Review: Kasut kahwin RM100

Salam 
Kina akan start review untuk reception belah perempuan.01.10.11.
Yup, reception belah lelaki lambat lagi, InsyaAllah 21 Januari 2012.
Akan ada 2 pasang pengantin nanti. Double couple double jimat. Gitu.
Bersama abang pudin merangkap abang ipar kina la.

Ok, review cepat-cepat..Kasut Oh Kasut..
Kina biasa pakai wedges & croc, mujur tapak tak kecik sangat.
Tapi masa outdoor ada jugak terjelopok..Sakit kaki ok pakai kasut lama-lama.

Kina ada 2 tempat outdoor, sebab tak tahan balik rumah tukar wedges.hee.
Baru la senang nak berposing-posing..cewah..tapi macam kayu jugak.

Seriusly tak reti nak pakai, nasib baik ada bridesmaid tolong pakaikan.
Sebab bila dah pakai baju pengantin, susah nak tunduk ke bawah sebab korset.
Bukan saja-saja mengada taknak pakai sendiri..: p
stokin hitam pun hitam la..rembat je ape ade depan mata..tu la kasut saya.
Macam title tajuk post hari ni. Kasut kahwin kina harga RM100..
RM100 dah termasuk brooch yang besar itu..
Ada orang kata murah sangat, ada kata mahal jugak. 
Bagi kina tak mahal tak murah. OK. Average kan.
Masih dalam budget. Dan akan pakai untuk bertandang jugak nanti.
suka bentuk brooch ni..warna silver die reflect warna bag gavy warna purple..:)
Kina tempah di GAVY, Maju Junction.
Tapi ada orang cakap Gavy dah tak buat tempahan. Kina pun tak pasti.
Boleh tengok perjalanan kasut kina di post ini & cerita ini.
dari tepi depan belakang.
Tak reti nak pakai tali tu. Percaya tak? Razali lagi pandai pakaikan.
Yela, dia tolong ikatkan sebab pudin tak reti jugak..haha..lawak je..
Masa tu outdoor kat Taman Bandar..huhu..
Last but not least,
Thanks kepada Asyraf Gavy yang merealisasikan kasut cinderella saya..
My first ever custom-made shoe. Maybe last kot?

^_^

24 lovely comments:

miss puteri on November 3, 2011 at 11:27 AM said...

harga ok n cantik jugak!put tak suke bertutup penuh n kasut saya mesti ada tali.hehe... suke tali2 itu.. yeah! penat pkai kasut masa outdoor. last2 kaki ayam je..hee

Juliet_iRa~" on November 3, 2011 at 11:30 AM said...

cantik!
wah murah la kalo custom made..

sll kan mahal..:D

ni@ @in on November 3, 2011 at 11:31 AM said...

cantik la kina..harga pon cam affordable j..hehehe..suka kaler grey n de purple2 ket tu..comel..

nYomeL on November 3, 2011 at 11:36 AM said...

ok je harga tu kina.. custom made kann..?? tambah berbaloi bole pakai untuk reception & bertandang.. double jimat! :)

erin moshimoshi on November 3, 2011 at 11:42 AM said...

erin x suke sangat kasut dpn bulat .. sbb erin pendik .. haha ..

kina nye tantek

K.I.N.A on November 3, 2011 at 11:51 AM said...

put: kina tak reti pakai tali..patut mintak put ikut je tlg ikatkan tali..haha..

ira: hehe..tu la..:)..maybe material kot membezakan..

nia: yang purple2 tu sebab ade refleks kilat tu..hee..silver penuh sebenarnye..tapi sesuai pakai ng semua..sebab die reflek..

nyomel: berbaloi2 kan..:)

erin: kina pun tak pernah ade kasut bulat depan..huhu..ni la 1stnye..hee..& last kot..

Ezza Z on November 3, 2011 at 11:54 AM said...

cantik la kasut die. jeles tengok. ari tu pergi Gavy budak tu ckp memang tak amik order dah. wuwuwu. kalau tau memang da tempah awal2.

K.I.N.A on November 3, 2011 at 12:00 PM said...

Ezza: dia tak amik dah order eh..pelik kan..padahal ramai yang nak order..maybe technical problem..

lovelyadibah on November 3, 2011 at 12:06 PM said...

huuuuuuuuuu...aku pun xpenah beli harga kasut rege rm100.

K.I.N.A on November 3, 2011 at 12:11 PM said...

dba: aku pernah beli kasut lebih rege RM100 tp sport shoe la..selesa nak bersukan.

Khalisa Ridzuan on November 3, 2011 at 12:23 PM said...

u know what?cerita kita lebih kurg.kasut yg i beli Lewre tu,KR lg tau pakaikan dr i pakai sndri.Sam Rais n Readzul yg tlg pakaikan.LOL

K.I.N.A on November 3, 2011 at 12:32 PM said...

lisa: yeke???
malu je kan? hahahah..da la kita ni pmpuan..

PussyCat on November 3, 2011 at 12:39 PM said...

kina btol bila dh pkai corset mmg movement limited.nak tunduk pun xleh..ika pun bridesmaid kena sapukan lotion and pkaikan kasut..hehe..kesian bridesmaid! :)

nuha hayati on November 3, 2011 at 1:41 PM said...

ezza z: ala dah x amek order ke??
mane lagi nak tempah kasut ni.. :"(
nuha da la saiz 3..adoi ai

http://nuhahayati.blogspot.com

K.I.N.A on November 3, 2011 at 1:47 PM said...

pussycat: hehe..kan? tp baru la nama raja sehari kan..seme org tolong buatkan..hee..

nuha: omg, keciknye kaki nuha..aritu pun ade org ckp asyraf tu tunjuk kat kina yg last tempah die amek..

UyaRayza on November 3, 2011 at 2:06 PM said...

ok la babe hrga mcm tue..mcm dh range hrga skang kn..nk dpt kasut selesa n cntik mmg heheh

nuha hayati on November 3, 2011 at 2:18 PM said...

sooo sadddd :(

syaz@rozelt on November 3, 2011 at 2:25 PM said...

tinggi tuu..mesti saket pkai lama2..hihihi

Cik Una on November 3, 2011 at 2:54 PM said...

kina, seriously gavy mmg dh x amik tempahan until april 2013.frust sgt, then kena cr kasut lain yg ada kt pasaran, nasib baik jmp wpon x sama mcm apa yg una bygkan..x pe la, bersyukur dgn apa yg ada..ada hikmah disebaliknya..tetap boleh vogue n nampak cantik..hehe...

Cik NeyNa on November 3, 2011 at 2:54 PM said...

canteknyerrrrr...wish bleh pakai that high..huhuhu

{ Miss Syahira } on November 3, 2011 at 4:42 PM said...

assalamualaikum kina.

syira cari kasut macam tu warna gold sbb clutch yang dibeli untuk hantaran ada glitters macam tu.

nice!

nak tanya amy absolutelygorgeous la dia boleh buat ke tak. hihi/

blog-tips-kurus on November 4, 2011 at 1:24 AM said...

worth it!! dkt opis ni.. :)

luvira on November 4, 2011 at 11:49 AM said...

kina : kasut kite hampir sama...hihi, maklumlar, dari tempat yang sama kan...;)

Shayra on November 7, 2011 at 2:08 AM said...

kak kina.. kalau kasut rm100 boleh guna tiga2 majlis.. kira murah la tuh.. cantik! :)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork