Inspirasi baju bertandang

Salam 
 Heh..baju nikah pun tak berapa nak siap.. 
Lagi nak berangan untuk baju bertandang tahun 2012 tu..haha..
Yup, bertandang kina insyaAllah 21 Januari 2012..Raya Cina?

Sekarang tengah dok bertanya-tanya merata quotation untuk jahit..
Beli kain sendiri lagi jimat..
Budget tak berapa nak ada..nasib jugak tahun depan lama lagi..
Syukur Alhamdulillah baju pudin ada yang sponsor..
Inspirasi je la..nak beli yang ni RM4+++ tu..huhu..=_=.source: Cosmopolitan
Suka sangat design ni..tapi nak buat chiffon semua..
Cuma tambah beading pada tangan..
Tudung nanti tutup so tak payah nak beading la..

Berapa meter nak beli kain ni eh?Biasa baju kurung kina 4 meter..
Lining kena sama ukuran la kan?
Chiffon apa yang sesuai?

Siapa nak jahitkan baju saya?Murah-murah please..heh..:P


27 lovely comments:

Q on August 2, 2011 at 3:57 PM said...

Cantik and simple...bek tunjuk kat tukang jahit,so dia tau berapa meter nak kena beli..hihi

kaklong on August 2, 2011 at 4:00 PM said...

cik kina...lama betul kak long tak mngomel kat blog cik kina..

pe kabar? sihat? lagi bpe hari je ni kan, cik kina nak diijabkabulkan...heheheh

listing ok yer? hope semua bjalan lancar ye..;)

K.I.N.A on August 2, 2011 at 4:02 PM said...

Q: untuk bertandang nak simple2 je..;)

kak long: hehe..lagi 59 hari lagi..alhamdulillah, masih on the right track..hee..

rara pinkmafia on August 2, 2011 at 4:17 PM said...

wahhh sgt gempak!

K.I.N.A on August 2, 2011 at 4:27 PM said...

rara: dekat majalah ni memang gempak..hee..

Nana Syazana on August 2, 2011 at 4:29 PM said...

eh lama jgk ye jarak date 1.10.11 dgn majlis bertandang..
baik2 nk tempah jahit baju bertandang..
takot rezeki bunting pelamin..
al-jawabnye, part perut x muat nnt ;)

Syima Syaz on August 2, 2011 at 4:32 PM said...

kina... my designer aritu amik baju untuk e-day rm200 sekali beaded leher n tgn.jahitan dia kemas n kakak pun ckp cantik terletak...
dia student fesyen kat KLMU

e k i n ♥ y u s r i on August 2, 2011 at 4:36 PM said...

cantik

miss puteri on August 2, 2011 at 4:36 PM said...

cutee sgt. warna pon cantik.hehe. kina jahit sendiri lah!hehe

~ NANA ~ on August 2, 2011 at 4:36 PM said...

cantik...utk bertandang sesuai la simple cmni...

rasanya kalo nk buat design cmni kna ada kain 5.5 meter kot..pakai heavy chiffon...lining satin kot...hihi main agak2 je ni :P

CikHaniBhulat on August 2, 2011 at 5:49 PM said...

cantik =)

K.I.N.A on August 2, 2011 at 6:05 PM said...

nana: hahaha..tahu takpe!malu chek no..haha..jauh sebab buat 2 pasang..hehe..

syima: nanti kina PM syima! hehe..RM200 memang berbaloi2..

ekin: thanks dear..inspirasi je..hee..

put: mana reti jahit..huhu..put la jahit..haha..

NANA: thanks dear! noted..really need that tips..hee..simple2 sbb bertandang kan..

cikhanibulat: thanks..xoxo..

ms v on August 2, 2011 at 6:26 PM said...

kina!!

kite macam same aje tau :)
walimah belah lelaki pon tahun depan. huuu~

selamat beribadat kina~
lame tak drop by :D

miszatie on August 2, 2011 at 6:28 PM said...

k baju ni SANGAT cantik..kalo material die heavy chiffon woth lace..then u put more lavish beads kat bhgn bawah kain..
confirm awesome!!!

K.I.N.A on August 2, 2011 at 6:51 PM said...

V: hehe..sama ke?geng la!hehe.. selamat beribadat juge ye!

zatie: wah..pandainye zatie bab2 kain ni eh..hee..thanks dear..

Rilla on August 2, 2011 at 8:50 PM said...

5-6 meter jugak ni sebab ada draping kan? Pakai heav chiffon and lining crepe cantik.lini dalam 4-5 meter.

Kalau dapat yang student2 buat memang berbaloi.

Fariza on August 2, 2011 at 9:46 PM said...

cntiknya.
mesti kina menawan dua2 majlis. :)
fariza dh follow. :p

.:shura shushi:. on August 2, 2011 at 9:46 PM said...

one word~~cantik!!!

K.I.N.A on August 2, 2011 at 10:44 PM said...

rilla: rilla tak nak jahitkan?hehe..draping kat bawah tu kan? hee..

fariza: thanks dear..huhu..biasa2 je..

shura: hee..cantikkan..rekaan calvin thoo..

anaztasias nora aira on August 2, 2011 at 10:54 PM said...

cantik. watla kina. badan nora xsesuai dah ahahha :P

K.I.N.A on August 2, 2011 at 10:55 PM said...

nora: hehe..kina pun bukan slim pun..nora ni..nanti nak tanya tailor nora tu gak..

Hidayati Farhan on August 3, 2011 at 6:33 AM said...

beshnya kina, ada inspirasi baju bertandang. baju tandang saya FMIL yg settlekan semua dr material to design. saya tggl pakai. ahahaha

K.I.N.A on August 3, 2011 at 7:44 AM said...

Yaty: best jugak mcm tu..xpyh pikir byk2..hee

Adawiyah A.Halim on August 3, 2011 at 8:20 AM said...

kina..dkt medan mara..pun harga ok mcm syima.. rm200-rm250..sbb kite pun wat kt situ..dress juz rm250 jer..hehehe..veil rm50 je..heeee..

K.I.N.A on August 3, 2011 at 8:33 AM said...

ada: thanks 4 da info!..bleh la terjah2..hee..veil rm50 je?

iman insy on August 3, 2011 at 9:06 AM said...

kina..
go to "umairah" kat medan mara level 2 xsilap i..
dia amik tempahan murah je..
cume dia lmbt cket la..so
tempah awal2 cket hehe..
umairah ni pon jakel yg rekemen utk i mase i nak jait bj betandang aritu..mmg murah sbb bj i byk beading pon charge dia xsmpi 2rat..

Rilla on August 3, 2011 at 8:47 PM said...

Tak berani nak jahit chiffon..nanti menyumpah jek kerjanya. Drapin tu yang kain silang kat bahagian atas, dari bahu silang ke pinggang tu. Tapi sikit je la..bukan complicated punya draping

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork