Drum roll, please!

Salam

Alhamdulillah, kina dah selamat menganjurkan satu contest menarik..
Kina rasa tak pernah lagi orang buat contest mencari photographer..huhu..
Macam yang kina pernah cakap sebelum ni, contest ini umpama simbiosis..
Terima kasih sangat-sangat kerana sudi join contest ni..

Terdapat 8 orang peserta..Semua bagus-bagus..Rambang dah mata ni..
Kina akan link mereka semua di bloglist Video&Photo untuk rujukan b2b lain..

Macam mana kina pilih? Terdapat beberapa kriteria penting..
1) Semakin barunya beliau dalam bidang ni..bakat baru ade point lebih..
2) Cara beliau attachkan gambar..nak tengok keteraturan & ketelitian..
3) Lighting & gambar yang disertakan & juga gambar di website..
4) Kepantasan beliau mengupload & menyiapkan album..
5) Semangat beliau untuk menjadi wedding photographer..

Lepas kina dah tapis mengikut kriteria di atas..
Kina dah dapat Top 4..Lepas dah dapat Top 4, kina tapis menjadi Top 2..
Pening tau bila nak pilih antara 2..Macam Finale ANTM & Top Chef..
Sesiapa pun boleh menang..adui.. susah betul nak buat keputusan..

Lepas tu, kina ambil keputusan untuk buat undian antara rakan blogger..
Undian ini sulit..kina blurkan watermark supaya tidak ada bias..
Kina pun taknak berlaku bias sebab 2 Finalist ni kina kenal & pernah jumpa..

Hasil undian dari 11 orang blogger..Mula-mula sangat sengit..
Mula-mula A menang lepastu seri dengan B..Akhirnya B menang..

Dengan undian 7 dari 11 undian blogger..
Siapakah pemenang itu??
Drum roll please...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ini model je..bukan pemenang..hahaha..
.
.
.
.
.
.
Pemenang Pencarian Official Photographer kami ialah:


Jutaan tahniah diucapkan kepada Molkhan!
Mungkin ada yang dah mengenali Kerjagilasimoll mungkin ada yang belum..
Beliau baru lagi berkecimpung dalam bidang ni..tak sampai setahun pun..
Kina suka gambar beliau ke arah vintage-vintage gitu..

Beliau juga pernah menjadi OP beberapa blogger yang kina kenal.
Macam Dyll, Intan & Nora..
Jom kita tengok antara gambar-gambar dari Si Moll ni..






Ok, amacam? Cantik tak? (gaya suara eric leong)
Tak sabar untuk bekerjasama dengan Si Moll..
Majlis bertandang kina memang sangat simple..
Takde pelamin atau baju yang meletop pun..
Tapi kina harap moment tu tersimpan cantik, rapi & 
tersenyum melihat hasilnya nanti.

Hadiah menanti Kerjagilasimoll Photography ialah:

RM500 + Reviews + Pengiklanan percuma di blog kina

Bagi yang berminat untuk buat pengiklanan boleh la email kina.
(sempat lagi promote kan)
Sekali lagi ucapan ribuan terima kasih buat semua peserta..
Anda semua memang hebat..Jangan mudah putus asa ok!
Mungkin ini bukan rezeki anda, di masa hadapan mana tahu lagi..

Do check it out his fanpage ya!

20 lovely comments:

miss puteri on December 13, 2011 at 2:58 PM said...

like like like (^_^). tahniah mol!!!!

Gee on December 13, 2011 at 3:09 PM said...

wahhhh ;D

Renee Meow on December 13, 2011 at 3:14 PM said...

yeayyyy...great job kina..!! congratz to kerjagilasimoll..!! ada lagi photographer/videographer yang nak free advertising kat my blog x? hehehehe joking ;p

Khumaera Ismail aka Mariam Ismail on December 13, 2011 at 3:15 PM said...

tahniah mol! memang cantik hasil photo dia =)

cikCT on December 13, 2011 at 3:17 PM said...

CANTIK!
sgt cantik!
nnt kina letak sekali link lg 7 org tu ea..
nk sgt bekerjasama dgn org2 yg kreatif seperti mereka (:

K.I.N.A on December 13, 2011 at 3:25 PM said...

put: me too! hehe..like3..

gee: wah cantik kan?

renee: hehe..cari jangan tak cari..:)

maera: kan? cantik2..

cikCT: baek..kina akan link mereka yang lain nanti..do check them out ya..

amy fahmi on December 13, 2011 at 3:48 PM said...

kina mmg kreatif. pandai masuk contest n buat contest. hehe. gambar2 die lawa2.sukeee. :))

Alia.A on December 13, 2011 at 3:57 PM said...

cantik gmbr2. rase nk kahwin lg skali. hehehe. rajin kina buat contest :)

K.I.N.A on December 13, 2011 at 5:21 PM said...

amy: haha..pandai masuk contest & buat contest tu tak leh tahan..tq2..

alia: haha..tu la..bertandang ni kian rasa excited sbb macam kawen lg sekali..rajin utk membantu suami smbil kurangkn beban.

nurul izayani on December 13, 2011 at 6:09 PM said...

1st time tau psl mol ni masa tgok gamba wedding nora..photographer baru rupanya dia nih..tp gamba cantik!!! tahniah moll n tahniah kina sbb dpt bekerja dgn photographer yg superb ni..

Shayra on December 13, 2011 at 6:24 PM said...

Congrats Moll! Baru hari tu kagum2 dgn gmbr moll, tau2 kak kina dh annouce dia jd winner. confirm kena hire lepas ni! hehe

K.I.N.A on December 13, 2011 at 8:00 PM said...

iza: hehe...tq iza..:)..yup..baru je 11 bulan gitu..

shayra: hehe..cepat2 mintak quotation ye..

syuhaidah on December 13, 2011 at 8:02 PM said...

tahniah moll..semoga dorang lbh success ;)

cik.mila on December 13, 2011 at 9:55 PM said...

cantik2...berbaloi la kina :)congrate moll!

K.I.N.A on December 13, 2011 at 11:23 PM said...

syuhaidah: hehe..betul3..

mila: sgt berbaloi..:)

❦❦❦ ~ Cik Sue ~ ❦❦❦ on December 14, 2011 at 8:34 AM said...

nice job kina :) n congratulation jgak. bgus kan, dpt 2 in 1, win-win situation ;)

K.I.N.A on December 14, 2011 at 1:16 PM said...

cik sue: hee..tq cik sue..:)

MizA on December 14, 2011 at 10:39 PM said...

jatuh hati dgn hasil kerja moll. :)
baru je kenal moll bila tgok wedding pic Nora.
mesti gbr wedding Kina pon cantik nanti. tak sabar nak tengok..
;)

Cik Nasha on December 14, 2011 at 11:10 PM said...

cantik sgttt..

K.I.N.A on December 15, 2011 at 8:24 AM said...

miza: hehe..kena tungguuu..hehe..

cik nasha: kredit to kerjagilasimoll..hehe

 

Journey of Bride-To-Be | by: Shakina Farhan Designed by Alieff Artwork