Her & his reception shoes

Salam
Weekend ni rasa weekend yang paling produktif, aktif & penatif..
Syukur Alhamdulillah, banyak perkara yang disetelkan tanpa dirancang..
Hari Sabtu lepas, kami berjaya mengukur 6 shopping mall! Gila ok!
 Tapi ada shopping mall yang kami hanya sumbangkan duit parking..haha..

Kali ni kina cerita tentang kasut kahwin la dulu eh..
Bagi yang dah pernah baca, kina tempah kasut dari Gavy kat post ni..
Sepatutnya tarikh ambil kasut ialah 20 Julai iaitu hampir sebulan lagi..

Tapi pudin cakap alang-alang kita dekat dengan Maju Junction
''Apa kata kita call tanya dah siap ke belum..''
Menurut perintah..tapi dia yang call..hahaa..
kina memang tak suka call2 ni..

Kebetulan Asyraf cakap dah siap..So terus pergi collect..
Sampai je bagi resit, tunggu kejap..masa tunggu ni memang berdebar ok..
Bila dia bagi kotak....Buka-buka kotak...

Alamak! Saiz sama dah..tapi brooch warna lain..ke salah kasut ea?

Eh, betul dah ni kak..ada tulis dekat buku ni..jap tanya Asyraf..

Ye2..eh..salah warna eh..takpe la..akak try dulu dengan baju..
Kalau akak rasa janggal boleh datang tukar..tapi akak rasa cantik tak yang ni?

Cantik2..hehe..ok..

Saje je tau Asyraf ni..nasib baik sesuai ok..kalau tak dah meroyan..:P..haha..

Bila tenung-tenung kasut kahwin ni rasa alahai lip-lapnye Asyraf ni buat..
Tak pernah-pernah aku pakai kasut cenggini..Try-try jalan ok la..
Sebab platform dia tinggi so dia selesa..Kecik je saiz kasut ni..haha..
tapi kan..errrrrr..tak reti nak ikat tali kasut ni!
Dang! haha..nampak sangat tak pernah ada heel berfesyen2 sikit..
Lantak la..nanti pandai2 la..

Harga kasut ni sekali dengan brooch : RM100
InsyaAllah masa bertandang pakai kasut ni juga..

Kasut pudin pun dah setel dah..mahalnya la kasut lelaki..
Ini la lelaki bila dah start beli untuk dia..

Takpela beli bukan untuk kahwin semata-mata..
Boleh buat kasut kerja juga kan..

Itu saja tentang kasut..next will be bantal nikah!


35 lovely comments:

ct_cucubi on June 27, 2011 at 9:04 AM said...

menghelip menghelap mak long.

K.I.N.A on June 27, 2011 at 9:06 AM said...

kak kerol: haha..tau xpe..pening kepala tenung lama2..haha..

Alia.A on June 27, 2011 at 9:07 AM said...

wah. shining2 gitu kasut kina. :)

syaz@rozelt on June 27, 2011 at 9:13 AM said...

chanteq2..nampak mcm selesa je..hehe

SiMply NaD'Honey on June 27, 2011 at 9:14 AM said...

nice shoe....mengerlip...nad suker kasut mcm tu...:)

miey anna on June 27, 2011 at 9:15 AM said...

wahhh..comeinye..hehe ^_^

lovelyadibah on June 27, 2011 at 9:18 AM said...

Hehe..cantek!t nk tgk kasut je ah!haha

Sue Zaman on June 27, 2011 at 9:23 AM said...

cantik... sue xsempat nak g tempah :(

K.I.N.A on June 27, 2011 at 9:45 AM said...

alia: itu la..shining2..segan..:P

syaz: selesa tp keras sket..maybe kena pijak2 dulu..:P

nad: hehe..tq..kina tak pernah ada kasut ngerlip2 ni..

amy: hehe..tq dear..kina tak pergi amek adiah tu kalau takde teman tau..

dba: wey..ko nak cakap aku tak cantik la nanti ye..kasut je cantik..:P

sue: nape tak sempat? pas raya boleh lagi ni..:)

~ NANA ~ on June 27, 2011 at 10:02 AM said...

kalo i mmg lg suka yg liplap liplap :P

K.I.N.A on June 27, 2011 at 10:03 AM said...

nana: hehe..yeke? liplap sekali sekala..:)

Hidayati Farhan on June 27, 2011 at 10:03 AM said...

kina, mmg kaler ni je yg ade? sbb ari tu tgk kak ya tempah kasut pon kaler ni gak. mmg mengerlit lah kina. tp okeh la klau selesa sbb kite yg nak jalan byk nnt kan :)

e k i n ♥ y u s r i on June 27, 2011 at 10:09 AM said...

cantik

A 'n' M on June 27, 2011 at 10:11 AM said...

cantik!!nak tempah kt gavy jugak tp ari2 pegi die ckp da xamik tempahan lg sbb ade problem ngan kilang.waaaaaaaaa.....sedeynyeeee...nyesal tak tempah cpt cam kina.huhu..

K.I.N.A on June 27, 2011 at 10:13 AM said...

yaty: ada banyak kaler lagi..tapi asyraf syorkan yang ni lepas dia tengok baju kina..macam2 kaler macam2 material ada..

ekin: tq..:)

A 'n' M: kalau lepas raya sempat tak? xpe..ada lagi tempat boleh custom made..

Ajan on June 27, 2011 at 10:51 AM said...

blink blink nyer kasut kawen die. heee~

Syima Syaz on June 27, 2011 at 11:45 AM said...

bwh tu kaki kina ke? pakai kasut lelaki.... cam comel je...hehehe

K.I.N.A on June 27, 2011 at 11:50 AM said...

ajan: hehe..itu la..segan..=_=

syima: a,ah..hehe..macam kasut pengawas..:P

MiYOKO SuKi on June 27, 2011 at 12:46 PM said...

cntik kasut kina tuuu...

from gavy ek....leh la tempah kt sana gak..

oshinz on June 27, 2011 at 12:54 PM said...

kasut GLAM gitu!!! ouch~ =)

barang lelaki memang mahal. pulak dapat yang cerewet, semua pattern tak kena kat mata dia. hehehe. sabar je lah.

K.I.N.A on June 27, 2011 at 1:01 PM said...

miyoko: a,ah..dari Gavy..sila2 tempah kat situ..recommended..:)..wlpun tersalah warna brooch..

oshinz: hehe..itu la pasal..dari segi barang hantaran pun die lagi mahal..=_=..

zimie on June 27, 2011 at 2:46 PM said...

cantiknye kina.ni baru betul kasut kahwin.liplap2 mata hitam ku.heheh

miss puteri on June 27, 2011 at 4:23 PM said...

tak sempat dengan gavy sebab malas.haha. jadi beli siap aje mek. pinjam kasut weh!!hee..

K.I.N.A on June 27, 2011 at 4:29 PM said...

zimie: itu la pasal lip lap2 mata biruku..ecece..bajet biru..

put: kalau saiz 5 ok je..amek je..

Mia-Ina on June 27, 2011 at 9:14 PM said...

nmpk nice je kasut kina tue....kasut lelaki mmg mahal..jgn x tau brg lelaki g mahal kina

K.I.N.A on June 27, 2011 at 9:41 PM said...

mia: itu la..terkjut dgr harga..=_+..hee

anaztasias nora aira on June 27, 2011 at 11:39 PM said...

kasut lelaki kalo yg baik punya mmg mahal.. lebih2 lg colour hitam. hitam itu menawan haha :)

Sue Zaman on June 28, 2011 at 12:18 PM said...

o... lps raya nnt blh tempah yer hehehehe nnt nak g survey dl lah kedai nya...

miss puteri on June 29, 2011 at 10:59 AM said...

comelnye saiz 5..hee.. put 7..hee

~ mizzAmy ~ on June 29, 2011 at 11:16 AM said...

glittery... nice shoes dear.

luvira on June 29, 2011 at 11:51 AM said...

kina : macam lebih kurang ira punye kasut...kaler pon sama ;)

mE MysELf on July 1, 2011 at 10:27 AM said...

comei kasut kina! :)

nur on July 7, 2011 at 10:52 AM said...

MURAHNYE KASUT KINA NI!!

ALL IN ONE

JOM TENGOK GAMBAR BEST!!
JOM KE: ALL IN ONE

nur aishah bte abd hadi on July 18, 2011 at 4:11 PM said...

aritu call gavy dye ckp da xamek order lagi :(
sedih jewk
dri jb p kl kasik kasot mmg susah
hee

Siti Nadirah on November 8, 2011 at 1:13 PM said...

salam.. kina, gavy ni amek tempahan utk kasut lelaki x?

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork