Macam yang kina pernah cakap mesti ada baju dulu baru boleh teruskan semua.
Alhamdulillah, kina dah beli kain murah kat kamdar untuk buat baju kurung moden.

Kina tak tahu wedding colour combo 2012 akan warna apa.
Syima post in her blog yesterday warna 2012 adalah warna-warna pastel.

But I will go for BLACK! Scary?? Mutu Keunggulan?
Reaksi Mak Mertua kina plak? Menantu aku ni gothic betul! HAHAHA

Jadi untuk mengelakkan kejadian di atas....

CORAL & BLACK! I choose You! (ala-ala Pokemon)
This is my next color combo..Harap warna gabungan yang menarik.
coral and black wedding color combo. combine gambar dari google image.
Kina masih ingat lipstik pertama kina adalah dari Maybeline & warnanya coral.
Coral lipstik color - taken from here
Coral adik beradik pink & peach kot?

light coral peony..ah, comelnya.. taken from martha
sekali lagi combine hasil google image
Setiap warna melambangkan personaliti tersendiri.
Coral menimbulkan gaya lembut yang sopan santun.
Hitam plak sudah tentu la personaliti anggun dan seksi..
I really hope this color combo akan menjadi & sesuai dengan kina..
InsyaAllah..:)

25 lovely comments:

erin moshimoshi on November 15, 2011 at 9:12 AM said...

cntik la dear .. i loike :)

syuhaidah on November 15, 2011 at 9:19 AM said...

sweetnye color coral ni..suke la ;)

Mimin on November 15, 2011 at 9:21 AM said...

hehe same la kite. excited excited~ i pnye dress coral and tiffany blue.

K.I.N.A on November 15, 2011 at 9:22 AM said...

erin: thanks..tak tahu la di hari kejadian..:P

syuhaidah: sweet kan coral..

Cik Tqah on November 15, 2011 at 9:22 AM said...

ala..sweet sgt kale ni kina.. jeleshh

K.I.N.A on November 15, 2011 at 9:22 AM said...

mimin: coral + tiffany blue menarik!

K.I.N.A on November 15, 2011 at 9:23 AM said...

cik tqah: ur color will sweet like u too tqah..:)

farhanna on November 15, 2011 at 9:45 AM said...

cantik2..nak tgk hasil nye..hehehehe

Fiza Zainol on November 15, 2011 at 10:49 AM said...

sgt sweet this color...msti kina cntik nti....

+ Diyana J. + on November 15, 2011 at 10:56 AM said...

i think the color combo will turn out elegant & sassy ;)

Semoga semuanya berjalan lancar, Sis! <3

hanys on November 15, 2011 at 10:59 AM said...

Coral color is back! Anis pun lipstick coral hr. Tjumpa yg lama2 punya. Nasib elok lg..kot

K.I.N.A on November 15, 2011 at 11:17 AM said...

farhanna: me too!

fiza: hopefully it turns well in the pictures..:P

diyana: amin..tq dear..

anis: haha..lipstik pertama masa matrik..:)

~ NANA ~ on November 15, 2011 at 11:37 AM said...

kaler ni sweet...mmg sesuai la dgn kina yg lembut & ayu :)

blog-tips-kurus on November 15, 2011 at 12:54 PM said...

saye pon suka coral.

*kina jadi wedding planner saye je la. hehe!

K.I.N.A on November 15, 2011 at 1:10 PM said...

NANA: hee..lembut & ayu la sgt..:P

tips: ala..malu la..xlayak nak jd wedding planner..

nuha hayati on November 15, 2011 at 5:11 PM said...

kina..color combo yg menarik!! x sabar nak tengok hasilnye nanti. mesti deboooommmm

SophoRoSyNe a.k.a cik giRang on November 15, 2011 at 5:44 PM said...

wah..very nice color la..

btw..mana nak tau nama2 utk warna?
hehehe...

choclairissa @ intan on November 15, 2011 at 5:48 PM said...

betulkan saye ye kina...sekali pandang nampak same dgn kaler baju kina tunang? hehehe..tapi still kaler sgt cantek dan fresh..kina pun putih..sesuai bangat :)

K.I.N.A on November 15, 2011 at 6:16 PM said...

nuha: kina pun tak sabar..haha..

miza: kadang2 masa google ade tulis keluarga2 pink coral ni..

intan: kina xputih sgt la intan..sharp eye intan! tp baju tunang peach lebih kepada oren2..yang ni boleh kira peach lebih kepada pink..hee..

farahD on November 15, 2011 at 8:32 PM said...

Dear , minta tlg promote I buat GA untuk semua B2B..free wedding guestbook oke..senang je jom tgk

http://www.scrapaperclip.com/

farahD on November 15, 2011 at 9:50 PM said...

Kina boleh join ade secret give untuk ex-bride oke...just follow and copy button scrapaperclip oke !

Renee Meow on November 15, 2011 at 10:05 PM said...

nice choice kina! coral mmg chantek in very CHIC.. ;) kalau buat dress coral n then buat patch lace hitam sexyyy wooooo.. ;D

Kerry Mirza on November 15, 2011 at 10:06 PM said...

akak pun bercampur dgn hitam mase bertandang nnt hehe

hakamah hamyadi on November 16, 2011 at 3:47 PM said...

sweet combination...hehe gothic gitu...mesti mletup

M A S R U R A H on November 18, 2011 at 5:04 PM said...

nice!

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork