Review: OV Wira Visuals

Salam 
Pada mulanya kina tak pernah terfikir untuk akan ada videographer.
Tengok dekat pameran pengantin pun harga boleh tahan terbeliak biji mata.

Bila dah jatuh cinta dengan video dari  Wira Visuals.
Saje try-try mintak quotation untuk tarikh 11.11.11..Oh..
Masa tu plannya tarikh tu lagi..Abg wira cakap dah ada orang lain tanya.
So, I guess memang bukan rezeki kina. Allah dah tetapkan..
Selamat duit aku..:P

Jadi lega juga sebenarnya..so tak payah OV la.
OV= Official Videographer.
Bila kina menang tempat pertama untuk contest Foto by Razali.
Why not using the allocated budget untuk photographer to videographer?

Alhamdulillah.

So..kina pun email abang wira hidayat..request quotation cakap tarikh lain..
Abang wira reply dengan pantas cakap tarikh 30 Sept takde orang lagi.

Mula-mula kina nak untuk malam nikah saje sebab budget tidak mengizinkan.
Lepas tu abang wira offer quotation baru untuk 2 hari terus.
Yang mana kina dapat discount yang sangat berbaloi.
Yela, dah la kat kuantan takkan abang wira nak balik on that day kan.
After some discussion, kina pun terima & booking abang wira..
Dan semua melalui email & online je. Tak pernah jumpa.

Pada 30 September tu, kina baru start nak make up dengan kak pah.
Abang Wira datang..''Hai Kina! Saya la Wira. Hehe"
Abang wira in action! Serius je. Pudin sedang membaca taklik.
 Abang Wira sangat profesional, humble & funny.
Sampai ayah kina tanya mana abang yang suka gelak tu. haha.
Tapi bila dia start buat keje mesti muka serius tau.
Abang Wira boleh berkerjasama dengan sangat baik dengan Razali..
Walaupun dorang baru first time berkerja bersama-sama.
Itu yang paling penting. Kalau berebut-rebut kita yang susah.
 Dorang berdua memang the best la.
Walaupun crowded, abang wira cuba menyelit utk capture yang terbaik
Semua moment penting abang wira tak ketinggalan.
Pudin asyik menitis air mata je bila tengok balik special playback tu.
Abang wira banyak bagi tips pada kina nak buat apa semua.
Yela, kina anak sulung yang kahwin jadi tak tahu apa-apa prosedur.

Kalau korang berminat nak dapatkan abang Wira untuk video?
Sekarang abang Wira ada buat promosi hujung tahun!
Macam promosi cuti sekolah la..hahaha..
Masa promosi ni lah bagus nak grab & book!
YEAR END OFFER : for NIKAH package ONLY (with express editing included) Promotion starts NOW until end of December 2011. Please email WIRA | VISUALS at wira@wiravisuals.com for details.
Cepat sebelum tarikh besar anda diambil orang.

Berbaloi-baloi ok..Ini dari pengalaman kina..

p/s: abang wira, ada komisen tak? hahaha..just kidding..:P

15 lovely comments:

Sfarlina on November 2, 2011 at 10:56 AM said...

dh tgk!!! video pun nice :)

Renee Meow on November 2, 2011 at 10:57 AM said...

agree2 wiravisuals mmg recommended!! i baru je tgk ur vid kina i pon mcm nak ternangis tp at d same time senyum sorang2.. apakah? o.O

Fariza on November 2, 2011 at 10:59 AM said...

bestnya. kina, apa tips itu? fariza pun anak sulung perempuan. hik3.

miedah_Blurr on November 2, 2011 at 11:14 AM said...

nk cube masuk contest die tp lame lg nk kawin.. hihihi...

K.I.N.A on November 2, 2011 at 11:15 AM said...

sazni: hee..thanks..credit to wira visuals..

renee: hehe..itu tandanye ur time will coming soon! hehe..sgt recommended..!

fariza: macam pergerakan majlis..masa baca doa bunga letak kat depan bawah..bayangkan masa pudin dah start salam xd org instruct kina buat ape..abg wira la yg bgtau boleh start salam jugak..hee..

K.I.N.A on November 2, 2011 at 11:16 AM said...

miedah: contest razali dulu ke? hehe..takpe..nt ade la lagi contest mcm tu..:)

LisaLisut on November 2, 2011 at 11:18 AM said...

u lucky babe.sbb menang contest so budget boleh allocate to video.ahh bestnya.

erin moshimoshi on November 2, 2011 at 12:38 PM said...

best kan .. erin xde bajet pun nak amik video ..semua ni ikut kemampuan kan2 kak

syaz@rozelt on November 2, 2011 at 12:55 PM said...

nape x letak video arie tu dekat sini shake?..tgk bnyak kali pon tetap rase best!hehe

cik asam jeruk on November 2, 2011 at 1:55 PM said...

ala xmampu nk hire..sy da la kt penang..nnt kos pengangkutan sume..sobs2..

nYomeL on November 2, 2011 at 3:31 PM said...

alhamdulillah.. murah rezeki kina kann..?? best tgk video kina.. :)

~ NANA ~ on November 2, 2011 at 4:44 PM said...

cantikkk...dlu sblm kawen x knl pon dia...xde org yg recommend pon...hehe xde rezeki dgn dia :p

thezaila on November 2, 2011 at 8:50 PM said...

agree!!! last year zaila amik abg wira gak.. sangat berbaloi2.. video pun sangat chantek!!!! =)

Cik Ogy on November 3, 2011 at 9:33 AM said...

tahniah n cantek!!:)

http://ogysany.blogspot.com/

cik tie@ibtisam on November 7, 2011 at 1:41 PM said...

sgt c0mey video tue~!!!
cik tie da booked utk end year promo ngn abg wira~! sgt berbaloi~!!!

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork