Kawa-ii (Shop) maksudnya cute!

Salam 
 Siapa yang minat cerita jepun ke anime ke mesti tahu maksud kawa-ii.. 
Kawa-ii Shop sudah tentu la menjual barang-barang  cute untuk orang cute..
Tak dilupa dari orang cute iaitu owner Bunga & Langit 
(She is Ka-ii - Blogger B2B jugak tau)
Check it out her preparations, ideas & DIY yang cool..:)

Kawa-ii Blog Shop sedang mengadakan Year End Sale (YES) girls..
Nak tahu apa yang dijual? berapa? untuk apa?

Jeng..jeng..jeng..

Bunga Lace 3D! Bunga-bunga 3D kan tengah in sekarang ni..
Zoom in bunga 3D yang diperbuat dari cotton

Setiap baris ade 6 bunga yang kawa-iiii
Kawa-iiiiiiii..(iiii tu kena harakat panjang sikit setanding dengan kecomelannya)

Harga sempena Yes End Sale ni korang boleh dapat berapa?
Normal price : RM20/yard
Sale price : RM14/yard

Code = RW6 01
Width = 7.8cm-8cm
Length = 1 Yard (91.44cm ~ 92cm)
Color = White
Flower = Rose
Postage = RM6 (Semenanjung), RM10 (Sabah & Sarawak)

Apa kegunaan bunga 3D lace ni?
Macam-macam korang boleh buat contohnya tengok kat bawah ni:-
- untuk patch pada veil & baju kawen
- untuk tepek pada beg 
- untuk hias pada doorgift kawen
- untuk jahit untuk bantal letak kat bilik pengantin
- untuk buat headband flower girl
kawa-iiiiii!
contoh-contoh penggunaan bunga lace 3D ni: taken from google image
Kina difahamkan kawa-ii shop akan melancarkan beberapa lagi design..
Design bunga lace 3D dengan pelbagai warna & jenis..coming soon gitu..
Kalau korang nak custom-made ke atau nak request boleh la email beliau ok..





Coming soon!!

Ok la..tutup cerita tentang promosi bunga 3D lace..
Kawaii blog shop juga ada menjual tudung-tudung yang menarik..
Dan yang paling penting unik & affordable untuk kita yang budget2 ni..

Kina rasa bagi bride-to-be yang tak menggemari tudung awning..
Yela, sekarang nak cari tudung bawal pun susah dah..huhu..
Boleh la try tudung bawal dari Kawa-ii blog shop..
Cute kan? sesuai untuk buat tudung nikah tapi bukan awning..
Tudung bawal pun secantik tudung awning tau..
Banyak lagi jenis tudung yang menarik tau..
Orite..untuk tahu lebih detail tentang harga ke macam mana nak purchase..
Boleh la contact Kawa-ii Blog Shop & like la fanpagenye ok:

Email: kawaiishopblog@gmail.com

Disclaimer: This post is fully sponsored by kawa-ii shop
Sila berurusan terus dengan
 
kawa-ii shop untuk info lebih lanjut.
Sebarang urusan jual beli antara anda dan  kawa-ii shop 
adalah bukan tanggungjawab Journey of Bride to Be. ;)

11 lovely comments:

skieyn on December 27, 2011 at 11:47 PM said...

cantek nye bunga 3D.. boleh suruh bridesmaid letak tudung dyeorg..

Shakina Farhan on December 27, 2011 at 11:49 PM said...

@skieyn : kan? comel sgt2..macam2 boleh buat..

syakila_purple on December 28, 2011 at 8:13 AM said...

nak beli lahhhh, boleh patch dekat baju nikahhh!!! :)

Shakina Farhan on December 28, 2011 at 8:27 AM said...

@syakila_purple beli jgn tak beli syakila..:)

erin moshimoshi on December 28, 2011 at 9:02 AM said...

bunga tu blh buat utk dulang hntaran kan2

erin moshimoshi on December 28, 2011 at 9:15 AM said...

tudung bawal ade themes nikah erin ..uwaaaa

Shakina Farhan on December 28, 2011 at 9:42 AM said...

@erin moshimoshi betul2..wah..theme bawal ke? grab la satu..

Cik Zimie on December 28, 2011 at 2:35 PM said...

alamak kina, da lame x dtg, blog dah berubah.cantikkkk :)

kawaii dlm bahasa jepun kan?hehe thanks sharing kina.

Schaz on December 28, 2011 at 3:37 PM said...

owh kina! thanks buat preview pasal 3d flower tu..i dah lame carik tp x jumpa..huhu..tgk dkt kedai bj kurung dh siap die tmpal bunga tu..segan nak tny dia beli katne bunga tu..huhu..now i found it!

Shakina Farhan on December 28, 2011 at 4:08 PM said...

@Cik Zimie : haha..baru je setting dear..glad u like it..:)..u welcome..

@Schaz: hehe..kalau tanya nanti kena beli kan? u welcome..:)

Reen Tart Nenas on December 29, 2011 at 9:20 AM said...

rajin kottt kalau boleh buat veil sendiri. mmg kagum la.

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork