Honeymoon: Bali Khama Villa

Salam 
Instead post mengikut hari kina buat post honeymoon ikut kategori la..
Sebenarnya dah tak ingat kalau nak review ikut hari di sana..hahaha..
So, kita mulakan review penginapan kina di Bali iaitu Bali Khama Villa & SPA
Hotel ni terletak di Nusa Dua, Bali. Lebih kurang 30minit dari airport Ngurah Rai.
Jadi, review kali ni tentang apa yang ada dekat Bali Khama Villa ye.
Model Bali Khama Villa..pastu kena hon tepi jalan..haha
Driver dari Bali Khama Villa yang menunggu & menjemput di airport..
Memang ramai yang menunggu dengan pelbagai nama & tanda..
Tapi tanda nama dari Bali Khama memang spesel lah..senang nak spot..

Kami menginap di Bali Khama Villa selama 3 hari 2 malam..
Tapi rasa sekejapnya sebab ada tour..Rasa malas nak pegi tour..
Sebelum kereta dapat masuk akan ada spotcheck takut2 tourist bawak bom..
Once reached tempat reception, kami disambut dengan mesra gila la..
Service memang tip top..tiap kali jumpa pekerja mesti ditegur..
''Terima kasih''
''Selamat Siang''

ok, mari kita tunjuk bilik dia macam mana..:P
Khama kami bernombor 3104..khama maksudnya bilik dalam bahasa bali..
Bahasa bali jauh berbeza dengan bahasa indonesia..bilang tour guide kami..
Buka pintu ada landskap macam ni.
meja makan for 2..peti ais..buah limau..:P
Dalam bilik..perlu la ada gambar sendiri..tv tinggi atas kepala..sorry takde gambar.
The most best part! The private pool. Buka pintu boleh terjun!
Tapi sayangnya..Tour terlalu banyak..tak cukup masa nak mandi lama2..
Ketinggian pool ni lebih kurang 1.2m kot..
Toilet ada ini..bunga tu ada hari pertama je ok..
Macam mana nak sembahyang kat sini kan takde arah kiblat?
Luckily my bestfriend install Salat Timing dalam iphone yang ada arah kiblat sekali.
Pudin macam ragu-ragu dengan software tu. Dia tanya sorang pekerja situ.
Dia tanya pun sebab pekerja tu memang Islam. Alhamdulillah betul arah kiblatnya.
Tq you-know-who-you-are sebab tolong install ni!
Satu lagi tempat yang kina tak tangkap gambar ialah Spanya..
Spa dia memang spa yang paling best yang kina pernah pegi..
Mandi jacuzzi sambil boleh tengok bulan di langit. Best kan? hee..
Itu sebab kina berspa pukul 8 malam..kalau petang matahari la kot..:P
Shhhh..sama tak?

Kesimpulan yang kina dapat bagitahu..Bali Khama memang best.
Kalau takde tour lagi best sebab dah serba lengkap. Sanggup duduk dlm bilik je.
Ok la..itu je review tentang Bali Khama Villa & Spa.
Nak check out dah..bye2 bali khama!
 Esok kita review makanan di Bali pula ye..InsyaAllah..

23 lovely comments:

masmOna on October 12, 2011 at 11:02 PM said...

bestnya kinaa!!...boleh tak mas rasa nk g honeymoon sekali lagi haha..=)

~ NANA ~ on October 12, 2011 at 11:07 PM said...

kina...i tahu this place! sumpah best n private pool tu buat i taknak keluar bilik! hehe

K.I.N.A on October 12, 2011 at 11:13 PM said...

mas: boleh je..honeymoon ke2 ke kan..hee..

NANA: dah pernah pegi ye..best kan? rasa tak perlu tour seme tu..

nurul izayani on October 12, 2011 at 11:30 PM said...

beshnye!!!hehe..

e k i n ♥ y u s r i on October 13, 2011 at 8:01 AM said...

wah,bestlah honeymoon

Hunny Kitty on October 13, 2011 at 8:58 AM said...

adaprivate pool mesti mahal kan?

miss puteri on October 13, 2011 at 9:16 AM said...

Syiooookk.jelessss.cepatla november.hehehe.. Best tak jadi housewife?hee

K.I.N.A on October 13, 2011 at 9:22 AM said...

izayani: masa kamu akan tiba nanti..:P

ekin: best2..hee..

hunny: mahal gak bg kina..

put: hehe..tak lama dah tu..best2..tp arini baru 1st day pudin keje..

♥♥♥Farrah Anuar♥♥♥ on October 13, 2011 at 9:28 AM said...

cantik resort ni.. nampak sangat exclusive. siap ade private pool tu.. sangat menarik! heee.. best lah kina.. :)

Fariza on October 13, 2011 at 9:49 AM said...

alaaa. comelnya korang. nanti nk tau mengenai pakej ini tau kina. hik3 :p

Miss Aai on October 13, 2011 at 10:21 AM said...

aaa bestnyaaa!kina,sudi tak share brp harga pakej hotel and tour semua tu?email kite eh?tenkiuuuu! aaisyah13@gmail.com :)

syaz@rozelt on October 13, 2011 at 10:22 AM said...

yg paling best,private pool tu la..hehe

ct cucubi on October 13, 2011 at 10:23 AM said...

kina, bestnyer.. n pool tu paling bes.. weee.. khama tu sy rs mungkin dr perkataan 'kamar' tp dieja mengikut sebutan sana kot..

erin moshimoshi on October 13, 2011 at 10:30 AM said...

bestnye kakak .. jom follow blog erin lak

Hazrika @ ieka on October 13, 2011 at 12:56 PM said...

wow!!best nya??leh kongsi x how much hotel ni pe nite??

tqahmisdar on October 13, 2011 at 1:13 PM said...

besnye Kina..nak honeymoon jugak! hehe..

Reen Tart Nenas on October 13, 2011 at 1:14 PM said...

terkejut Kina g honeymoon hoke. sbb reen ingat Kina kawen 11.11.11. rupanyer dah tukar date! harap belum terlambat nak wish selamat pengantin baru. If Kina dont mind, nanti bgtau la berapa rate yg hotel Bali tu. serius cam rasa nak pegi gak.

ANET on October 13, 2011 at 1:53 PM said...

wah bestnye! sangat setuju yg tour tu sebenarnya xpyh byk sgt..kita dahla pengantin baru, tak hilang penat lagi, kena pegi sana sini..jauh-jauh kan tempatnya? papepun hotel memang best!

LisaLisut on October 13, 2011 at 2:46 PM said...

betul kata kak anet tu.letih2 nk tour bagai.haha.nasib baik jgk masa i g krabi tu musim hujan.so byk spend masa dlm bilik miahaha n massage etc. a da b4 balik br cuaca cerah gila n g snorkeling.so ade la aktiviti jugak kan.

oh slmt pengantin baru :)

nk g honeymoon lg please!:D

Miss Sunshine on October 13, 2011 at 3:44 PM said...

best.. best.. best.. ^_^

zirconia on October 13, 2011 at 9:12 PM said...

bestnya tempat nie kina..memang buat tak nak kuar bilik bila tengok gambarnya pun =)

Mia-Ina on October 13, 2011 at 9:22 PM said...

tgk gmbr je pun best..part kolam tu best tue...klu g, lg best pa

Rilla on October 14, 2011 at 4:23 AM said...

Oh, bestnya. Rilla pun tak sabar nak pergi Bali. Rilla amik free and easy je, tak ambil tour pun sebab nak rileks2 dan hilangkan penat jek.

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork