Review: Pelamin Dewan (IHBC)

Salam 
Selamat hari raya aidiladha semua! Apa macam raya?
Raya pertama di rumah mertua seriously nervous gila ok..
Akhirnya sampai jugak kina di Felda Tembangau. Best jugak. Hee..
Rasa nak je tulis pengalaman di rumah mertua buat pertama kali..
Nanti tua2 boleh baca balik kat blog. Pastu gelak ngan cucu.. Ecece..

Ok2, next review tentang pelamin dewan.
Kina buat majlis di Dewan Kompleks Dagangan Indera Mahkota.
Dewan kecik je, boleh muat kira-kira 250-300 orang dalam satu masa.
Yang penting tak berpeluh pengantin..haha..xde la..bukan tu je sebab buat kat dewan.

Sebab kina pilih dewan sebab kawasan rumah teres kina tu bukit ke bawah.
Risau jugak nanti makan semua menjunam ke bawah..hahaha..
Pastu sebab malas nak kemas rumah pas dah setel..hahaha..
Lagi..supaya tetamu tak bermandi peluh..tetamu mesti dimuliakan..
Pengantin no 2..kan kan kan..
Tema kina purple pink & grey..comel ok pintu gerbang tu..
Kriteria untuk pelamin yang kina mau.
1) Kena dengan warna tema.
2) Simple & tak berserabut.
3) Senang nak bergambar ramai-ramai. Bukan pengantin je.
Sebab kitorang 1 sekolah, so fikir mesti ramai rakan sekolah datang..
Alhamdulillah, lebih kurang 40 orang budak semsas datang..termasuk junior.
Kalau pelamin cantik-cantik tapi muat pengantin je tak best juga.
30 orang ex-schoolmates..thanks korang..muat jugak semua sekali..:)
Kina dah survey dekat banyak bridal dekat Kuantan.
Banyak la dapat quotation untuk pelamin dewan, walkaway & pintu gerbang je.
Kina just minta tu je..majoriti quote sampai 2-3 ribu, jadi taknak la..

Akhirnya jumpa Idaman Hati Bridal Collection (IHBC). Masih baru.
Memang IHBC yang bagi quotation paling murah yang kina dapat.
Dah la pelamin baru. Seriously kina dapat murah walaupun tak kenal pun.
Macam dapat harga sedara mara la. Alhamdulillah.
 
Kina suka sangat dengan cara kak lea yang humble & happy go lucky.
Kak lea sangat baik melayan kerenah kina kejap nak gini gitu kan.
Last-last sekali kina bagi sketching pelamin kina, kak lea merealisasikan.
Pelamin kina ni memang kak lea buat khas, baru..Macam baju baru gitu..
Siap lagi belikan kerusi baru yang macam kina nak tapi harga maintain sama.
tingkap tu patutnya boleh bukak tapi tukang kayu tersilap pasang..hee..tapi still cantik!
 Mungkin rezeki kina sebab IHBC masih baru jadi kerusi & pelamin tu 
untuk tambah koleksi dorang di masa hadapan juga kan. Alhamdulillah.
Sepatutnya 3 panel je tapi kak lea tambah tepi tu supaya nampak penuh.
Macam 5 panel plak kan!
Sangat-sangat berbaloi & suka dengan pelamin kina. 

Pelamin kina takde alat-alatan merenjis atau menepung tawar..
Sebab pelamin untuk bergambar je. Tu pun kitorang makan dulu baru naik pelamin.

Kina harap IHBC akan terus sukses.
Untuk bride-to-be pahang, IHBC sangat kina recommend!
Tepati masa, ikut pandangan pengantin, & tak double standard ke ape.
I love you la IHBC! Thank you!

Berminat nak dapatkan perkhidmatan IHBC? Boleh la hubungi:
Kak Lea : 019 9881410

23 lovely comments:

erin moshimoshi on November 8, 2011 at 11:31 AM said...

nice view . mcm konsep tgkp kampung

Cik SaL on November 8, 2011 at 11:39 AM said...

kina canteknyer..hrga brp ni pakejnye?

K.I.N.A on November 8, 2011 at 11:42 AM said...

erin: hee..tu la..sayangnye tak boleh bukak..

cik sal: boleh email kina kalau nak tahu ye..:)..

syaz@rozelt on November 8, 2011 at 11:48 AM said...

sweet je pelamin nie..hehe

K.I.N.A on November 8, 2011 at 11:49 AM said...

syaz: thanks rozelt..sweet macam kamu..

Hana on November 8, 2011 at 11:51 AM said...

i like pelamin itu...cantik.penantin pun comey..hehe

UyaRayza on November 8, 2011 at 11:59 AM said...

cntik..simple..tp rugi sbb aku x dtg hehehe..kalo x ble jadi 31 org atas stage tue hehehehe

Cik Zimie on November 8, 2011 at 11:59 AM said...

memang comel kina.suka tema kina.purple grey.unikkkk.IHBC nama baru rupanya.best la kina dapat harga 'pengenalan' gitu.rezeki kawen kot:)

K.I.N.A on November 8, 2011 at 12:06 PM said...

hana: hehehe..thanks utk ayat hujung tu..hahah..:P

uya: tu la..syg la ko xdtg..hehe..xd rejeki tu..

zimieL hee..a,ah la..harga pengenalan gitu..dyll pun amik ng IHBC..

Miss Ika on November 8, 2011 at 12:10 PM said...

simple tapi sangatlah cantik.
combination color sangat in. :)

Miss Marea on November 8, 2011 at 12:16 PM said...

hye kina.. alhamdulillah rezeki kina kan... pelamin pun comey..ehehe

K.I.N.A on November 8, 2011 at 12:20 PM said...

ika: less is more kate org yek..:P..thanks dear..

marea: hye marea! tu la..syukur alhamdulillah..tq..:)

~ NANA ~ on November 8, 2011 at 12:46 PM said...

nice! combination warna pon cantik je :)

tqahmisdar on November 8, 2011 at 12:59 PM said...

tqa pun nak cop guna khidmat IHBC! dia quote murah je.. hehe

K.I.N.A on November 8, 2011 at 2:44 PM said...

NANA: thanks nana comel..

tqah: hehe..cepat cop2, nanti terlepas..hee..

nurul izayani on November 8, 2011 at 2:49 PM said...

MMG CANTIK LA KINA =)

Rina Hamid on November 8, 2011 at 3:04 PM said...

cantikk!!! kat penang kalo request pelamin yg ditempah khas mmg 9k++ lah...panel kotak pun mau 3k++ kalo dewan..adehhh...padahal nak smple2 jek..
tapi kat kl lg la mahal..huuuuu

Sue Zaman on November 8, 2011 at 3:55 PM said...

cantik... sue pun rasa mcm xnak merenjis sbb dengar2 org cakap xelok betul ker? tp nak naik atas pelamin dl lps tue baru mkn. mslh nya klu dh naik atas pelamin nak wat apa klu xmerenjis kan... em...:(

K.I.N.A on November 8, 2011 at 4:43 PM said...

izayani: thanks dear..:)

rina: 9K++ utk pelamin baru? kina tak sampai 2K pun..

sue: macam kina terus bergambar..:)

Hijab4Nisa on November 8, 2011 at 8:01 PM said...

shake.. hiasan dia lain dari yg lain. (^__^) hehe.. boleh muat ramai lak tu.. suka gambar shake atas pelamin sorg2 sambil baring. mcm queen . haha

Mia-Ina on November 8, 2011 at 8:35 PM said...

lengkap tgk review kina dr ms ke semasa...mmg berbaloi dgn persiapan yg dh lama kina buat...:-)

Adawiyah A.Halim on November 9, 2011 at 8:35 AM said...

suka sgt pelamin kina...dh la dpt best price!!syokk!!pintu gerbang tu pun cntik je...

fitria on November 9, 2011 at 12:16 PM said...

dah penah PM kak lea.. mmg layanan die sgt bez..

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork