Duit raya seringgit pleaseee..

Salam

Lagi seminggu lagi nak raya..Red FM pun asyik pasang lagu raya dari lagu omputeh.
Yup, i love Red FM..sebab Jeremy yang comel & Rudy yang kelakar di pagi hari..
Petang plak dengar Terry yang asyik minta orang cakap i love u dekat dia..LOL..

Belum datang lagi mood nak beraya kina.
Yela, baju raya pun takde lagi. Rasa macam taknak beli baju raya.
Padahal poket dah kering sebab tu tak leh nak beli..hahaha..kesian..
Tengok la beli last minit jumaat ni ke..Confirm sesak tu kat jalan TAR..

Alhamdulillah, dapat juga la bonus kerajaan bagi.. 
Sekurang-kurangnya tak payah buat muka tebal tak dapat bagi duit raya
dekat adik-adik sepupu. budak sekarang mana main seringgit dah weh..huhu..
Please la..terima la seringgit dari kak sheena..(wuu..nama glamer kat kampung)
Seringgit..seringgit..seringgiiiiiiiit..

Alamatnya bagi guna sampul rupa 10ringgit tu la..
tipu sunat kat budak2 yang tak faham..
HAHAHA..

Nak share kisah duit Seringgit dan duit Lima puluh inggit kat sini..

★ KISAH RM1 DAN RM50 ★

Duit RM1 telah bertemu dengan RM50..

◕ RM1 :: " Oit,lama tak nampak, mana ko pergi?"
◕ RM50:: " Aku pergi merata tempat. Pergi stadium tgk bola, Naik STAR Cruise,
gi KK naik AirAsia, lepak One Utama, konsert AF, M'sian Idol..tempat2
cam tuh lah.
EH!!!, ko camner lak?"
◕ RM1 menjawab perlahan sambil menundukkan kepala,
"Biasa lah, balik-balik tempat sama, surau, masjid, surau."


Mendalam bukan?Kina tambah kat kisah ni..RM1 untuk duit raya budak2 tahun ni..

PLEASEEEEEE..


P/S: dah bayar ke ZAKAT FITRAH? RM7 je. bukan RM50.



13 lovely comments:

Fariza on August 22, 2011 at 12:08 PM said...

kak sheena, nk duit raya, xmau RM 1. Mau RM 50. hik3. jalan TAR mmg sesak. x sanggu wooo. hik3.

malynd_anggun on August 22, 2011 at 12:08 PM said...

alhamdulillah..asben dah bayarkan zakat fitrah..heheh

K.I.N.A on August 22, 2011 at 12:15 PM said...

fariza:haha..mengade tau! tu la..jangan la bawak kereta..naik lrt..

malynd: hehe..tahun depan xnk bayar sendiri gak la..:P

LisaLisut on August 22, 2011 at 12:17 PM said...

kelaka dan mendalam sungguh lawak itu.dush dush

Cik Zimie on August 22, 2011 at 12:22 PM said...

mempunyai maksud yang sgt2 tersirat!!tersirat hati ni bila baca.huahua.

K.I.N.A on August 22, 2011 at 12:29 PM said...

lisa: kan..rasa terkena dekat diri sendiri..=_=

zimie: hehe..tersirat yang tersurat..teringat karangan sekolah plak..:P

~ NANA ~ on August 22, 2011 at 12:46 PM said...

ada msg tu yg nk disampaikn sbnrnye...hehe

intan on August 22, 2011 at 2:14 PM said...

kina nak seringgit..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on August 22, 2011 at 2:52 PM said...

pergh..sgt berbisa sekali kisah itu. org zmn skrg, ade 1ringgit pun kdg2 tak buh pun dlm tbg masjid or surau.berat sgt tgn tu.bila duit takde, brlah komplain, gaji ciputlah.walhal gaji perabis utk diri sendri gak.yg spttnye utk bhgian org2 fakir? hurm...

Ara Zainal on August 22, 2011 at 3:03 PM said...

kita bagi singgit jelaa.. budak2 takley pegang duit banyak2.. hahaha da la baru keje. tsk tsk :(

UyaRayza on August 22, 2011 at 4:05 PM said...

zakat setel..tukar duit raya? belum hehehe..

Miss Sunshine on August 22, 2011 at 4:10 PM said...

kina, kita bagi je duit singgit.. hehe. kedekut tak..?

~S~ on August 23, 2011 at 1:57 PM said...

Hi, Congrats on your wedding!

Have anything special for your special first night?

here at LINGERIE CABIN we have variety of gorgeous lingerie that are going to make your first night an unforgetable moments. come and visit us!

Click Here: Lingerie Cabin

or Click Here: Lingerie Cabin@FB

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork