Honeymoon: 3 perkara penting

Salam

Tarikh untuk honeymoon dah ditetapkan dah..hehe..
Lokasi belum confirm tapi maybe Bali..

Apa yang penting bagi kina untuk honeymoon ni ada 3 perkara..
1) Ada private pool
2) Halal food
3) Jauh dari bandar

credit to google image

Haha..private pool paling penting..sebab da lama gila tak swim2..
keep swimming..keep swimming-swimming (ingat finding nemo)
bajet pandai berenang r..

Halal food is a must..kari ayam chef wan tak boleh tinggal bak kata liyana scr.
Maggi kari dengan telur pun sodap gak..hehe..

Jauh dari bandar..lagi-lagi jauh dari KL..
Baru hilang stress tak bau asap!

Sekarang tengah survey-survey..
Dan dah jumpa 1 tempat ni yang sangat affordable dari tempat lain..
Maybe sebab tempat tu jauh dari bandar atau airport kot..
Kina baru email semalam dah dapat reply hari ni..

Tapi once kina da confirm booking semua kina akan reveal ye..
Reveal nama tempat tu & harga die ok..

Ini tempat kina survey hotel & villa untuk melancong..
It is indeed a very useful website!
Kita boleh tengok orang review hotel-hotel kat situ..
Siap ada ranking hotel berdasarkan review visitor sendiri..
Siap ada rate yang kita boleh refer, ada gambar..lengkap la jugak..
Do take look this website before booking ya..


20 lovely comments:

amy fahmi on May 10, 2011 at 8:55 AM said...

tak sabar tunggu review!! hihi.. kite pun dok cari yg ade private pool. itu mesti. ;p

iedaNoor on May 10, 2011 at 9:12 AM said...

waaa best2 thanks kina utk info ni :)

♥ Kasut Pink ♥ on May 10, 2011 at 9:13 AM said...

My housemate keje kat travel agent. So,ape2 boleh mntak tlg die crkan je, itupon klu ade bajet lebih la..huhu

"cikkin" on May 10, 2011 at 9:22 AM said...

WAH...bestnye da plan for honeymoon..kite yg lg 3 minggu ni pon x book2 lg..huahuahu..tunggu kina review laa nnti..nk ade private pool jgk..=)

K.I.N.A on May 10, 2011 at 10:07 AM said...

amy fahmi: hehe..kan..tapi kena banyak2 survey utk harga yang berpatutan..hehe..

ieda: u most welcome..;)

kasut pink: hehe..kina pun ada tanya renee sebab die keje kat agency travel & die agree tempat yang kina survey tu murah..hehe..

cikkin: survey aje..hehe..cikkin da nak dekat dah..yeay..

Adawiyah A.Halim on May 10, 2011 at 10:39 AM said...

sama la tmpt honeymoon kite kina..bali..heee

zimie on May 10, 2011 at 10:44 AM said...

wow bali tu kina.hehe best kan private pool.suke gak berenang walaupun takla pandai sangat.haha plus jauh dari bandar.cam zimie suke tepi laut :P

K.I.N.A on May 10, 2011 at 10:58 AM said...

ada: hehe..kite akn pegi pada bulan yg sama eh?hehe

zimie: kina bukan suke takat tepi laut, dalam laut pun suke..hehe

Fariza on May 10, 2011 at 12:02 PM said...

kina..
thanks.
saya pun suka private pool.
hik3.

~ mizzAmy ~ on May 10, 2011 at 12:06 PM said...

best ok kalo ada private pool. tapi amy x reti berenang. berendam tuh reti lah. lol...

K.I.N.A on May 10, 2011 at 12:17 PM said...

fariza: u welcome..;)..kan..nak ada rumah ada pool ntah bila la kan..hik2..

amy: sama la dear..haha

Lyana MK on May 10, 2011 at 1:29 PM said...

oleh kerana tiket flight yg dpt pun bulan 12..maka terdekat niee yana honeymoon dekat2 jee heheeh~ carik tmpt sejuk kt malaysia!!! opsss,,,hahaha sejuk2 ade org leh pelok!!! kihkhkkihhh ;p larikkk!!

K.I.N.A on May 10, 2011 at 2:15 PM said...

lyana: pegi bukit tinggi atau fraser hill!hehe..haha..

terrenigma on May 10, 2011 at 2:36 PM said...

u terlupa lagi satu perkara sangat penting....iaitu..... HOSPITALITY SERVICE =)

nizabeba on May 10, 2011 at 2:59 PM said...

drooling btol tgk private pool tu! slurpp

fitria on May 10, 2011 at 6:01 PM said...

haha same la kina.. saye pun nk yg private pool tu.. syiok je bgn2 tdo terus terjun..hehe

miss puteri on May 10, 2011 at 6:49 PM said...

nak ikut plese, plese. plese...hahahahha

Rilla on May 10, 2011 at 10:07 PM said...

Rilla punya syarat pun sama, cuma plus point kalau dia boleh provide in-room dinner, ahaks. pemalas punya olang ini Rilla

Ms and Mr Red Ribbon on May 11, 2011 at 1:59 AM said...

bali best!!!
memang halal food susah sikit, tapi bukan xade. lagipon fast food cam mcd or kfc ok je kan? hehe...

kalau untuk honeymoon, dont go kuta beach, amek pantai nusa dua atau bali dreamland beach. kuta too sesak, xleh romantic2 :D

Hunny Kitty on May 11, 2011 at 4:05 PM said...

nak pegi bali ek?
same ahh ngah mensebey2 kalao2 ada agensi pelancongan yg ok2...u ada suggestion tak?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork