Drama kad episod akhir

Salam 
 Alhamdulillah, kad kahwin kina dah siap..
Hari ni sampai depan muka pintu pejabat..
Macam mana My One Card boleh sampai hantar?

Panjang ceritanya..
Tapi nak cerita juga supaya jadi pedoman semua..cewah..

Selepas kes budak yang buat lari duit tu..
Kami berurusan dengan Sean & semua melalui email..
Walaupun design ada yang perlu diedit tapi kina dah malas dah..
Kina nak cepat-cepat setel..katanya 14 hari berkerja akan siap..

Ini lah finalize design belakang kad kahwin kina..biasa-biasa je..
bahagian belakang..love jugak la kan..haha..
 Dalam masa 14 hari tu pudin call ada la 3x tanya khabar berita..
Selalu ingatkan. Yela, nanti kang lupa la tak ke nanya..

Isnin lepas,pudin call tanya, Sean cakap dah siap boleh collect hari Khamis..
Since, kitorang kerja..Cakap akan ambil Sabtu pagi..Ok no problem with that..

Sabtu pukul 10 pagi, dalam kereta on the way nak pergi..
My One Card call cakap ada problem sikit..tapi kitorang cakap dah otw ni..
So takpe la, jumpa dekat kedai je..

''Kad akak tak siap lagi''

I was like what? (lagu avril lavigne dah terngiang-ngiang di telinga)
Kina memang diam je la..sebab tak boleh nak cakap..shock kot..
HAHAHA..poyo je kan..

''Hari tu saya call isnin cakap khamis boleh ambil'' cakap pudin.
''Iya betul,tapi saya cuti Jumaat, takde orang ingat nak print'' cakap budak tu.
Budak ni bukan Sean, tapi cara dia persuade ok la..:)

''Hari ni tak boleh siap ke? Petang ke? Saya dari Melaka tau''cakap pudin.

''Tak boleh bang, Isnin baru boleh sebab nanti tak kering''
''Kita boleh bagi bunting free & thank you tag''
Intan, macam intan kena kan?haha

Kina senyap je. Sebab frust pikir Ahad boleh start DIYing.
Pudin tanya kina nak ke? Kina cakap taknak la, tapi tangan ambil gak..
Haha..rasa macam budak-budak je merajuk kan..ngade la ko kina..

Tapi yela, nampak sangat si Sean tu menipu Isnin dah siap print..

Kina cakap hantar ke office la, susah nak datang lagi..
Budak tu pun cakap ok..So begitu la ceritanya..hee..

Hari ni dapat kad..Frust..Sedih..

1) Jenis kertas tak sama macam diminta. :(
Kertas patutnya lebih keras dan permukaan licin tu..takpe la..

2) Potong herot berot border tak sama semua. nampak love terkeluar :( 
terpaksa kina potong semula la pakai cutter office..takpe la..

3) Ink macam nak taknak je menempel dekat kad. :(
ada yang kotor-kotor dan ink macam pudar..takpe la..

Pudin tanya nak call My One Card balik tak.
Kina dah malas. Biar la. Asal takde salah ejaan & orang boleh baca.
Lagi lambat kang lagi banyak masalah kot.
Kecewa juga walaupun kad rm0.30 tapi ni rasa macam kad 15sen..
Andainya daku ada printer sendiri.......

Ini mungkin terjadi pada kina je..so yang belum tempah..
Pastikan keep in touch selalu dengan vendor kad..
...............................................................................................

Orite..

Mari lah mengumbirakan diri sendiri..
Hari ni dah boleh start tampal rhinestone!
Rhinestone ni kina beli dekat Ebay Eclipse Garden
2000pcs = RM45.00 (including postage)
Beli semalam hari ni dah boleh sampai..Laju!

Pada mulanya nak rhinestone bentuk tear drop..
Tapi nan ado, so ambil la yang bentuk love..
Nak warna purple takde saiz sesuai ambil la color pink..
Dalam pada tak suka love-love habis semua love belaka..
Hahaha..

Walau penuh ronak & duri..
(maybe akan kena sekeh dengan ibu kina kad macam ni)
Tapi syukur kad yang tercetak nama sendiri dah siap..
Tadi pergi beli gam UHU saiz besar RM5 punya..
Hari ni boleh start menampal-nampal..Yeay!!

Dah try tampal dah sikit tadi..
Syaz cakap rhinestone tu menaikkan seri kad yang kusam tu..
HAHAHA..Thank you Syaz!

Total cost kad kahwin rhinestone kina :
RM300.00 + RM45.00+RM5.00 = RM350
RM350/1000 pcs =  RM0.35 untuk sekeping!

Sekian, harap takde drama dah kot..haha..

P/S: nak tengok ke kad? malu la..hehe..(gelak mintak pelempang)

27 lovely comments:

rara pinkmafia on August 8, 2011 at 2:08 PM said...

wahhhh seyes sgt murah oke!

K.I.N.A on August 8, 2011 at 2:11 PM said...

rara: hehe..sesuai la dgn hasilnye yang biasa2 je tu..hee..

intan on August 8, 2011 at 2:15 PM said...

a'ah mcm intan la kina! dapat free bunting.. tp intan request nak boxes doorgift gak..hehehe. n alhamdulillah intan nye kad oke quality die..puas hati. kesian kina, tp nak wat cane, bile terlalu ramai customer, cmtu la jadinye..sobsob.

K.I.N.A on August 8, 2011 at 2:17 PM said...

intan: ehe..kina banyak berdiam je masa tu..nak komen2 lebih malas la..hee..kualiti out..nasib la 30sen..hee..

zimie on August 8, 2011 at 2:25 PM said...

kina, salo kalau dah bersalah tu mesti diorang akan kasi free gift.ada hikmah di situ.sabar jela:)

nanti tunjuk la teser k.zimie nak tengok!!(muka x malu :p)

Renee Meow on August 8, 2011 at 2:41 PM said...

sabar je la ek kina..atleast ada free gift..

btw thanks for sharing mana nk dpt blingbling tu.. ebay rupanya..heehhe.. tqvm!

K.I.N.A on August 8, 2011 at 2:45 PM said...

zimie: hehe..malu..tp ok..demi zimie..cewah..

renee: tu la..kena byk bersabar lg2 puasa ni..hehe..not prob..sharing is sexy!

Fariza on August 8, 2011 at 3:08 PM said...

hu3. baiklah akan keep in touch.
harus buat cepat ni.
comelnya kad kawin kina.

Miss Sunshine on August 8, 2011 at 3:10 PM said...

kina... nak tengok kad kina... please, please, please... ^_^

syaz@rozelt on August 8, 2011 at 3:27 PM said...

..bace punya bace tengok2 syaz kena tag..hehe..ok je kad tu..design kad tetap chanteq!

K.I.N.A on August 8, 2011 at 3:40 PM said...

fariza: hehe..thanks dear..buat cepat2..kina buat april pun skg baru dapatnye..hee..

hana: hehe..baik..tunggu dah next2 entry ye..

syaz: hehe..design kad tu shake buat..kite kan kembar..:0

Nadia Hamdan on August 8, 2011 at 4:35 PM said...

nad pun ada bad experience dgn my one card. i request for silver ink tapi dia print black ink. bila dah bising² dia ckp nak discount berapa puluh ringgit je. si sean la ni. tak berbaloi langsung. hangin punya pasal, nad suruh dia reprint balik walaupun it takes a week time. bila dpt kad, hmm, mmg tak memuaskan hati tp redha je la. dgn potong kad senget, gam inlay ikut suka hati. tapi pasrah je, malas nak bising². huhu.

in my case org yg incharge my order tu quit plak masa tgh sibuk nk finalized wording. sabar je la.

miss puteri on August 8, 2011 at 5:03 PM said...

love2 itu penyeri kad! jaiyok2 kina!!!! drama kad kan.. masing2 pun ada cerita disebalik kad kan..hehe (^_^)... takpe yang penting insyaAllah, tetamu tak sesat dan kita dapat kahwin!!hehe .

oshinz on August 8, 2011 at 5:15 PM said...

bagilah tengok kad.. kite nak tengok!!! *sambil hentak-hentak kaki* hahaha..

K.I.N.A on August 8, 2011 at 5:43 PM said...

nad: kes kita mcm sama je! tu la..ni dok memotong betulkan balik yang senget2 dengan love terkeluar..haha..sbr je la ye..harap2 my one card improve la..

put: haha..style jiwang kan?haha..insyaAllah..amin2..:)

oshinz: hehe..kena tungguuuuu..comel je hentak2 kaki..

Miss Marea on August 8, 2011 at 6:43 PM said...

hurmmm..i dah design kad kawen.. tapi bile baca cite kina ni seram sejuk la pulak nak hantar printing...aduhai... jalan selamat pilih je la kad yang dah ade...huhhuhuhu

K.I.N.A on August 8, 2011 at 7:24 PM said...

marea: betul! sgt betul! kalau tak memang kite kena print sndiri lagi puas hati..huhu..

Syima Syaz on August 8, 2011 at 9:02 PM said...

thats why i pegi kat kedai biasa je, LH Creative tu then .... tak sampai sebulan kad dah siap!
Puas hati, semuanya 100% puashati!
hehehe

miey anna on August 8, 2011 at 11:52 PM said...

wahh..x pe la kina..banyak2 sabar k..hehe..kina kan bulan pose..banyak dugaan ^_^

K.I.N.A on August 9, 2011 at 8:04 AM said...

syima: itu la..kadang2 bukan semua yang kena mcm tu..kawan kina ada buat ng LH pun jd tak puas hati..sometimes mesti ada yang tak ok skit..hope they will improve later..

aimi: hehe..tu la..nasib baik bulan puasa..hee

fitria on August 9, 2011 at 9:14 AM said...

takutnye la bab2 kad ni kan.. byk dgr drama je.. takpelah sabar ye kina.. tapi kina bgs la.. sabar je.. kalau saya mau dah mengamuk kat situ.. huhu

cheQmOomOo on August 9, 2011 at 10:16 AM said...

same vendor..cuak ni..~

LisaLisut on August 9, 2011 at 10:21 AM said...

hmm..i punya nasib dia tlg lekat inlay tu(kalau tak jenuh kot nk lekat sndri.i dh la tak kemas orgnye) n alhamdulillah lah takde prob sgt except masa communication via emel tu kene terang satu persatu mcm ayat bercakap face to face.br diorg faham.

LH ke,myonecard ke,or any vendor lah,mst ade 1001 ceritanya.ade yg ok ade yg xok.pasrah jela ye tak..aslkan kawin haha ;p

fainie_riz on August 9, 2011 at 10:31 AM said...

ala kina, i pun tmph kt my one card tu..tbe2 rasa nerbes la pulak..i nye kad tak siap printing lg..tkutnye

Miss Marea on August 9, 2011 at 10:34 AM said...

Lisa...best la u.. tak cerewet janji kawen hehhee... i jenis cerewet tu yang susah tu..tak pe i try nak jadi macam u lisa...hehhee (^^,)v

Namie Amir on August 9, 2011 at 12:41 PM said...

kina, huahua..haha..kad kawen kak pn ada love2 mcm tu jugak..cuma ada 3 love, kaler pink, ungu, purple :-)

fainie_riz on August 9, 2011 at 4:23 PM said...

i br call my one card, nk pesan suh print kad i cantek2..skali die cakap dh siap..suh dtg amik jek..rasa mcm nk p kl skang jgk..huhuuh

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork