DIY:Nak macam ni.

Salam 

Mood nak kahwin datang kembali..hahaha..
Semua gara-gara baca post yang tersangat sweet dari puan atia!

Bagi yang mengikuti kisah doorgift jar yang kina nak DIY tu..
Kina mahu buat macam kat bawah ni..(kalau jadi la)

sorry for sangat-tak-berkualiti punya gambar
Tapi..apa nama fabric atau kertas untuk cover tu eh?
Direnung-renung pada majalah cosmopolitan tu macam...
kain pengelap cermin mata!haha

Mahu tengok behind the scene pergambaran utk cosmopolitan ni?
Photographernya kudegraphy.


BTS : Rustic Chic Photoshoot. from the whiteroom kuala lumpur on Vimeo.
Ada yang join contest pakej lengkap 15K cosmopolitan tak? 

Esok akan pergi beli botol-botol jar tersebut di QP..insyaAllah..
Esok pudin cuti, jadi kina minta cuti juga la! Yeay!!

Just in case, korang tahu apa & nak cari kat mana roger-roger ok..
Any suggestion untuk cover jar tu sangat-sangat dihargai..i lap u!
Yes U la!hihi

34 lovely comments:

nida-razak on June 2, 2011 at 4:15 PM said...

sangat cantik wat macam tu.. =) tp nida area poh, so susah sket.aritu nida jumpa jar mcm tu, satu biji 1.80..mahal..so xjadi nk beli..huu

K.I.N.A on June 2, 2011 at 4:18 PM said...

nida: botol jar tu boleh dapat murah dekat quality pack di puchong..:)..tak sampai seringgit pun..

miss puteri on June 2, 2011 at 4:22 PM said...

eh me? lap u too lah!!..hehe.. tataulah kina. camne nie...hehe

betul! lpas baca entry puan atia cam semangat! eceh2, bestnye cuti same2..hehe

K.I.N.A on June 2, 2011 at 4:23 PM said...

put: yes u! hehe..cuti nak gi buat HIV test & beli botol jar tu je..

♥ Kasut Pink ♥ on June 2, 2011 at 4:31 PM said...

Hari tu tgk dkt nilai pon dh ade jual jar gitu.. beli byk lg dpt kurang. Tp x igt bape plk harganya. Boleh tahan besar siap berpenutup..

fainie_riz on June 2, 2011 at 4:32 PM said...

cover guna organza then bakar kat tepi2 die pun cntik gak

K.I.N.A on June 2, 2011 at 4:38 PM said...

kasut pink: botol tu kina dah ada tempat utk dituju..hehe..kain atau kertas penutup je..:)

fainie:kain organza ye.. thanks..bernas idea tu..

Nurun on June 2, 2011 at 4:39 PM said...

tu mcm gune kertas yg boleh ditarik2. xtau name ape.

K.I.N.A on June 2, 2011 at 4:45 PM said...

nurun: tu la..my mom cakap kertas..kertas yang boleh ditarik2 eh..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on June 2, 2011 at 4:53 PM said...

kina bikin hangat..hehe~ gudluck with preparations =)

kitakesitu on June 2, 2011 at 4:59 PM said...

comel jg jar itu =)

~ NANA ~ on June 2, 2011 at 5:05 PM said...

mcm creep paper je dlm pic tu :)

btw if pakai doily or net pon sure cantek :)

LisaLisut on June 2, 2011 at 5:07 PM said...

cool gile video tu.thanks for sharing :) tp nk hire tak mampu.wawawawa

K.I.N.A on June 2, 2011 at 5:12 PM said...

maera: hehe..tak sehangat maera..:P..meroyan jap dari semalam kot..hehe..

zaila: comel kan..

nana: doily pun dah masuk dalam list..:)

lisa: sama la..tak mampu juga..suka sangat hasil kerja kudegraphy & white house..

zimie on June 2, 2011 at 5:17 PM said...

wah ramai dah ke QP ni.nanti tgk2 la kot2 bekas tapak kaki zimie ade kat situ ke?hihi

NANA on June 2, 2011 at 5:18 PM said...

QP ada website x?atau contact number...selalu nmpak jar ni harga dekat RM2..klu murah boleh beli byk lagi kan?so sume guest dapat..[bajetnyerrrr..hahaha]

K.I.N.A on June 2, 2011 at 5:28 PM said...

zimie: haha..ok..kalau kasut saiz kecik tu eh..hehe..tomei je...


NANA: quality pack ada website..tapi macam tak dapek nak bukak je tadi..kat plaza puchong..http://qp.com.my/

Sue Zaman on June 2, 2011 at 5:35 PM said...

kina leh x bg full address sue pun nak g jgk lah tgk... murah lah klu xsmp rm1

Noor Adilah on June 2, 2011 at 5:43 PM said...

salam, rasanya penutup tu dia guna kain yg diorg buat cenderamata skang ni....jahit buat keychain, bunga pd pin/sepit rambut, rasanya kalo pegi kedai bunga atau yg alat2 cenderamata perkahwinan ada jual,semalam baru tgk ada kat kedai tu...ingat kan kain apa le...mcm2 leh guna kain tuh

K.I.N.A on June 2, 2011 at 5:47 PM said...

sue: Quality Pack,No.52, Jalan Puchong Mesra 1, Plaza Puchong, Batu 7 1/2 Jalan Puchong..google map je plaza puchong..mesti boleh jumpa..hehe..

adilah: thanks! namanya kain felt..1 meter dalam 11ringgit kat bunga reben..

Sue Zaman on June 2, 2011 at 5:48 PM said...

ok tq kina :)

K.I.N.A on June 2, 2011 at 5:57 PM said...

no problem sue..its my pleasure..

Hidayati Farhan on June 2, 2011 at 7:15 PM said...

kina, i nak wat cenggitu, tp emak kt nk bagi kat guest nnt berat. kina isi ape ek kat dalam? buat dlm bape pcs?

pika pikah on June 2, 2011 at 7:52 PM said...

kina, pernah consider nk pkai crepe paper x utk buat cover jar tu? crepe paper agak kental jugak jd x mudah terkoyak...then ikat ngan riben, kalau boleh jumpa riben yg polka dot atau belang2 lagi comels!

K.I.N.A on June 2, 2011 at 8:16 PM said...

hidayah:kina tak igt la plak berapa ketul hidayah..hari tu da try buat biskut & letak..dalam 7-8 kot..kina punye jar tu tak besar sgt pun..memang berat ket sebab kaca kan..utk budak2 memang tak sesuai..

pikah: crepe paper pun masuk list gak..hehe..riben polka dot sgt cute kan..thanks 4 ur idea pikah.. ritu

Asz Miza on June 2, 2011 at 8:24 PM said...

Salam Kina,

Sok miza pun nak ke QP jugak, nak beli additional mini jar sebab tak cukup..hehe..:)

choclairissa @ intan on June 2, 2011 at 8:24 PM said...

cantik bekas tu kina.. buatla~ kalau isi coklat ke warna warni cam smarties pun ok..kalo bajet lebih letakla coklat lagi mahal.. :)

hidayah hiddensity on June 2, 2011 at 9:21 PM said...

kita pun google cari glass jar semalam.. dalam 1.80 sebijik! cancel!! dah dapat botol nant taktau isi dalam plak kan?? hehe

Sue on June 2, 2011 at 10:56 PM said...

kina try tgk reben yg sue wat demo ni.. maybe bleh bg idea utk buat penutup utk jar kina tu.. tp sue tak tau name jenis reben tu org panggil ape.. tgk kt sini http://switsue.blogspot.com/2011/06/idea-diy.html

fitria on June 3, 2011 at 3:37 PM said...

comelnye jar ni.. tak sabar nak tgu hasil tgn kina.. :)

iedayah on June 3, 2011 at 3:59 PM said...

dear..kt ikea ad.i tgk ritu rm7.50 dpt 4..btw,u blh gk cover penutupnye ngn aluminium foil.tp b4 tht,renyuk2kn dlu..br npk seninye..hahaha

Miss Sunshine on June 3, 2011 at 5:30 PM said...

Aiseh.. teringin jugak nak beli botol/jar kat QP... tapi kenapalah QP tu jauh sangat... huhu

lovelyadibah on June 4, 2011 at 12:15 AM said...

byk gak yang aku tertinggal.mesti dh selamat beli jar:)

Cupcakes on June 5, 2011 at 10:30 PM said...

wah.. x maal sgt jar tu.. tp nk letak ape dlj jar tu?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork