Review: Solemnization handbouquet

Salam 
Hari ni banyak janji temu dengan rancangan di TV..haha..
 Jadi kina buat review yang ringkas je dulu..yang penting gambar banyak kan.
Yela, tulis panjang-panjang pun bukan ayat best pun, lintang pukang je kan.

Untuk bunga tangan masa nikah kina pilih kombinasi 2 jenis bunga..
Bunga carnation colour peachy pink + Bunga ros shocking pink..
Since baju kina ada warna shocking pink tu kan pilih la pink..
Kalau bunga colour biru kang tak nampak langsung bunganya..
round fresh flower handbouquet

 Alhamdulillah..menang tempat kedua..kurang bebanan nak kawen.
Itu lah tujuan kina join contest banyak2.  Mahu jimat apa yang boleh.
Benda kecik-kecik ni nampak je kecik, tapi nak bayarnya banyak jugak..
Nanti kina review hadiah contest & giveaway yang lain.
selepas beberapa hari tak lebam lagi bunganya
Hadiah dari Dina Halim berupa:
Sepasang songket bunga tabur bernilai RM550
+ bunga tangan fresh flower bernilai RM150..
Jadi bunga tangan nikah ni adalah tajaan Dina Halim..
Kak Nad sangat baik, dia discuss & call kina nak bunga macam mana.

Mula-mula kina agak risau sebab rumah dekat Kuantan, takut layu nyet2..
Tapi kak nad cakap carnation & rose tahan lama, so kina amek pagi khamis tu.
Pekerja di Butik Dina Halim pun friendly sangat. Suka!
Thanks Dina Halim Bridal Boutique, I love my free handbouquet!:)
Pagi-pagi ibu jerit mana pegi jag air?? kat sini ha..hahaha..

Dengan bunga tangan ni juga kina buat deko2 di dewan keesokannya.
Gunakan selagi boleh, nanti bunga tu layu juga. Nak keringkan & frame malas la.
Cukup la gambar-gambar jadi kenangan.
Bunga tangan ini kawan baik saya..tengok pegang macam taknak lepas.
 Tapi memang bunga tangan ni la pembantu hilang nervous kina.
Selain pembantu berposing depan camera..hikhik..

P/S: Choose the right colors & flowers, you will never regret it!



21 lovely comments:

miss puteri on October 25, 2011 at 12:19 PM said...

memg pegang mcm tanak lepas tuh! cantik!

sarahhernyzar on October 25, 2011 at 12:21 PM said...

kina mana handbouquet sanding. sara suka itu. hehe.

ninie comey on October 25, 2011 at 12:23 PM said...

comeynya!!! sy pon suka! nk camtu gak buleh? hihih

K.I.N.A on October 25, 2011 at 12:28 PM said...

put: hehe..cuak yang amat ok..gigil tu..:P

sarah: haha..tahu, aritu sarah bergambar ng bunga tu kan..kina habiskan nikah dulu ye syg..lgpun bunga kristal tu rumit ket..nak kena tunjuk cara2nya..insyaAllah kina akan share..

ninie: boleh dear..:)

Fariza on October 25, 2011 at 1:03 PM said...

cntiknya :)

K.I.N.A on October 25, 2011 at 1:08 PM said...

fariza: thanks..urs will be too..

ni@ @in on October 25, 2011 at 1:39 PM said...

cantik sangat2...
suke suke suke...
kaler die menawan la kina..
comel(^_^)

FY on October 25, 2011 at 2:45 PM said...

cun..warna dia sweet..mmg masuk dengan baju kina =)

K.I.N.A on October 25, 2011 at 2:53 PM said...

nia: thanks..;) credit to kak nad dari dina halim..

FY: hee..tu la..nasib bju ade pink2 sket..

Hana on October 25, 2011 at 2:54 PM said...

kina..suka sgt warna HB tu.cantik! :)

Basyirah Abd Rahman on October 25, 2011 at 6:21 PM said...

uiit.. dina halim punye opis dekat gombak je shake! haha.. atas bank islam.. cantik bunga dia.. who knows bunga mcm tu worth rm150..

nuha hayati on October 25, 2011 at 7:10 PM said...

hye kina, slmt berkenalan~~
bagusla kina rajin masuk contest. mane bole cut budget kite cut. nuha pn ade pk nk merajinkan diri masuk contest byk2. tp rs mcm x confident je..

K.I.N.A on October 25, 2011 at 9:44 PM said...

hana: tq dear..kina just cakap pada kak nad warna campuran pink..

basyee: hehe..iye.pernah sebab masa nak cari sebab bergantung pd gps..gps bg slh alamat..hee..

nuha: hye nuha! xpe..yang penting usaha ok..Allah tahu niat kita baik..insyaAllah ada rezeki tu ade..;)

zirconia on October 25, 2011 at 11:58 PM said...

kina, adore ur nikah outfit..memang cantik la warna biru nie..boleh tiru nanti..hiksss..handbouquet pun cantik sangat..

K.I.N.A on October 26, 2011 at 9:22 AM said...

zirconia: hehe..kina pun tak pasti warna biru ape..tiru je..kina xkisah..
thanks dear..bunga tu air tangan kak nad..

BAIZURA NATASHA on October 26, 2011 at 12:11 PM said...

Kina!!!!memang cantek HB u.... jealous~

.::DinCma::. on October 26, 2011 at 6:04 PM said...

freshy handbouquet sweet color plak tuu.. cantik!! gambr2 kina semua cantik laa.. sukanyee~

Dina Halim Bridal Boutique on October 28, 2011 at 9:31 AM said...

Assalamualaikum Kina & Pudin..

Akak nk ucapkan ​♧T♓ªΩk ¥☺ü♧ sgt2 utk review mengenai handbouquet akak yg tak seberapa tu kt blog kina ni..akak happy sbb kina suke :)

Tak terlambat akak nak ucapkan congrats n selamat pengantin baru! Semoga perkahwinan korang di berkati & di rahmati ALLAH SWT..amin..ya Rab al-alamin..

<3 Kak Nad <3

K.I.N.A on October 28, 2011 at 10:34 AM said...

baizura: aip..jgn jeles2 bai..u punya pun cantik punya..

cma: hee..thanks cma..lama xdgr khabar..

kak nad: hehe..u welcome..kina suka sgt2! tq pd kak nad sebab buatkan dgn cantik sekali..:)

nuha hayati on November 9, 2011 at 7:55 PM said...

kina, nak tanye ni..kan kina masuk sane sini contest kn. mane tau yg diorang2 tu buat contest? nuha nak try jgk contest2 ni tapi xtau sape yg ade wat contest. ummm??

http://nuhahayati.blogspot.com

Lady D'yot on March 14, 2013 at 5:02 PM said...

cantik sangat ;)

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork