Tentang bantal nikah untuk disewa

Salam 
Masih ingat gambar ni?Dari post ini..

 Ramai yang teka dengan betul..ya..itu bantal nikah kina nanti..
Tempah di sebuah kedai di One City Plaza (dekat dengan escalator)
Setelah 2 kali datang dan 3 kali call akhirnya siap jugak bantal ni..

pandangan depan..kemas..!
Pada mulanya kakak tu cakap seminggu je dah boleh siap..
Nanti dia akan call..tapi tak call2..setelah 2 minggu kami datang..
Dengan harapan bantal siap dah..

Malangnya kami pulang dengan hampa..
Kali kedua datang bantal yang tempat duduk tu kosong..
Takde bulat-bulat tu..sedangkan lukisan ada..
Bantal golek tu pun tak siap lagi dengan alasan mesin rosak..

Sentiasa follow up sebelum datang lagi..tak siap lagi..
Akhirnya minggu lepas dapat call kata dah siap..

Bila tengok yang tempat duduk tu sangat excited..
Cantik, kemas, cuba cari ada yang defect tapi alhamdulillah takde..
Berat & besar..boleh muat 2 pasang pengantin kot..hehe..
Material PVC..dalam tu macam ada kayu je..sebab dia sangat kukuh..
Walau seberat mana pun anda, bantal tu takkan congek ke atas..
HAHAHA..boleh bayangkan?
Suka..sangat suka..

Tapi..sangat kecewa dengan bantal golek tu..
Terlalu kecil & sangat tak padan dengan tempat duduk tu..
Kakak tu kata itu adalah saiz standard..letak atas bukan tepi..
Kina mula muncung dah..tak dapat kawal sebab bayar mahal ok..
Dah la tak boleh kurang..terpaksa ambil jugak..
Muat-muat je dalam kereta..berat ok!bulatan merah tu bantal golek..
Sedapkan hati jela....
hampa tak seperti yang dibayangkan & dilukiskan..
nasib baik ada fairuz my bff aka wedding designerku..
She said '' dun wori Journey of Bride to Be!!
wonderpet datang membantu!''..hahaha!

I know she will work out something about this..

Untuk disewa? masih memikirkan nak sewakan berapa..
InsyaAllah Fairuz akan jaga sewa bantal ni nanti..yes area KL insyaAllah..
Tapi after kina guna la ye..hehe..:P
Dah ada 2 orang dah chop untuk sewa..you know who you are..hee..


TEMPAHAN UNTUK SEWA TELAH DIBUKA
KLIK POST INI


26 lovely comments:

e k i n ♥ y u s r i on June 28, 2011 at 10:57 AM said...

brape tempah nie ea?
x mahal?

Miss Sunshine on June 28, 2011 at 11:01 AM said...

nampak cantik lah bantal nikah ni... tak sabar nak tengok full... ^_^

lovelyadibah on June 28, 2011 at 11:01 AM said...

agagaga..mcm2 la kan orang nk siapkan bantal ko nie.mesin rosak la pe la.haish.seb bek dh siap.

eh eh..aku k yang nk sewa?T_T hahaha..aku blur..

PussyCat on June 28, 2011 at 11:09 AM said...

kina!email ika harga nya boleh?ika nak tempah jugak la..tp nak yg bulat..tamau warna putih,nak warna lain..hehe

email ika yer.. :)

ika,
http://thestoriesinsideyou.blogspot.com
kakacomei@gmail.com

UyaRayza on June 28, 2011 at 11:40 AM said...

wahhhhh dh jd bisneswoman dh kawan aku sorg nie hehehehe...good2 heheh

K.I.N.A on June 28, 2011 at 11:50 AM said...

ekin: bagi kina mahal..xtau la bagi orang lain..hehe..

hana: kina nak tunjuk full..tapi tak larat nak mengangkat sorang..hehe..

dba: bukan ko lah..haha..

ika: lebih kurang je harga dia kat kedai2 situ..ada saiz kecik ada saiz besar..range 1 pcs RM150-RM300..kina ada post dulu yang bulat harga dia..^_^..

uya: erkk..sewa2 je..hee

PussyCat on June 28, 2011 at 11:59 AM said...

kina pg kedai mana yer kat city one plaza tuh? ika nak yg bulat tp dia ada warna putih jer. so ika ingat nk tnya la kalo boleh tempah wrna lain. before kina gtau, ika xtau pun kita boleh tempah.

zimie on June 28, 2011 at 12:05 PM said...

ehhh bantal pun boley tempah rupenye.taktau plak before this.zimie belum terpikir lg.maybe nak sewa dekat sesapa kot.err adakah kina orangnya?jeng3

Hidayati Farhan on June 28, 2011 at 12:24 PM said...

sape ek? sape ek? hahaha, xpelah kina. kecik ke besar ke, I redha jek sbb cantikkk. yayyyyy, x saba nk nikah dah ni.

ok2 after u of cos :P

Nurul Farhanah~ on June 28, 2011 at 12:36 PM said...

kat mana ye one city plaza tu..bole tau nak mcm nak tempah plak

Emylia Shahila on June 28, 2011 at 12:39 PM said...

nak sewa jugak boley? bpe ye?

K.I.N.A on June 28, 2011 at 12:48 PM said...

ika: kedai nama dominasi ape ntah..tp better gi kedai lain la..lambat..nak tempah boleh buat macam2 warna..pilih la material apa warna apa..bulat memang biasa ada warna putih & hitam..tp boleh customade..

zimie: haha..skg dah tahu kan? hehe..boleh je nak sewa ng kina..

yaty: haha..baek my dear..sabar2..haha..

farhanah: sebelah semua house dekat ngan jalan tar & masjid india tu..^_^

emylia: boleh2..tunggu announcement dari kina nanti ye..^_^

Nurul Farhanah~ on June 28, 2011 at 1:02 PM said...

thank ye kina..huuu...byk nya nak buat utk kawin ni..1 pun tk setle lagik...

hanizan on June 28, 2011 at 1:28 PM said...

salam kina,

cantik la bantal nikah tu...nak sewa la nti bln dis bole x??

Mia-Ina on June 28, 2011 at 2:01 PM said...

klu kena dgn lakaran tue mmg menarik kina...xpe..xpe..janji dh ada

K.I.N.A on June 28, 2011 at 2:08 PM said...

farhanah: hehe..takpe..slow2 kayuh ok..kita plan sama2..

haniza: wslm dear, kena tunggu announcement kina nanti ye..based on first come first serve..:)

mia: itu la..tak sama..redha jela..

Nurul Farhanah~ on June 28, 2011 at 2:10 PM said...

THX kina..skrg ni tgh otw wat paper beg n flag utk muffin :) pastu nak wat bunga dip

nida-razak on June 28, 2011 at 3:05 PM said...

cantik la kina..custom made..puas hati sket, bntal kecik tu, ok kot..klo ley adjust, adjust la..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid on June 28, 2011 at 3:33 PM said...

wow..bantal saja pun mahal.. =)

fye chan on June 28, 2011 at 4:00 PM said...

cantik!! depan die!!! (:

tiramisu on June 28, 2011 at 4:25 PM said...

kina!!! canteknye!!!! nak sewa jugak, huhu....

miss linaz on June 29, 2011 at 9:29 AM said...

kina....pm kite harga tuk sewa k.... :)

~ mizzAmy ~ on June 29, 2011 at 11:13 AM said...

nampak mcm cantik je kina. insya-Allah, mesti cantik nanti bila dah hias2 bagai. =)

mE MysELf on June 29, 2011 at 11:35 AM said...

wahhh.. tomei la bantal kina.. suker.. warna tu pon noora sukaaaa..

nur on July 7, 2011 at 10:49 AM said...

BERAPA HARGA KINA BELI NI?

ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

nur on July 7, 2011 at 10:49 AM said...

ALAMAK BARU BACA KOMEN2 LAIN.. HHEEHE.. DA TAU HARGA ..

ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork