Contest: Pencarian Photographer

Salam
Anda berminat menjadi wedding photographer?
Anda baru sahaja menceburi bidang ini setahun dua?
Anda rasa anda ada gambar dan skill yang kami cari?
Anda masih amatur dan ingin mengasah bakat photography anda?
Anda nak kembangkan lagi business photography anda?

WILL YOU BE OUR OFFICIAL PHOTOGRAPHER?

Kami berbesar hati ingin menjemput anda menyertai pertandingan pencarian Official Photographer kami!

Kenapa anda patut menyertai contest ini?:
  • Pasti lah sebab ada hadiah wang tunai.
  • Memberi peluang kepada anda yang masih baru dalam industri ini sekaligus membantu merakam momen berharga pada majlis bertandang kami.
  • Jumlah unique view mengikut hari. Purata hampir 1000 untuk 1 hari. Sebulan hampir 30000 views..
  • Sekaligus mempromosikan anda di blog kami yang menjadi rujukan ramai bakal pengantin di Malaysia dengan follower melebihi 1000 orang. 
  • Peluang ini pastinya menjadi batu loncatan anda.InsyaAllah.
  • Gambar anda nanti akan direview dan dibaca ramai bakal pengantin khususnya.
  • Anda ada model yang comel untuk gambar anda? (hahaha..ok!sila abaikan point ini)

Hadiah yang bakal dimenangi pemenang pencarian OP kami:

Wang Tunai RM500 
Reviews di blog ini
+
Pengiklanan percuma banner anda di blog ini 
selama setahun bernilai RM1200.**

** Untuk makluman semua, banner iklan di blog ini bernilai RM100 untuk sebulan. 
Boleh rujuk iklan banner dari Studio Shagrasyid di sebelah kanan atas blog.

Apa yang anda perlu lakukan untuk menyertai contest ini? Mudah sahaja!As simple as 1 2 3!

1) Cuma emailkan 5 gambar hak milik anda yang terbaik (mempunyai watermark anda) kepada shakina.farhan@yahoo.com .Sertakan website/blog anda kalau ada, kalau takde pun takpe ok yang penting gambar cantik.

2) Kami akan memilih gambar terbaik antara semua dan menobatkan pemenang seterusnya menjadi Official Photographer majlis bertandang kami pada 21 Januari 2012 di Pahang. Majlisnya bermula 11.00pagi - 5.00 petang sahaja.

3) Jika anda adalah THE BEST PHOTOGRAPHER YANG KAMI CARI..Anda berjaya menjadi Official Photographer kami & anda hanya perlu shot, edit & burn sahaja di hari kejadian.



Dateline: 11 Disember 2011        Keputusan akan diumumkan: 13 Disember 2011

Jadi apa tunggu lagi? Emailkan gambar-gambar terbaik anda sekarang!
Buat ex-bride & bride to be sekalian anda boleh sebarkan kepada OP anda,
rakan anda atau anda sendiri pun boleh ya!
Sesiapa saja boleh menjadi pemenang! All da best!


18 lovely comments:

yuyu aziz on November 21, 2011 at 9:19 AM said...

oh kina!

what a creative idea u got, nice one niceeey!

instead of OP hunts for clients, kina hunts the young/new OP's.


win-win situation. Apalagi OPs semua. join the contest now, grab the opportunity to shine! :)

dear nanti jangan lupa share kt blog ye gambar2 contestants hantar, i pun nak tengok jugak :)

i loveee photography so much but got no time to pursue that interest, kena resign jadi loyer lah kalau nak. ahaha.

till then,good luck to all OP's! :)

nuha hayati on November 21, 2011 at 9:33 AM said...

sangat menarik, kina! and sangat wowww dgn carta viewer kina. nuha setuju jugak dengan yuyu aziz. jangan lupe share gambar winner kina tu k :)

kaklong on November 21, 2011 at 10:58 AM said...

chayoook cik puan kina,

kak long doakan berjaya!...

~ NANA ~ on November 21, 2011 at 11:19 AM said...

kina...i kurang paham sket (otak tepu agaknye) kekeke...

act ni kina masuk contest or u jd penganjur? erkkk means yg dh sedia jd photographer je ke blh join? then kalo menang means sape yg akan shoot free utk kita? i kurang paham sket...hihi sorry

LisaLisut on November 21, 2011 at 11:41 AM said...

wah!pandai sungguh.sll OP cr clients ni clients cr OP.hahahahahaha

Cik Azizah on November 21, 2011 at 12:08 PM said...

wah sis kina cari photografer pulak..hehe gudluck all OP. hehe

iedchan on November 21, 2011 at 12:59 PM said...

wahhh kreatif..heheh..bagos2...tak terpiki nak try mcm ni pulak dulu..ehhehe..beshnye..semoga berjaya..nk masuk tp tak terer amik gamabr..hehe

lovelyadibah on November 21, 2011 at 1:23 PM said...

weh berminat!hehe..may the best photographer wins!!:)

Cik Zimie on November 21, 2011 at 1:59 PM said...

bijak sungguh puan kina ini.ala2 simbiosis.saling memerlukan antara satu sama lain.ecehh dua2 dpt kelebihan.hihi good luckkkk.nanti share ye siapa pemenang tu ;)

mia-ina on November 21, 2011 at 5:01 PM said...

wah ada idea yg baik la kina ni...mudahan menemui op utk majlis seterusnya

miss jue on November 21, 2011 at 9:26 PM said...

waaa... bagus2. sy pun tgh survey photographer.

Mizz Ryn on November 21, 2011 at 11:50 PM said...

sgt bijak dear ;) nnti jgn lupe review tau ;)

fainie_riz on November 23, 2011 at 5:27 PM said...

caya la Kina..brilliant trilliant idea..

Reen Tart Nenas on November 23, 2011 at 7:44 PM said...

wah best nyer :) bagus la mcm nie. slalunyer photog je yg buat :)

Anis_Apis on November 25, 2011 at 2:09 PM said...

Hye Kina,

Been reading your blog since awal lagi...tapi silent reader saja =)

Now, saya dah mula menulis blog sbb baru terasa bahang preparation kahwin ni...jemput singgah blog saya k

http://contengcontengkahwin.blogspot.com/

Till then,

Hope tak terlambat wish u congrats =)

Nur Hareza on November 29, 2011 at 2:06 PM said...

kina.. love ur blog!!
nak tanya, sticker pink grey tu u design macam mana? yes, i tau yang u guna bracket dari satu website tu and print from lovering
nak tanya saiz sticker tu.. sebab i nak hantar ke lovering juga.. saiz yang sama.. sbb bila dah tau saiz, i boleh start design.. wow!!! tak sabar nak ber-DIY like u..

K.I.N.A on November 30, 2011 at 6:38 PM said...

tq yuyu, nuha, kak long, lisa, jijah, iedchan, dba, zimie, mia, jue, ryn, fainie & reen! hehe..

anis: dah link blog kamu..:)

hareza: kina buat je size besar2..kalau tak silap 1200x1400..sebab nanti lurvering yang akan edit..jadi tak kisah sgt size..sebab die je tahu size sesuai utk diprint..:)..cakap je nak size macam kina..mari kita berDIY..

farahD on December 8, 2011 at 1:36 PM said...

nak masukla hehe saje suka2...btw gambar nk kena attach tuh mmg kena wedding photo ke ? (dunno if this sounds like a stupid questions hahaha)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork