Draft kad tak lulus

Salam 
Hari ni terima draft kad yang pertama..
Pada kina, kalau jadi cikgu mungkin akan bagi D..haha..

Terlalu banyak yang tak mengikut kriteria kina..Cerewet?itu perlu..
Kina rasa kalau nak inform by email terlalu banyak untuk dikomen..
Nampaknya kena ke onecard semula & highlight & boldkan semua semula..


Bagi yang pernah tengok design kina atau tak pernah boleh bandingkan
Mana pergi paper lantern bulat, garisan dotted untuk letak rhinestone, font terlalu banyak, love yang serabut..

kina minta sampul kosong tapi ada corak pula..kalau comel boleh terima..tapi tak comel, salah ejaan pula..

kina tak hantar lagi design bunting tapi dapat ni totally rejected..

Memang kina ada buat pembetulan bahagian peta yang mana kina buang kotak..
Dan alihkan aturcara ke muka depan tapi macam terlalu berbeza dengan design kina..
Minta ubah sikit paper lantern supaya nampak lebih comel
Tapi jadi bentuk love terus..sedikit pelik di situ..haha

Tapi takpe, semua manusia buat kesilapan & kita harus memperbetulkan..

Lain la kalau dah print, baru la boleh angin satu badan..hehe..
 Design kina pun bukan la comel sangat tapi kalau boleh nak simple..

Harus cari masa untuk ke kedai untuk pembetulan..:)
Sorry sebab membiarkan kamu semua membaca bebelan kina..haha..

Tunjuk dekat my bff yang ikut pergi hantar design..ayat yang keluar dari mulut dia..
disaster!
..haha..

27 lovely comments:

nida-razak on June 8, 2011 at 4:37 PM said...

haahla...macam jauh berbeza ngn yg kina waat..ni nampak serabut sket dengan love2 tu...

K.I.N.A on June 8, 2011 at 4:42 PM said...

nida: kan? kina mintak buang kotak & edit paper lantern tu..terus hilang paper lantern tu..hihi..

love2 tu no komen..haha..tak pernah mintak love..

intan on June 8, 2011 at 4:44 PM said...

bertabahlah! gi betulkan cepat2 ye..

K.I.N.A on June 8, 2011 at 4:47 PM said...

intan: hehe..mula2 bercelaru tapi sekarang sudah cool..chilex aje..

LisaLisut on June 8, 2011 at 4:51 PM said...

ok i tertye2.kalau nk buat kad kene design semua ke?bukan kalau ade yg kat kedai tgl choose je.kite bg details nama etc n map je udah.kan?hehe.ke kite mmg kene design sndri?wuwuwuw

K.I.N.A on June 8, 2011 at 4:54 PM said...

lisa: kalau nak mudah pilih je design yang ada..hehe..kina je mengada nak ikut design sendiri..:P

yUmIe on June 8, 2011 at 4:54 PM said...

owh ptt le nmpk cm len jek.hihi.xpe,bese le tu kina.yg penting g kedai nt mntk elok2 suh die btlkn blk..kina boleh!hihi

syaz@rozelt on June 8, 2011 at 4:58 PM said...

design shake canteq sangat kot..smpai die pon x tawu nak print macam mane ats kad jemputan..hehe

~ mizzAmy ~ on June 8, 2011 at 4:59 PM said...

kina kena pergi balik kat kedai tu. explain lah apa yg kina nak. all the best dear.

K.I.N.A on June 8, 2011 at 5:02 PM said...

yumie: hehe..itu la..nasib baik ada 3x pembetulan free boleh dibuat..

syaz: aip, malu shake tau..haha..sengal..

amy: itu la..kena jumpa & bincang elok2, kalau by email takut jadi mende lain plak..hihi

terrenigma on June 8, 2011 at 5:05 PM said...

More bright colours =)

nida-razak on June 8, 2011 at 5:09 PM said...

kalau org yg suka crowded, maybe dia suka la design ni..tp nida xske crowded sangat..yg love bawah tu besar plak tu...huhu

Renee Meow on June 8, 2011 at 5:09 PM said...

erk i pun bagi D camtu.. plus the hearts mcm xmasuk dgn design chandeliar tu.. T_T ur design looks waayyyyyy better dear..

meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

K.I.N.A on June 8, 2011 at 5:17 PM said...

terence: erkk..kad i 1 warna je ok..kad 30sen..no colour2..

nida: sama la kita! love besar tu sangat macam geli2 sket..ahaha..

renee: oh..thank you dear..hehe..design kina bese2 aje..:)..

Miss Sunshine on June 8, 2011 at 5:21 PM said...

erk... lain sangat je nampak....
paper lantern tu bertukar jadi love... pelik betul... nasib baik baru first draft kan.... takpe2, ade masa lagi ni kan.....
tetiba risau pasal kad sendiri yang blum submit ni... huhu

K.I.N.A on June 8, 2011 at 5:23 PM said...

hana: hehe..itu la pasal..takpe banyak masa lagi..:P

miss puteri on June 8, 2011 at 5:25 PM said...

first draft memg ada pembetulan punya. second pun.third.haha. put 3 kali buat pembetulan kot *salah sendiri nak peta mcm2 haha*.hee.. kina pi lah kedai lebih senang nk berurusan kan.. sebab tau siapa yang design terus je bgtau dia. .. selamat membetulkan dear!hee.. kad put da siap!hee

K.I.N.A on June 8, 2011 at 5:35 PM said...

put: oh, put buat 3 kali? huhu..kalau peta baru kena bayo kan RM30? itu la..pergi baru lagi jelas..

miss puteri on June 8, 2011 at 5:39 PM said...

peta baru? tak lah selagi edit dalam 3 kali tu tak kena byr pun..haah, 3 kali tapi cepat je dia hantar 2nd draft tu..taklah lama..(~_^)

K.I.N.A on June 8, 2011 at 5:44 PM said...

put: oic..put, kina rasa macam nak tukar location..tapi taknak bayar RM30..haha..teruk tak minah kedekut ni..^_^..nanti kina PM!

fitria on June 8, 2011 at 6:06 PM said...

honestly tak cantik love tu.. nampak sgt crowded dan xcantk..

zimie on June 8, 2011 at 10:36 PM said...

memang kena cerewet.dah kad kite kan.yang kelakar dia pergi hilangkan lantern tu.dia amik lantern tu suluh bilik dia kot.haha sabar ye kina.

cheQmOomOo on June 9, 2011 at 9:43 AM said...

mcm wat ikot sk dia plk e

K.I.N.A on June 9, 2011 at 10:16 AM said...

fitria: saya pun tak suka love2 tu..hehe..

zimie:hahaha..lawak la zimie ni..dah la cute..haish..

amal: hehe..maybe die serabut masa buat tu..:P

Cik Una on June 9, 2011 at 11:51 AM said...

mmg sgt berbeza..nampak serabut skit disitu...may be pada diorg lawa..tp kena ikut customer la kn.. :)

K.I.N.A on June 9, 2011 at 12:03 PM said...

una: tu la..first draft memang macam ni org ckp..hehe..

UyaRayza on June 9, 2011 at 4:42 PM said...

suke tgk kad ko punye design hehehe...comel jer

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork