Thank you Clinique

Just a short entry and review. Sebab tengah pening & banyak keje tak dapat buat.
Singgah share story.

DULU: kulit kina ok.
SEJAK 2 3 TAHUN LEPAS: K.O..tak penah takde 1 jerawat ok..

lepas tu cuba macam-macam produk tak ok jugak. Pastu cuba Clinique selepas survey kat internet contohnya macam baca dekat redmummy & ramai bloggers lain.

Pakai yang trial pack harga RM185. After that takde la beza sangat. Tapi tetap sabar dulu. Dah habis ingat tanak la sambung pakai. Frust lagi.

Tak sengaja pergi sogo terus la redeem free Clinique masa masuk pertandingan Clinique dekat facebook tu. Free sape tanak kan???Free 5 set sample untuk harian punya (kira untuk 5 hari). Kina bagi dekat kakak office yang ada skin problem juga. Now kakak tu dah beli 1 set tau!

Ada pulak promotion travel kit RM40 sajo. Kecik sikit je dari trial. Apa lagi, memang limited only. Terus grab. Kina beli akhir bulan 6 hari tu. Sekarang pun tak habis lagi.


Tapi Alhamdulillah, kuasa Allah, jerawat dah semakin kurang. Tahan lama pulak tu. Pasni mahu beli yang set biasa.Kena fighting parut pulak. hehe..Nanti cite lagi pasal clinique eh.

P/S: Boleh la buat hantaran kahwin tahun depan. >_<



14 lovely comments:

~ mizzAmy ~ on September 23, 2010 at 11:14 AM said...

tak pernah pakai clinique skin care. cuma dulu2 time study pakai perfume clinique. wangi.... hehehe...

mama nia a.k.a yanti on September 23, 2010 at 11:18 AM said...

akk pun pkai clinique..save gile..thn lm..facialfoam 5bulan blum tentu abis..hikhikhik

sharifuddin N shakina on September 23, 2010 at 11:36 AM said...

amy: kina plak tak penah beli perfume clinique penah bau..tp mhl la.haha..lagipun kina suke bodyshop..1 jenis tu je..bau die macam coklat..

mama nia: kan? sangat jimat..memang mhl tapi berbaloi la kan..roomate kina pun pakai clinique & muke die flawless..maybe mmg sejak azali flawless?hehe..

FiZ on September 23, 2010 at 3:41 PM said...

ok ek pkai clinique ni?pnh jg terniat di hati nk pkai tp tkde la beli lg...

FiZ on September 23, 2010 at 3:48 PM said...
This comment has been removed by the author.
sharifuddin N shakina on September 23, 2010 at 4:32 PM said...

harap2 ok la..huhu..setakat ni ok lagi..
x larat nak menukar dah..arap tak buat hal la muka ni..

nanti kawen muke berbulan bintang..tamaaaau..

jihan musfirah musa on September 23, 2010 at 5:20 PM said...

yeker produk tu bagus nak try jugakla...tapi lagi 9 hari nak kawen leh ker macam tu??...hihihi..;p

Rilla on September 23, 2010 at 10:29 PM said...

Dah lama nak try, tapi banyak baca review yang product Clinique ni buat muka kering sket, so tak berani. Alangkah bestnya kalao muka flawless. Sekrang ni penuh kawah :D

sharifuddin N shakina on September 24, 2010 at 8:14 AM said...

jihan: hehe..kl lg 9 hari bahaya tu..

rilla: yeke..tu la..ada yang seswai ada yang tak seswai ng kulit sbb kulit seme lain2 kan..tp yg best clinique die ad consultation..pas pki terus kol kite..nak flawless juge..huuu

My TeRrIToRy... on September 24, 2010 at 11:51 AM said...

tahniah..muka dah tak de jerawat :) hati byk senang :)

sharifuddin N shakina on September 24, 2010 at 11:52 AM said...

hoho..bukan dah takde..makin kurang..stil ada..haha..

Iffah Hamed on September 24, 2010 at 12:20 PM said...

sure ka ok dear? my sister yg b2b jugak tu,after try the product which she get from 17teen magazine's party,terus muke dia naik teruk pimples..huu..cm risau pulak..

sharifuddin N shakina on September 24, 2010 at 12:24 PM said...

ilham: its depend to skin..tp mule2 mmg byk keluar..maybe die nk buang punca2 kot..hehe

mizlalala said...

pakai jgk clinique nie.. tp pakai yg basic 3-steps je..
before beli mmg mereka akan consul dlu which one yg seswai dgn kte..

mmg dia agak mahal.. tp jimat.. dia kata product boleh pakai sehingga 5 bulan.. tp kalu muka kecik mcm saya nie.. da nak 8 bulan pun x habis lagi.. mmg jimat..! hehehe

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork