Nuffnang's Blog Day 2011

Salam Aidilfitri, Salam Merdeka & Salam Blog Day! 

 Blog Day? Yes, Today is the blog day. Yang diorganizedkan oleh Nuffnang.
Rasa teruja nak join sebab nak promote 6 blog baru yang berbeza dengan altitude blog ni.

Yela, kalau baca title Journey Of Bride-to-Be ni,
mestilah kina blog tentang wedding & personal.
30 days to go to My Wedding which on 1 October 2011!

So di sini, kina sertakan 6 blog baru yang berbeza 360 darjah dari blog ni..

Kriteria-kriteria paling penting semua blog di bawah adalah U:UMUM..
Tiada 18SX,18SG atau yang sewaktu dengannya..
Semua juga adalah blog baru di mana start publish paling awal 2010..
kira baru la kan..blog kina pun baru setahun bulan Ogos ni..

Jom kita check it out 6 blog ni..



Recently, website tentang discounts dan groupon semakin bertambah.
Contohnya I Love Discounts, Milkadeal, Superdeal, Jackcow dll..
Kina pun taknak terlepas dengan voucher dan discounts menarik kan.
Blog Zealed ni adalah compilation discounts & voucher yang terpilih.
Blog ni baru beberapa bulan. Gigih jugak tu nak kumpul semua discounts.
2 Thumbs up to the blog owner!


Phewiitt...Suka tengok movie? Of course. Sebulan tak tengok nak meroyan.
Hahaha. Apa yang menarik tentang blog ni, it reviews romantic genre films.
Siap dengan link mana nak beli movie.
Namun begitu, kina tengok blog ni dah kurang aktif sejak May 2011.
Tapi kina tetap nak review blog ni sebab dia fokus kepada romantik movie.
Suka la romantic-romantic movie ni. hahaha. Jiwang meh!

Di mana kalau ada blogger yang berblog mengenai film. mesti best.
Yela, sediakan sinopsis & rating film tu tapi khusus kepada 1 genre.
Kalau untuk semua genre patut boleh bukak adik kepada GSC!.:P



Haruslah patriotik di hari kemerdekaan ni. Heh..
Nah, 1Malaysia bukan la blog tentang sejarah Malaysia atau perpaduan di Malaysia.
Tetapi 1Malaysia Travel Blog adalah blog tentang pelancongan & tipsnya di Malaysia.
Which I feel very honored to read them. 

Yela, ada tempat yang tak tahu wujud kot dekat Malaysia ni.
Cerita apa yang menarik di Malaysia, perayaan di Malaysia.
Korang tahu ke apa tu Chap Goh Meh? Kata 1Malaysia kan. Kena amik tahu.
Chap Goh Meh tu basically the last day of the Chinese New Year 
festival which is celebrated on the fifteenth day di mana mereka makan besar.
Tahu dari blog ni la. Kalau omputeh tanya at least tak terkebil-kebil.:p



Blog ni masih sangat baru. Namun kina nak review blog ni jugak.
Sebabnya dia review tentang makanan. Food tu benda yang tiap hari kita tak tinggal.
Kecuali PUASA, tapi berbuka tetap ada makanan kan? So, penting.
Kita nak tahu berkhasiat ke tak atau facts yang kita tak tahu tentang apa kita makan.
Boleh la tengok dekat blog ni.

Penulis blog ni adalah dari USA dan memilik PHD ok!
Yes, beliau adalah bekas pensyarah dari USA.


Love pet dont make them your toys!
Ok, tu mukadimah kina je untuk blog ni.
Blog ni sangat2 bagus. Kucing dan Anjing tu kan makhluk juga.
Mereka pun ada feeling. Blog ni memang khas untuk kucing dan anjing terbiar.
A very good-hearted blog. Ha..memang terpuji apa yang mereka blog.


Orite, blog terakhir untuk direview adalah kisah mama kembar 3.
Seingat kina, mama kembar 3 ni mula berblog selepas blog kina wujud.
Bila baca memang tergelak je tengok telatah 3 kembar tu. Comel!
Kalau tengah stress bisa distress tu bila tengok gambar mereka ber3.
Nak tahu macam mana nak jaga 3 hero yang sebijik mukanya? Tengok sini la.


Itu saja dari kina untuk blog day. Happy discovering new blogs with new ideas!

5 lovely comments:

nurul izayani on September 1, 2011 at 12:13 AM said...

wahhh..x sabar nk terjah semua blog2 y kina review ni =) especially si kembar 3 tu,hehe..

K.I.N.A on September 1, 2011 at 12:18 AM said...

nurul izayani: nak jaga 1 anak pun susah ni kan kembar 3 kan..sgt unik..enjoy blog discovering! :)

terrenigma on September 1, 2011 at 12:31 AM said...

Thanks =)

K.I.N.A on September 1, 2011 at 6:24 PM said...

terrenigma: no problem..keep it up.!

Mama Kembar 3 on September 1, 2011 at 11:22 PM said...

Salam kina. Thanks sooo much sbb sudi review blog Mama, terharu laaa plak hehe. Thanks again dear :-)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork