Honeymoon: Package Bali

Salam

Bersambung dengan review honeymoon..hee..sorry..update ikut mood..
Tak sistematik langsung kan..=_=..Hari ni nak review tour sikit & packagenya..

Kitorang jalan2 di Bali lebih kurang separuh masa percutian..
Somehow kina rasa agak ralat sikit..Ni la masalah bila semua nak..
So, to b2b out there..korang tentukan dulu apa yang korang nak..
Nak berjalan-jalan atau beristirehat..?

Kalau nak berjalan-jalan jangan pilih hotel yang
korang rasa taknak keluar dari hotel tu..hahaha..
Faham apa yang ingin disampaikan? 

Jom kita tengok tempat-tempat yang kitorang dah pergi..
Pada hari ke2 & hari ke3 kitorang di Bali..
Malas nak cerita..maybe next entry la ye..
1)Nyang-Nyang Beach
2)Uluwatu Temple
3)Kuta (Bandar)
4) Water Sport Tanjung Benoa
 5) Turtle Island
Nyang-nyang beach. Ombaknya luar biasa bentuknya.

Uluwatu temple sebelum pegi tgk kecak dance

Otw to Turtle Island..Bottom glass boat tapi bukan nampak pun..air keruh la..

Di Turtle Island ada juga haiwan liar lain

Me & the original Batman! haha..besar kan..

Ini dekat mana..tak ingat dah..banyak makan semut kot..tapi temple gak..
Tu je tempatnya? Rasa macam banyak je..hahaha..
Sebenarnya yang memenatkan perjalanan adalah JEM..
Yes..Bali JEM seperti KL tp lebih teruk jalannya sempit & penuh motor..
Sooo dusty, sesak seperti ruang udara macam kecik je..T_T
Ni jem ok lagi..belum dekat jalan sempit..-_-

Itu yang menyebabkan kina tak berapa suka Bali..
Honestly, kina rasa kina takkan ke Bali lagi untuk saja-saja..

Kalau kina diberi peluang kedua untuk ke Bali..
Kina akan book Nefatari Villa & explore Ubud & Kintamani which is more peaceful.
Mana kina jumpa nefatari villa? Dekat Tripadvisor..Rate sangat berpatutan..
Terletak di Ubud..Jauh sikit dari airport..Pendalaman la sikit..

Nefatari villa ada pakej untuk honeymoon sekali private pool.
Untuk 4hari 3 malam RM12**.00 tapi tanpa tour..
Tour pulak boleh upah tour guide sendiri..
Lagi jimat, lagi boleh ikut timing korang kan? Ada private pool tu yang best..
Ni adalah pakej private pool yang paling murah yang kina jumpa..
Sesiapa yang nak ke Bali boleh consider villa ni..
Google je, then email dia tanya details..
They replied me in just 2 working days..kira pantas jugak tu..
Ok, itu cadangan & pendapat kina je la..

Pada mulanya kina taknak cerita berapa yang kitorang bayar untuk pakej ni..
Pada kina mahal..tak tahu la bagi orang kaya ni macam celah gigi ke..
Tapi sebab terlalu ramai yang email, jadi kina rasa baiklah kina share..
Yes, kitorang memang spend untuk honeymoon lebih dari wedding..
We not regret it because the time we spend together there..worth it..

Kitorang book pakej ni masa Matta Fair..
Bagi yang tak pernah baca, baca post kina yang ni dulu..
Baru boleh baca details di bawah ni..

Apa yang kitorang dapat?
2 nights 3 days stay at Bali Khama Villa with private pool
1 night balance at J Boutique Hotel (last day)
1x Welcome drink for 2 (air orange)
1x SPA for 2 (2 hours)
1x Romantic Jacuzzi with Flower petals
3x Breakfast
3x Lunch
1x Snack & Tea
1x Romantic dinner at Jimbaran Beach
1x Candle light dinner at Bali Khama Villa
1 Private tour guide (merangkap photographer)
1 Private driver ( Car : Suzuki Arena)
Tour include entrance ticket (Tempat-tempat di atas)

Free water sport game : Banana boat, ocean walker & snorkeling(Worth RM4**)
Kina harap kina dapat review tentang water sport game..sebab best!

Kalau pergi sendiri memang dorang charge mahal gila utk water sport game ni.

Total: RM2899.00

Namun begitu harga di atas tak masuk insuran, tips tour guide & lain2 lagi..
Selepas ditambah semua Total adalah RM3100.00..tiada bayaran lain bila sampai Bali..
Triba east dah cakap nanti sampai sana jangan bayar tour guide lagi dah..
Semua dah include..jadi memang taknak serabutkan kepala dah..book!

Lastly, kitorang memang puas hati dengan service triba east..
Dorang sanggup call dari Malaysia untuk tanya ada masalah tak..
Sebelum pegi lagi la banyak call..Alhamdulillah..semua berjalan lancar..

My friend ada contact triba east untuk package macam kina amek ni..
Seorang dia charge almost 3K..sedangkan kina punya harga untuk 2 orang.
Sebabnya tu harga untuk Matta Fair sahaja..so, cari la dorang masa Matta Fair ye..
Tahun depan bulan Mac..tapi book la tiket dulu kalau dah ada tempat pilihan..

Harap semua yang bertanya tentang pakej berpuas hati..
The key is to survey a lot & know what you really want..
Have a nice day..

17 lovely comments:

erin moshimoshi on October 18, 2011 at 12:01 PM said...

wow best

LisaLisut on October 18, 2011 at 12:16 PM said...

huhu.thats alot jugak.TAPI sebab utk dua org then its worth it! :)
ok nasib baik u ckp Bali town congestion mcm KL.hmmmm.tapi yg happening tu la town dia.haha.mcm la i nk g clubbing lak kan.lol.

thanks for the info.if ade rezki i ke bali i know la mana nk stay,nk peace2 takmo hiruk pikuk.hiks.thanks!

Fariza on October 18, 2011 at 12:53 PM said...

terima kasih kina. syoknya. comellah kina ni /:) insyaAllah sampai dgn izinNya

Schaz on October 18, 2011 at 3:48 PM said...

rm 3k dgn apa yg u dpt, sangat berbaloi! while the time we spent together with newly wed hubby is PRICELESS!!

FARAH YASMIN on October 18, 2011 at 4:24 PM said...

kina..package tu sgt2 worth..FY tak penah pegi Bali lagi..will consider Bali as our honeymoon destination..thanks for sharing dear

ENEF with ♥ on October 18, 2011 at 8:36 PM said...

dulu masa br beli tiket flight, saya pun rajin wat research kat tripadvisor tu. tapi skarang dah stop, tak decide pape pun lagi. tiket je yang ada, haha. Thanx Kina for the info, helpful sangat.

Basyirah Abd Rahman on October 18, 2011 at 8:44 PM said...

shakinaa kina shina.. hehe.. best2. betul kata shake, klu nak kan lbh bk berjalan dari spent masa kat bilik, lbh baik jgn duk hotel mahal2 kan. anyway, alhamdulillah shake selamat pergi dan kembali! :) next time leh plan utk bufday or anniversary pnye holiday pule :)

amy fahmi on October 18, 2011 at 8:54 PM said...

utk 2 org dgn ape yg kina dpt, i rasa sgt berbaloi. nak keluarkan sekali 3k tu amy pn rasa mahal, tp..worth it! bestnyeee klu dpt pergi bali. teringin. :)

Rilla on October 18, 2011 at 10:53 PM said...

Rilla pun honeymoon kat Bali, insya Allah, baca post ni tak sabar pulak, haha, tak sabar nak bercuti and rilek2.


Tapi Rilla pergi Ubud. Saja je nak cari kawasan gunung ganang. Beach panas, hahah

Cik Zimie on October 19, 2011 at 7:10 AM said...

bestnye kina!!ok part batman tu saya sgt suka.hihi seronoknya tengok!!

memang worth la harga macam tu kina, semua pakej.senang takpayah nak pikir byk.tau2 je pergi,tmpt tido,makan,jalan2,balik.senang.:p

Hunny Kitty on October 19, 2011 at 10:13 AM said...

nais place....nasib baik kina balik b4 earthQ tu kan?

hidayah hiddensity on October 19, 2011 at 7:49 PM said...

kita pun g bali, stay 4d3n kat J Boutique Hotel.. hehe tak sangka plak same.. we all kat sana frm 21-24/10/2011 =D

hidayah hiddensity on October 19, 2011 at 7:50 PM said...

eh silap!! kita g on september la! 21-24/9/2011 hehehe

Ms and Mr Red Ribbon on October 31, 2011 at 1:44 PM said...

bestnye dah hanimuunn, me xsempat gi hanimun lagi :(
memang agak mahal, entah la coz last time i spent less than that for the whole family of 6 pax, tapi bukan pakej hanimun la, hehe just normal hotel at kuta area... for hanimun try amek nusa dua beach, lagi worth it :)

rashmi gupta on June 23, 2012 at 6:59 PM said...

This blog looking awesome and well described about Bali Honeymoon Package
Bali Holiday Packages I found various information here about Bali Packages
Bali Honeymoon Holiday packages
Thanks

Diana Hayden on September 27, 2012 at 4:34 PM said...

Very Beautiful blog,soothing for eyes loving the sweet pictures.

Destination Travels
http://www.destinationtravels.in/
destinationtrvl@gmail.com

Audrey Alyssa on November 9, 2012 at 1:38 PM said...

It's so amazing...






ubud honeymoon packages

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork