Kina's Kitchen

Salam 
October dah melabuhkan tirai, kini November menjelma!

Hi All November brides! InsyaAllah you all will be pretty & gojes bride!
Kina was once a november bride. 11.11.11? so damn nice number kan..

Tapi nampaknya jodoh diawalkan. Alhamdulillah.
Kalau ada yang baca mesti tahu kenapa diawalkan..hee..

Kina terima banyak email dari segi minta pandangan, pendapat, idea.
Kina sangat mengalu-alukan kedatangan semua dalam email kina..hee..

Cara nak berjimat dalam persediaan perkahwinan.
Cara nak dapatkan combo warna yang sesuai.
Cara nak DIY benda yang simple2.

Kina pun masih amatur, jadi kina share apa yang kina tahu jela..
Tak perlu bayar apa2. I'm willing to be a free wedding advisor.
Haha..kau bajet kau Martha Stewart kina??

Segala yang kina share di blog adalah untuk share info.
Sebab tu kalau boleh kina share sedetails-detailsnya.
Sebab kina pun pernah jadi bride to be. Jadi kina faham.
Sekarang pun kina masih survey-survey untuk majlis bertandang.

Selagi dapat kina bantu, insyaAllah. kina balas paling lewat pun 24jam.
Yela..kina sekarang dah jadi housewife sepenuh masa.

Sekarang kerja update blog, blogwalking, upload gambar masakan sendiri.
hahaha..kelakar plak..upload supaya memotivatekan diri utk rajin memasak.
Dulu memang tak berpeluang nak memasak. Asyik belajar & kerja.
Sangat la amatur, baru nak memasak banyak sikit..
Belajar tinggi2 jadi housewife jugak akhirnya..hehe..Impian dari kecil.
milky prawn, brocolli & kailan ikan masin
Kina suka dengan ayat caption untuk album Kina's Kitchen.
Kina terfikir spontan dan dapat ayat ni.
Masterchef? Maybe NOT!
Top chef? Totally WRONG!
Junior masterchef? Too OLD!
but ...I'm the CHEF in my OWN kitchen..not Hell kitchen..:P

Maaf, pengaruh TV..:P
Tak rasa nak buat blog untuk Kina's Kitchen. Blog ni pun tak terkejar.
Sudah ada 1136 lovely follower. Terima kasih semua.
Berkira-kira untuk tukar title blog tapi sayangnya.......




18 lovely comments:

yUmIe on November 1, 2011 at 10:48 AM said...

ala xyah le tukar.stick to the one.u have been known with this blog title:)..

p/s: naseb bek yumie xterliur tgk lauk kina tau.klu x,kina yg kne mskkn.sbb lauk yg org msk tule lg sedap dr masakan sndri buat mse ni.hahah giler mengade kn??!!

erin moshimoshi on November 1, 2011 at 10:48 AM said...

akk di tag .. sile jelajah blog erin

K.I.N.A on November 1, 2011 at 10:51 AM said...

yumie: nasib baik..nanti yumie mengidam, habis kina kena dtg rumah masak..hehehe..

erin: thanks erin..:) will check it out..

ni@ @in on November 1, 2011 at 10:51 AM said...

trus rs lapar bile tgk pic mknan kt FB kina..hehehe...

Sfarlina on November 1, 2011 at 10:57 AM said...

yummy!! super housewife nih.. :))

K.I.N.A on November 1, 2011 at 10:57 AM said...

nia: haha..seme masakan simple2..mak kina pun cakap kalau die boleh buat sambil tutup mata..haha..

K.I.N.A on November 1, 2011 at 10:58 AM said...

sazni: hehe..tak super pun..malas jugak..haha

n0rraslida alias on November 1, 2011 at 10:59 AM said...

wah@ milky prawn! yummy! nk resepi! erm...jgnnnnnnnnnnn!!!! xmo kina tukar Kina's Kitchen lah! xbestlh...:(

miss puteri on November 1, 2011 at 11:16 AM said...

Hee nyum nyum nk resepi milky prawn tuh!! Tak pnh buat. Suke kina's kitchen tu. Slot khas mcm kat tv! Hee. Tayahla tukar tajuk blog. Hee syg...

K.I.N.A on November 1, 2011 at 11:50 AM said...

lida: hahaha..da bg resipi buat ok..
haha..xd la..kina kitchen tu kat fb je..

put: tapi dah bukan bride to be dah..hehe..tp mmg syg sgt..

fitria on November 1, 2011 at 12:28 PM said...

comel je kina klu hell kitchen tu.. xkan nk suruh pudin plak yg terjerit2 tu.. xsesuai sungguh.. hehhe

oshinz on November 1, 2011 at 12:46 PM said...

bestnya jadi surirumah... =)

UyaRayza on November 1, 2011 at 1:19 PM said...

masterchef kina heheh

kaklong on November 1, 2011 at 2:19 PM said...

waaaa....
kak long sgt jeles tau kina la ni dah jadi surirumah tangga..

kak long kalo la boleh, dah mintak awal2 dah nak jadi suri di hati abang...eh salah, surirumah..heheheh :)

pe pun, kina mmg the best, good luck dear..utk di masa akan dtg bersama suami tercinta.

chayyyoook master chef! ;hhehehehe

fainie_riz on November 2, 2011 at 10:42 AM said...

Yummy2.kina kt mlaka area mana

Hazwani on November 2, 2011 at 12:41 PM said...

bestnya dapat jadi fulltime house wife..huhu...

nYomeL on November 2, 2011 at 3:33 PM said...

nampak sgt yummy kina! pasni bole share resepi pulak kat blog ni ekk..?? senang la kitorang nak refer.. ;)

Reen Tart Nenas on November 2, 2011 at 4:44 PM said...

bila dah kawen, mmg excited utk memasak. xpe, praktis utk husband, nanti boleh masak utk family die pula

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork